Oğuzhan Güven: "O Görüntüleri Şükür Dularıyla Servis Ettik" - Son Dakika
Güncel

Oğuzhan Güven: "O Görüntüleri Şükür Dularıyla Servis Ettik"

Oğuzhan Güven: "O Görüntüleri Şükür Dularıyla Servis Ettik"

Arnavutköy Belediyesi`nin 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi çalışan gazeteciler için düzenlediği Cesur Medya Ödülleri`nde İhlas Medya Grubu’na ödül yağdı.

14.07.2017 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy Belediyesi'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi çalışan gazeteciler için düzenlediği Cesur Medya Ödülleri'nde İhlas Medya Grubu'na ödül yağdı. Köprüdeki darbeci askerlerin teslim olma görüntüleri ile ilgili konuşan İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzan Güven, "O görüntüleri şükür dualarıyla servis ettik" dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümü yaklaşırken Arnavutköy Belediyesi, o zor gecede canlarını hiçe sayıp çalışan gazetecileri unutmadı. Cesur Medya Ödülleri adı altında düzenlenen ödül töreninde birçok televizyon kanalı, haber ajansı, gazete ve internet sitesine ve gazetecilere ödül verildi. Bu yıl ilki düzenlenen ödül töreninde gazeteciler ödülleri Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı. darbe gecesine damgasını vuran Cnn Türk Haber Spikeri Hande Fırat, Atv Haber Sunucusu Cem Öğretir gibi birçok medya çalışanı da geceye katıldı. Arnavutköy ilçe meydanında düzenlenen törene ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

ÖDÜLLERE İHLAS MEDYA GRUBU DAMGA VURDU

Geceye görüntüleri ile damga vuran İhlas Medya Grubu'ndan İhlas Haber Ajansı, TGRT HABER, Türkiye Gazetesi'ne ödül yağdı. İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, İHA İstanbul Şehir Haberleri Şefi Erhan Yılmaz ile muhabir Mehmet Altunışık, Mehmet Başa ve Harun Basat gecede İHA adına ödüllerini aldı. Öte yandan İhlas Medya Grubu'ndan TGRT HABER'den Sait İnanç, Kaan Kalyoncu, Yusuf Öztürk ödül alırken Türkiye Gazetesi'nden Haber Müdürü Fatih Selek ve muhabir Bünyamin Çelik ödülünü Başkan Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı.

"Hainler ilk olarak basını susturmaya çalıştı"

Ödül töreninde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bir yıl önceyi hatırlıyorum, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece hiçbirimizin anlam veremediği, fakat endişe ile acaba ne oluyor diye beklediğimiz o anları hatırlıyorum. Şükürler olsun ki memleketini seven, milletini seven siyasetçilerimiz, bürokratlarımız, aziz milletimiz ve tabi ki basın mensuplarımız vardı. Adeta herkes ben ne yapabilirim düşüncesi ile alanları çıktı. Bulunduğu mevkilerde vazifesini yerine getirdi. İşte bunların en başında gelenler siz değerli basın mensuplarımız. O akşam şunu öğrendik, ilk susturulması gereken basın ve yayın organlarıydı ki o hain kalkışmayı yapan zalimler bir kez daha basının susturulması konusunda ciddi bir kararlılık içerisindeydiler. Ama tahmin etmedikleri mukavemetle karşı karşıya kaldılar. O mukavemet de bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağının göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

"O görüntüleri şükür dularıyla servis ettik"

İhlas Haber Ajansı adına konuşan İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin ve o geceyi tekrar yaşatmasın. İHA olarak ciddi bir duruş sergileyen ülke medyasına dünya medyasına çok fazla içerik sağladık. O gece bir görüntüden bahsetmek istiyorum. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerlerin teslim olduğu anın kısa bir hikayesi de var. O görüntüleri Oğuzcan Yazar isimli arkadaşımız çekti. Yarın da dünya evine giriyor, burada mutluluklar diliyorum. İstanbul'un her yeri çözülürken köprü bir türlü çözülmüyordu. Bir görüntü göndereceğini belirtti bize. O görüntüler geldiği anda haber merkezimizde bir figan koptu. Herkes gözyaşları içinde birbirine sarılıyordu ve şükür duaları ediliyordu. O 10 saniyelik an hayatımın en güzel 10 saniyesiydi. O görüntüyü servis eder etmez önümdeki 45 tane ekranın tamamı birden o görüntüyle doldu. Şükürler, dualar içerisinde servis ettik o görüntüleri" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğuzhan Güven: 'O Görüntüleri Şükür Dularıyla Servis Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.


Advertisement