Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir? - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

Trabzonspor\'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

Beşiktaş'tan ayrılacağı konuşulan futbolcu Oğuzhan Özyakup'un Trabzonspor'a transfer olacağı konuşuluyor. Oğuzhan Özyakup kimdir?

22.12.2018 11:15  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012'den beri Beşiktaş'ta top koşturan Oğuzhan Özyakup'un Trabzonspor'a transfer olacağı konuşuluyor. Ünlü futbolcunun Çin'den gelen teklifleri de reddetmesi Trabzonspor'a geçeceği iddialarını güçlendirdi. Peki Oğuzhan Özyakup kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

OĞUZHAN ÖZYAKUP KİMDİR?

Oğuzhan Özyakup, 23 Eylül 1992'de Zaandam, Hollanda'da dünyaya geldi. Lakabı "ozzy" olan futbolcu aslen Trabzonludur. Ofansif orta saha mevkinde forma giyen futbolcu, Zaandam Türk Spor Takımı ile futbola adım attı. 2002 yılında AZ Alkmaar Kulübü'nin alt yapısına geçen Özyakup, B1 ve A1 seviyelerinde forma giydi.

2008'DE ARSENAL ALT YAPISINA GEÇTİ

2008'de İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal'in alt yapısına geçen futbolcu, 2008-2009 sezonunda takımıyla FA Youth Cup şampiyonluk heyecanını yaşadı. Özyakup, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından, 18 yaş altı takımlar için düzenlenen futbol organizasyonu olan FA Youth şampiyonu olan takımında final maçlarının ikincisinde son 7 dakika forma giydi.

Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

PREMİER ACADEMY LEAGUE ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

2009-2010 sezonunda bu kez Premier Academy League'de şampiyonluk heyecanı yaşayan Özyakup, Manchester United maçında uzatma dakikaları yaşanırken takımının beraberlik golünü atarak skoru 1-1'e taşıdı. 2011 yılında kulübü Arsenal ile 3.5 yıllık bir sözleşme imzalayan ünlü futbolcu, kadroda yer aldı ancak forma giyme şansı bulamadı.

Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

BEŞİKTAŞ KARİYERİ

2014'te Beşiktaş ile sözleşme imzalayan futbolcu, 2016'da biten sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. 2018'e kadar Beşiktaş'ta kalmayı garantileyen Özyakup, yıllık 1.4 milyon Euro'ya anlaşmıştı. 5 Haziran 2014'te Beşiktaş KAP'a Özyakup'un transfer edileceğini açıkladı. Ünlü futbolcu, 242 maçta 56 asist yaparak 30 kez fileleri havalandırdı.

Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

2016-2017 Süper Lig Turgay Şeren sezonunun ilk maçında Vodafone Arena Stadı'nda maçın 6. dakikasında attığı golle maçın adamı seçildi.

Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir?

TÜRK MİLLİ TAKIMI'NIN ADAY KADROSUNDA YER ALDI

Oğuzhan Özyakup, Hollanda'da 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarda Türkiye Milli Takımı'nda, Türkiye 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer almıştır.

Son Dakika Spor Trabzonspor'a Geleceği Konuşulan Oğuzhan Özyakup Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement