Öğretmenlerin Vuslat Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlerin Vuslat Yolculuğu

Öğretmenlerin Vuslat Yolculuğu

"Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü görev alan 250 öğretmen, Ankara, Konya ve Bursa'yı kapsayan bir Kültür Gezisi yaptı.

12.12.2016 11:48  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenler, Hz. Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü kapsamında Şeb-i Arus törenine katıldılar.
Esenler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler ile proje kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Kültür Gezisi'ne gönderdi. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan 250 kişilik kafile, Ankara, Konya ve Bursa'yı kapsayan bir Kültür Gezisi yaptılar.

İLK DURAK ANKARA...

Esenler Dörtyol Meydanı'ndan belediyeye ait otobüslerle yola çıkan ekip, 3 gün boyunca unutamayacakları günler yaşadılar. İlk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah namazını eda eden öğretmenler, türbeyi de gezdiler ve bol bol dua ettiler. Ardından Beştepe Millet Camii ve Külliyesi'ni gezen öğretmenler burada edilen duaların ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.

KONYA'YA HAYRAN KALDILAR

Gezinin ikinci gününde öğretmenler, Türk İslam mutasavvıfı, şair ve düşünür Hz. Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü kapsamında hem Konya'yı gezdiler hem de Şeb-i Arus törenine katıldılar. Uzman rehberler eşliğinde Konya'yı karış karış gezen öğretmenler, gezi süresince Konya'nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek şehri yakından tanıma şansı yakaladılar.

Konya Mevlana Müzesi'ni gezen ve müzeyi dikkatle inceleyen öğretmenler, Aziziye Camii'ni, Şems Türbesi'ni, İstiklal Şehitliği'ni de ziyaret ettiler. Konya'nın doğal güzelliklerini de keşfe çıkan öğretmenler, Meram Bağları, Alâeddin Tepesi ve Alâeddin Camii, Kılıçarslan Köşkü'nü de gezdiler.

ŞEB-İ ARUS TÖRENİNE KATILDILAR

Günün sonunda Esenler'de görev yapan öğretmenler, Türk İslam mutasavvıfı, şair ve düşünür Hz. Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema programına katıldılar ve Şeb-i Arus töreninde düzenlenen etkinlikleri büyük bir ilgiyle izlediler. Dünyanın her yerinden gelen binlerce insanla birlikte aynı atmosferde Şeb-i Arus törenlerine katılmanın heyecanını yaşayan öğretmenler, okunan duaları ve söylenen ilahileri dinledikten sonra 1 buçuk saat süren Sema gösterilerine hayran kaldılar.

EVLİYALAR ŞEHRİ BURSA'YA ZİYARET

Gezinin son gününde Evliyalar Şehri Bursa'yı gezen öğretmenler, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri ile Ulu Camii, Tophane, Emir Sultan Han Türbesi'ni ziyaretlerinde bol bol dualar ettiler. Uzman rehberler eşliğinde Bursa'nın tarihi mekanlarını gezen öğretmenler, dolu dolu geçen 3 günün ardından Esenler'e döndüler.

MEVLANA'NIN DAVETİNE İCABET ETTİK

Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli öğretmen Selma Ökcün, "Konya'ya hiç gelmemiştim. Niyetim hep Şeb-i Arus törenine yerinde katılmaktı. 'Ne olursan ol gel' diyen Mevlana'nın bu davetine tüm dünya insanları gibi biz de icabet ettik. Biz öğretmenlere düşen, Türkiye'nin tarihi ve kültürel yerlerini yerinde incelemek ve öğrencilerimize de bu kültürü aktarmak, onların da bu gönül sultanlarını tanıyıp ziyaret etmelerini sağlamaktır. Bize bu şansı tanıyan Esenler Belediyesi ve Milli Eğitim yetkililerine teşekkürler" diye konuştu.

O'NU ANMAK, ANLAMAKTAN GEÇİYOR

Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Araz da, Mevlana'yı öğrencilere O'nu ziyaret ettikten sonra anlatmanın daha anlamlı olduğunu belirterek, "Konya'yı tarihi dokusunun yanı sıra özellikle Şems ve Mevlana ile biliyoruz. Konya'da hiç bulunmamıştım. Mevlana Haftası'nda okulumuzda çeşitli gösteriler yapıyoruz, Mevlana'nın hümanistliğini öğrencilere anlatıyoruz. Mevlana'yı ziyaret etmeden hep bir boşluk kalıyordu. Bir Kitap Bir Dünya projesi kapsamında o büyük zatın kabrine gelip dua ederek, bu manevi havayı soluyarak öğrencilere O'nu anlatmak çok daha kıymetli oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğretmenlerin Vuslat Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement