Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Verildi

Başkentte görev yapan öğretmenler ilk yardım konusunda bilgilendirildi.

20.12.2017 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentte görev yapan öğretmenler ilk yardım konusunda bilgilendirildi.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesinde, Ankara Valiliği ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle ikincisi düzenlenen "Sağlıklı ve Güvenli Nesiller İçin Okulda Acil Durumlara Yaklaşım ve Kazaların Önlenmesi" toplantısında, öğretmenlere sık karşılaşılan acil durumlarda yapmaları gereken ilk yaklaşımlar, kazaların önlenmesi için okullarda alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sağlıklı ve güvenli nesil yetiştirmenin öneminin vurgulandığı toplantıda, çocukların sağlığının korunması için acil durumlarda ilk müdahalenin bilinçli ve doğru şekilde yapılması gerektiği belirtildi.

Ankara Vali Yardımcısı Ali Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, okullarda öğrencilerin başına bir kaza geldiğinde onlara ilk müdahaleyi yapacak olanların öğretmenler olduğunu belirterek, "Yapılacak ilk müdahale, belki onların hayatlarında en büyük faydayı göreceği, sağlığına kavuşacağı, belki de hayati tehlikesini ortadan kaldıracağı bir durumu ortaya getirecek." dedi.

Öğretmenlerin, toplantıda alacağı bilgilerin büyük önem taşıdığını söyleyen Sözen, toplantının başarılı geçmesini ve hayırlı olmasını diledi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da çocukların evlerinde geçirdikleri zamandan daha fazlasını okullarda geçirdiklerine işaret ederek, "Çocukların okul ortamında karşılaşabilecekleri kazalar, sağlık sorunları, bunlara erken müdahale ve bunlarla ilgili alınabilecek tedbirler anlamında bu çalışmanın ben çok önemli olduğunun düşünüyorum." diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür eden Bardakçı, çalışmanın gelecek yıllarda da devam etmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Toplantıya, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun, öğretim görevlileri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement