OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı

OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

17.10.2017 19:45  Güncelleme: 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

"MİLLET 15 TEMMUZ'DA ÇANAKKALE'Yİ YAŞADI"

TBMM Genel Kurulu'nda Olağanüstü Hal'in (OHAL) 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşüldü. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada OHAL'in uzatılması kabul edildi.

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 16 Temmuz sabahı aydınlığa uyandıklarını belirterek, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abhazı Meclis'in bahçesini tıka basa doldurduklarını ifade etti. Dağ, "O gece bu millet adeta Malazgirt'i, İstanbul'un fethini, denize askerini süren Fatih'in torunları olduğunu, Çanakkale'yi tekrar yaşadı. Bunu bütün genleriyle ortaya koydu" dedi.

"FETÖ'NÜN GİRİŞİMLERİNİ AYRI AYRI DÜŞÜNMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

15 Temmuz'a gidilirken çok önemli süreçlerin yaşandığını ifade eden Dağ, "15 Temmuz 2016'yı Gezi olaylarından sonra yaşanan süreçten ayrı tutmak mümkün değil. O süreci biz bugün de beraber aynı bağlamda düşünmek zorundayız. Mayıs ayının 13'ünde dostane gibi gözüken Gezi olaylarında 81 ilin tamamında vandallığa varan sokakların tahrip edildiği, seçilmiş hükümeti zor durumda bırakmak için eyleme dönüşen bir hadiseyi hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz 2016'ya gelirken 17- 25 Aralık seçim endeksi darbe girişimini ayrı düşünmemiz mümkün değil. 15 Temmuz 2016'da silahlarla, milletin vergileriyle alınan toplarla, tanklarla, uçaklarla o işlemi gerçekleştirenler yine bu milletin verdiği yetkiyle 17-25 Aralık'ta darbe teşebbüsünde bulundular" ifadelerini kullandı.

"PARLAMENTER REJİM ÖNEMLİ BİR SINAV VERDİ"

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece bütün partilerin kendi ideolojik aidiyetlerini de bir kenara bırakarak halkın iradesine sahip çıktıklarını söyleyerek, "Bu darbe girişimine karşı parlamenter demokrasi birikimi çok önemli bir sınav vermiştir arkadaşlar. Öncelikle siyaset kurumu darbecilere teslim olmamıştır. 15 Temmuz'da millete ve devlete karşı terör örgütü FETÖ tarafından başlatılan darbe kalkışması bu parlamento çatısı altında tüm partilerin demokrasiden yana ortak tavrı ve halkın büyük direnişi sayesinde bozguna uğratılmıştır" şeklinde konuştu.

"OHAL'DE NE OLDU"

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp da, 11 Eylül 2015 tarihinden beri 103 belediyelerinin 94'üne kayyum atandığını belirterek, "71 belediye başkanımız ve belediye eş başkanlarımız, belediye eş başkanlarının vekilleri de dahil olmak üzere tutuklanarak cezaevine konuldu. OHAL'de ne oldu? OHAL'de ihraçlar oldu, açığa almalar oldu, sürgünler oldu. 4 bin 302 yargı, 6 bin 470 TSK, 3 bin 106 jandarma, 155 Sahil Güvenlik Komutanlığı, 22 bin 984 Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu, 75 bin 102 kamu görevlisi olmak üzere 112 bin 119 kişi görevinden alındı. Ayrıca sözleşmesine son verilen, sözleşmesi yenilenmeyen kamu görevlileri de eklendiği zaman görevine son verilen kamu görevlilerinin toplam sayısı 150 bini aştı. Eğer onları da bir araya getirirsek toplamda ayrıca 30 kamu emekçisi ihraç edildi. 40 bine yakın kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, daha sonra bunlardan 34 bine yakını görevine iade edildi" diye konuştu.

"15 TEMMUZ TİYATRO DEĞİL"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, OHAL'in 21 Temmuz tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, gerek Türkiye'deki, gerek Türkiye dışındaki yansımalarının devam ettiğini kaydetti. Akçay, 15 Temmuz'da Türkiye'yi sonu belli olmayan mecralara sürükleyecek bir darbe girişimi ve terör saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, "Tüm kurumlarla, ekonomik ve sosyal hayatın her bir hücresine çöreklenmiş bir hain örgütün organize saldırısıyla mücadele ettik. Hamdolsun bu emperyalist küresel projeye 'dur' dedik. Vatan kaybının sınır hattına geldiği noktada büyük Türk milletinin feraseti ve dirayeti ile ayağa kalktık. Bizler kutsal çatı altında, bombaların ve mermilerin gölgesi altında, vatandaşlarımızı meydanlarda, sokaklarda devletimizi yıkılmaktan, milletimizi ve vatanımızı parçalanmaktan kurtardılar. 15 Temmuz şaka, oyun, tiyatro, senaryo değildi, 15 Temmuz 'kontrollü darbe' hiç değildi. Devletimiz taşeron bir terör örgütü tarafından ele geçirilmek istendi" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada OHAL'in uzatılması kabul edildi.

OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.


Advertisement