Oka İl Stratejik Gelişim Planı İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Oka İl Stratejik Gelişim Planı İstişare Toplantısı

Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç, "Maalesef biz bugüne kadar illerde sistematik çalışmadık.

27.12.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç, "Maalesef biz bugüne kadar illerde sistematik çalışmadık. Tabiri caizse kuralsız çalıştık. Yapmaya uğraştığımız çalışma, bilimsel temele dayalı, hükümet ve devlet programlarıyla uyumlu altyapıya sahip olmalı." dedi.

OKA tarafından hazırlanacak İl Stratejik Gelişim Planı için kentteki mesleki ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle istişare toplantısı düzenlendi.

Çorum Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç, kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'de kaynakların taşralara merkezden dağıtıldığını, ayrıca valilerin yönetiminde olan bir de il sistemi bulunduğunu, bu iki sistem arasında kalkınmanın dengeli bir şekilde gitmesi gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar illerde sistematik bir çalışma yürütülmediğine, kuralsız çalışıldığına dikkat çeken Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu çalışma, bilimsel temele dayalı, hükümet ve devlet programlarıyla uyumlu bir altyapıya sahip olmalı. ve bunu bir ortak akıl ile yapmak istiyoruz. Her kurum müdürünün şahsi olarak düşüncesinin alacağı bir kararla değil. Tarımda, sanayide, bilimde, teknolojide, turizmde, tüm alanlarda bilimsel alt yapısı olan, üst ölçekli planlara dayalı orta ölçekli bölgesel planlara dayalı hazırlık yapmak gerekiyor. Bu Türkiye'de ilk defa yapılıyor. Kalkınma Bakanlığının destekleriyle yapılıyor. Kalkınma Bakanlığı bürokrasisiyle bu konuyu götürmeye uğraşıyorum. Bunu başarabilirsek, inşallah diğer illere de bu çalışma yayılacak."

Yürütülen projede ortak akıl oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, tüm il müdürlükler için strateji belgesi, eylem planı hazırlayacaklarını belirtti.

Eylem planı hazırlanırken dikkat edilecek hususlara da değinen Kılıç, şöyle konuştu:

"Eylem planı hazırlanırken hangi iş yapılacak? Ne zaman yapılacak? Bu işi kim yapacak? gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Kısa bir örnek verecek olursak, bizim şehrimizin tarihsel kimliği kayboluyor. Konaklarımızı tinerciler işgal etti, oralar harap halde, kalemiz elden gidiyor, buna bir çare bulunsun. Hazırladığımız planda kültür başlığı altında, kültür envanterinin çıkaracağız. Elimizde kültür varlıklarının bir envanteri yok. Bu örnek sorunun çözülmesinde projeden faydalanacağız."

Yürütülen projeyi masa başında çok iyi idealize etmeleri gerektiğinin önemini vurgulayan Kılıç, proje iyi idealize edildiğinde, alanda realize edilmesinin kolay olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra OKA Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin tarafından İl Stratejik Gelişim Planı hazırlanması için yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Toplantıda, katılımcıların görüşleri de alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oka İl Stratejik Gelişim Planı İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement