(Yenisi) Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep Karkamış'ta: "Burada Görünen O Ki; Sivil Yaşam Hedef Alınmış. Okullar Hedef Alınmış" - Son Dakika
Güncel

(Yenisi) Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep Karkamış'ta: "Burada Görünen O Ki; Sivil Yaşam Hedef Alınmış. Okullar Hedef Alınmış"

Sayın Yazı İşlerine Not: Haberimizde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın ismi, sehven "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat" olarak yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. (ANKA)

23.11.2022 16:27  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazı İşlerine Not: Haberimizde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın ismi, sehven "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat" olarak yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. (ANKA)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP heyeti, roket saldırısının yapıldığı Gaziantep'in Karkamış ilçesine gitti. Salıcı, "Burada görünen o ki; sivil yaşam hedef alınmış. Okullar hedef alınmış… Neden bunun olmaması için gerekli tedbirler alınmıyor buna kafa yormak lazım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP heyeti, roket saldırısının düzenlendiği Gaziantep'in Karkamış ilçesini ziyaret etti. Burada açıklama yapan Salıcı, Karkamış'tan sonra Nizip'e geçeceklerini belirtti. Salıcı, şunları söyledi:

"Evet, şu an da Antep'in Karkamış ilçesindeyiz. Belediye başkanımız, Antep milletvekillerimiz, il başkanımız, bölgeye taziye için CHP'li arkadaşlarımız burada. Burada hayatını kaybeden Hasan Karataş isimli beş yaşındaki çocuğumuzun ailesi CHP'li. Biz buradan Nizip'e de geçeceğiz. Nizip'te de bir öğretmenimiz hayatını kaybetti. Yine burada kaybetti ama Nizip'te taziyesi oluyor. Şu anda biz burada Kocatepe Ortaöğretim Okulu'nun önündeyiz. Şu görmüş olduğunuz çukur, patlayıcının havan topu ya da roket neyse onun düştüğü yer. Okulda vermiş olduğu hasar arka tarafta görünüyor. Burada görünen o ki; sivil yaşam hedef alınmış. Okullar hedef alınmış. Bize verilen bilgiye göre, Karkamış'ta beş okul var. Üçü saldırıya uğramış. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Biz güçlü bir milletiz, bunları aşarız. Bunları aşarız ama bu saldırılar neden olabiliyor? Neden bunun olmaması için gerekli tedbirler alınmıyor buna kafa yormak lazım."

"TEKRAR BÖYLE ACILAR YAŞAMAMAK İÇİN TEDBİR ALMASI GEREKİYOR BU ÜLKENİN"

Beş yaşındaki yeğenini saldırıda kaybeden Mahir Polat, "Başkanımız söyledi, özetledi. Biz burada yeğenimizi kaybettik. O da büyük bir ihtimalle bu okulu hedef alan havan topunun ya da roket neyse onun sapması sonucu evlerine düşüyor. Burada bir anaokulunu ziyaret ettik sayın başkanımla birlikte. Anaokulunun önünde hep beraber gördüğümüz bir tır vardı. O olmasa maazallah acımı çok çok daha büyük olacaktı. Tamamen sivil yaşamın, tamamen çocukların hedef alındığı, adresin çocuklar olduğu bir saldırıyla karşı karşıyayız maalesef. Milletimizin başı sağ olsun. Başkanımızın dediği gibi; biz büyük bir milletiz. Her türlü acının üstesinden gelmeyi biliriz. Tekrar böyle acılar yaşamamak için tedbir alması gerekiyor bu ülkenin. Böyle tedbirleri de alacak güçteyiz. Onların önlemlerini de başkanımız, heyetimiz yapar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(Yenisi) Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep Karkamış\'ta: "Burada Görünen O Ki; Sivil Yaşam Hedef Alınmış. Okullar Hedef Alınmış"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel (Yenisi) Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep Karkamış'ta: 'Burada Görünen O Ki; Sivil Yaşam Hedef Alınmış. Okullar Hedef Alınmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement