Öğretmenlerin Işığıyla Viko'nun Işığı Buluştu - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlerin Işığıyla Viko'nun Işığı Buluştu

Öğretmenlerin Işığıyla Viko\'nun Işığı Buluştu

Elektrik, anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO, eğitime verdiği destekle geleceği aydınlatıyor.

02.11.2012 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VİKO Endüstriyel tesislerinin bulunduğu Sancaktepe'de, eğitime destek vermek amacıyla 'Işığını Paylaş Öğretmenim' temalı bir yarışma düzenledi. Yarışmaya katılan öğretmenler Sancaktepe eğitimi için projeler hazırladı. Projeler, hayata geçtiğinde Sancaktepe eğitimini aydınlatacak, eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacak.

Aydınlığı 32 yıldır parmaklarımızın ucuna taşıyan VİKO, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yerel kalkınmaya destek için 'Aydınlık Sancaktepe İçin Eğitimde Yenileşim' başlığı altında bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu çerçevede VİKO tarafından düzenlenen 'Işığını Paylaş Öğretmenim' yarışması, Sancaktepe eğitimine destek vermek amacıyla hayata geçirildi. Yarışmaya eğitim verdikleri çocukların hayatlarında bir fark yaratmak ve onlara ışık olmak isteyen öğretmenlerin hazırladığı 28 proje katıldı. Finalde ise ön eleme sonucu belirlenen 5 proje yarıştı. Öğretmenlerin bu projeler hayata geçtiğinde, Sancaktepe eğitimi ve öğrencilerin geleceği adına önemli adımlar atılmış olacak.

JURİ ÜYELİĞİNİ EĞİTİMİN MEDYADAKİ ÜNLÜ SÖZCÜLERİ YAPTI

VİKO'nun 14 yıldır hayata geçirdiği çok sayıdaki sosyal sorumluluk projesinden biri olan "Işığını Paylaş Öğretmenim" yarışmasının ödül töreni, 1 Kasım Perşembe günü gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediyesi Genco Erkal Kültür Merkezi'nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirilen törene, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü ve VİKO Genel Müdürü ve yöneticilerinin yanı sıra, projeleriyle yarışmaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

Yarışmada, jüri üyesi olarak görev yapan, TV8 Eğitim ve Başarı Program Yapımcı ve Sunucusu Ece Karaboncuk, Habertürk TV Eğitim ve Yaşam Programı Yapımcı ve Sunucusu Müge Arda, Hürriyet Gazetesi köşe Yazarı Özgür Bolat, Eğitim Uzmanı Arzu Atasoy, KSS Türkiye Dergisi yazı işleri müdürü Eylem Altıok da hazır bulundu.

VİKO HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİN YANINDA

Törende bir konuşma yapan VİKO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Gülay Selki, VİKO'nun tam 14 yıldır sosyal sorumluluk projeleriyle yerel kalkınmaya destek verdiğini, bugün geldikleri noktadan övünç duyduklarını belirtti. Konuşmasında, Türkiye'nin aydınlık geleceği için en önemli anahtarın eğitim olduğunu vurgulayan Selki, ''Bu açıdan bakıldığında öğretmenlerimizin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Onlar geleceğimizi belirleyen kişiler. Bizler de VİKO olarak, bu görevi yerine getirirken her zaman onların yanında olacağız'' dedi. Gülay Selki'nin ardından söz alan Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'da yaptığı konuşmada, ışığın tasarruflu ve bilinçli kullanımıyla ilgili çok farklı ürünler ortaya koyan VİKO'nun eğitime destek söz konusu olduğunda ne kadar cömert olduğunu hatırlatarak, "Eğitim gibi kısa vadede yarar sağlamayan bir alana, dolayısıyla da Türkiye'nin aydınlık geleceğine korkusuzca yatırım yapan VİKO yöneticilerine ışıklarını paylaştıkları için teşekkür ederim" diye konuştu. Gürsoy, Sancaktepe eğitim camiası ile öğrencilerine bu projeyi sahiplendikleri için gönülden teşekkürlerini iletti.

TUTTUKLARI IŞIK ÖĞRENCİLERİNİN YOLUNU AYDINLATACAK

Finale kalan 5 projeyi hazırlayan öğretmenler tek tek sahne alarak, jüri üyelerine ve salondakilere proje sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından yine VİKO'nun sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Kartal Beyazay Rehabilitasyon Merkezi'nin 'Yeteneğe Engel Yok Müzik Grubu'ndan Rabia Aydın ile Osman Emre Turan verdikleri müzik dinletisi ile yeteneğe gerçekten engel olmadığını bir kez daha gösterdiler.

Finale kalan 5 projeyi değerlendiren jüri üyeleri, Sancaktepe İbni Sina İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Aynur Can, Çiğdem Özavcı, F. Betül Öznur, Nurhayat Karakoç ve Ümit Özçelik'in birlikte hazırladıkları 'Küçük Adımlar Atölyesi' projesini birincilikle ödüllendirdiler. Projede okullarda kurulacak 'Küçük Adımlar Atölyesi' ile öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerlerini ortaya çıkarabilecek ve gelişimine imkan sağlayabilecek sosyal, sanatsal, bilimsel ve kültürel etkinliklerin yapılması amaçlanıyor.

Yarışmada Hüseyin Tolgacan Sipahi İlköğretim Okulu'ndan Fatma Gültemel'in hazırladığı, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi 'değerler eğitimini' sınıf ortamında ve öğrencilerin evlerinde, aileleriyle birlikte, eğlenceli külfetsiz ve pratik bir şekilde edinmelerini sağlamayı hedefleyen 'Kanatsız Melek' projesi 2'nci olurken, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Selma Arslan' nın hazırladığı'Annem İngilizce Öğreniyor projesi 3'üncü oldu. Selma Arslan'ın hazırladığı projede evrensel bir dil olan İngilizce'nin günlük diyaloglarını öğrenci ve velilere öğretebilmek için okulda meyve, yiyecek, kitap, oyuncak, kıyafet gibi çeşitli stantlar açıp, İngilizce konuşmaya imkan sağlanacak.

'Özellere Özel Müzik' projesiyle özel eğitim öğrencilerine yönelik müzik eğitimi ile onların hayatlarına ışık olmayı amaçlayan Hisar Yapı İlköğretim Okulu'ndan Hale Akyar Jüri Özel Ödülü'nü alırken, Kemal Türkler İlköğretim Okulu'ndan Yasemin Savaşır'ın,karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı iletişimi kurmak, Türkçe'yi güzel kullanarak iletişim becerilerini arttırmak ve mektuplaşma geleneğini sürdürmek üzere hazırladığı 81 İl 81 Mektup' projesi de mansiyona layık görüldü. Jüri Üyelerini Plaket takdim eden VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan APAYDIN yaptığı konuşmada; projeye destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederken, projelerinin Sancaktepe eğitimine katkı sağlamasının ve geleceğimizi aydınlatmasının en büyük arzusu olduğunu belirtti.

Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından yarışmacılara plaket ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğretmenlerin Işığıyla Viko'nun Işığı Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement