Oğuzeli 3. Arıtma Tesisi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Oğuzeli 3. Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı Oğuzeli 3.atık su arıtma tesisi devreye girdi.

04.04.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı Oğuzeli 3. atık su arıtma tesisi devreye girdi.

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, yaptığı yazılı açıklamada, 2009'da temeli atılan tesisin 15 milyon TL'ye mal olduğunu belirtti.

Arıtma tesisi sayesinde diğer 2 arıtma tesisinin hizmet alanı dışında kalan nüfusun yüzde 5'ini kapsayan atık suyu arıtarak, Türkiye'de örneği olmayan bir çalışma ile yüzde 100'lük arıtma hizmeti sunacaklarını ifade eden Uslusoy, şunları kaydetti:

"2009'da temeli atılan tesis 15 milyon TL'ye mal oldu. Projenin amacı bölge halkını sağlıksız, her türlü çevre kirliliğine yol açan olumsuz şartlardan kurtarmak. Oğuzeli, Yeşildere, Yalnızbağ, Gazikent Üniversitesi, Çaybaşı, Havaalanı Yolu yerleşim bölgelerinden Sacır Deresi'ni kirleten atık sular toplanıp, arıtılarak yeniden dereye verilmesi ve sulamada kullanılmasını sağlamak. Bazı büyük şehirler daha bir tane arıtma tesisine bile sahip olmazken Gaziantep bugün bu tesislerin üçüncüsünü tamamlayarak hizmete sundu. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Asım Güzelbey'in vizyonunun ne kadar geniş olduğunun bir göstergesidir."

Uslusoy, Türkiye'de örnek projeler arasında yer alacak olan 3. atıksu arıtma tesisinin devreye girmesiyle DSİ'ye ait Kayacık Barajı'na akan suyun daha temiz olmasının sağlanacağını ifade ederek, arıtma tesisinin resmi açılışının önümüzdeki süreçte yapılacağını bildirdi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin de Sacır Deresi'nin suyunu temizleme projesini tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bölge halkının yaşamsal alandaki en önemli sorununu Büyükşehir Belediyesinin önemli katkılarıyla çözdüklerini belirten Öztekin, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Belediyeciliği hiçbir zaman rutin hizmetlerden ibaret olarak algılamadık. Değerli Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, GASKİ Genel Müdürümüze ve bu projede emeği geçen herkese ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Oğuzeli, Yalnızbağ, Kurtuluş, Bayramlı, Yeşildere, Altınyurt ve Sazgın, sularının arıtılması burada yaşayan insanlarımız için önemliydi."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oğuzeli 3. Arıtma Tesisi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement