Oğuzhan Uğur'un Afgan göçmenli tanıtım filmi tartışma yarattı - Son Dakika
Güncel

Oğuzhan Uğur'un Afgan göçmenli tanıtım filmi tartışma yarattı

Oğuzhan Uğur, YouTube'daki programının yeni sezon fragmanında Türkiye'deki Afgan sığınmacılara da yer verdi. Sosyal medyayı adeta ikiye bölen ünlü fenomene bir kesim tepki gösterirken, pek çok kullanıcı ise destek veren mesajlar gönderdi. Tepki verenlerin bir kısmının "İslamofobi" ve "Irkçılık" ile suçladığı Uğur, "Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata." ifadelerini kullandı.

21.08.2021 19:28  Güncelleme: 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi kontrol altına alması, dünya çapında endişe verici bir insani kriz oluşturdu. Ülkeden kaçanların havaalanına akın ettikleri ve uçakların iniş takımlarında dahi yolculuk etmeyi göze aldıkları görüntüler uzun süre gündemden düşmemişti. Suriyelilerden sonra Afganların da Türkiye'ye akın etmesi, ülkemizdeki en önemli gündem konularının başında geliyor.

TANITIM FRAGMANINA AFGANLAR DAMGA VURDU

Youtube'da yaptığı "P!NÇ" programı ile gündeme dair olayları yorumlayan sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, yeni sezonunun tanıtım fragmanını kendi hesabından paylaştığı videoyla duyurdu. Videoda Türkiye'ye gelen Afganların çok fazla olmasını ve davranış biçimlerini, kendine has bir üslupla işleyen ünlü isim, adeta sosyal medyayı ikiye böldü.

Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi

TEPKİLERE MARUZ KALDI

Oğuzhan Uğur'un bu videosunu dine hakaret olarak algılayan birçok kullanıcı, kendisini "İslamofobi" ve "Irkçılık" ile suçlarken, önemli bir kesim ise sosyal medya fenomenine destek verdi.

OĞUZHAN UĞUR'DAN TEPKİLERE YANIT

Tepkileri anlamsız bulan Uğur ise daha sonrasında şu paylaşımda bulundu:

"Elini kolunu sallayarak toprağıma çöken kimliği belirsiz Afganlara verdiğimiz tepki "din düşmanlığı" olarak başlıklandırılmış. Dini kullanıp milletin kafasını karıştırmayın, kılıf uydurmayın. Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata."

Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi

TEPKİ GÖSTEREN DE OLDU, DESTEK VEREN DE

İşte Oğuzhan Uğur'a gelen olumlu ve olumsuz tepkilerin öne çıkanları:

Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi
Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi
Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi
Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi
Oğuzhan Uğur paylaştığı videoyla Afgan sığınmacıları tiye aldı, tepkiler gecikmedi
Oğuzhan Uğur\'un Afgan göçmenli tanıtım filmi tartışma yarattı

Son Dakika Güncel Oğuzhan Uğur'un Afgan göçmenli tanıtım filmi tartışma yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Gurol Calis: 10 numara olmus 38 4 Yanıtla Muhemmed : 100 numara diyecektin sanırım v.c nin diğer adı 5 18
  • Murat Akman: Bu bebe bu işi biliyor ve doğru bir şekilde medyaya yansıtıyor kimse kusura bakmasın durum zaten bu şekilde neden birisi bunu mizah haline getirdiğinde yandaşlar tepki gösteriyor ne İslamifobisi İslamiyete göre savaştan kaçıp topraklarını terk etmek mi varmış. Helal olsun Oğuzhan Uğur a tebrik ediyorum. 38 2 Yanıtla Ali Gündoğdu: Eğer bir ülkede devletin başındakiler halkını zulmediyorsa hicret edebiliyor sizin gibi cahiller savaş ile kendi halkına yapılan zulmü karıştırıyor savaş ülkeler arasında olur eğer savaş varsa hangi ülke ile savaşıyor yazar misin ülkemizde kaç milyon insan var soyadı kanuni ile türk olan yahudiler hadi bunları da kovun 0 0
  • Merve Kara: Adam haklı. Kim böyle bir doğruyu eleştirirki. Yine kendilerinden olanlar mı acaba 22 5 Yanıtla
  • Ali Gündoğdu: Direk muslumanlara hedef almış terorist olarak kadın düşkünü olarak halen elle yemek yiyen müslüman kişiye hitap etmiş 1 0 Yanıtla
  • Ali Gündoğdu: Burda direk müslümanlara hedef almış terorist halen elle yemek yiyen kadın düşkünü olarak hitap ediyor her sakallı müslüman olsa idi yahudilet ve hiristiyanlarda müslüman olurdu yaşasın zalimler için cehennem islami bilseniz böyle videolar yapmazdı 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement