Okan Üniversitesi Çalışanları 2015 Yılına Daha Sağlıklı Adım Atıyor - Son Dakika
Güncel

Okan Üniversitesi Çalışanları 2015 Yılına Daha Sağlıklı Adım Atıyor

Okan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Geleceğe Doğru Sağlıklı Adım" etkinliği kapsamında Okan Üniversitesi çalışanlarına eğitim semineri verildi.

22.12.2014 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm çalışanlara adımsayar (pedometre) dağıtılan etkinlikte konuşan Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Semih Baskan, " Konfüçyus'un dediği gibi 'Bin millik bir yol, tek bir adımla başlar.' Kampüsümüzün çevresini 2500 adımla dolaşabiliyorsunuz. Her gün 10 bin adım atarak daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz" diye konuştu.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'ndeki Bekir Okan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Okan Üniversitesi'nin idari ve akademik kadrosu katıldı. Seminerin açılışında konuşan İnsan Kaynakları Müdürü Merih Pınar Birgi, "Hareketsizlik ölüm sebeplerinde 4. sırada yer alıyor. 2014 yılını uğurlarken sizlerle birlikte sağlıklı bir adım atmak istiyoruz. Bu arada size 30 kilo verdiğimi hatırlatmak isterim" dedi. Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak da, "İnsan Kaynakları yönetimine teşekkür ediyorum. Bir halk sağlığı konusu aslında konumuz. Amacımız halk sağlığı felsefesini hekimlere ve topluma yaymak. Toplumun sağlığını ileriye götürmek için mücadele ediyoruz. Sadece sağlıkçıların değil, tüm toplumun çaba göstermesi gerekir. Öncelikle, hareket etmek gerekiyor.

Obezitede ABD'ye yaklaştık

Hareketsizlik obezite başta olmak üzere birçok hastalıklara neden oluyor" dedi. Türkiye'de obezitenin her geçen gün arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Mithat Kıyak, "Neredeyse ABD'ye yaklaştık. Türkiye'de her beş erkekten birinde obezite görülüyor. Kadınlarda yakında her iki kadından biri obez olacak. Rakam şu anda yüzde 41 civarında. Kiloluluk yüzde 65'e çıktı. Yani tehlike çanları çalıyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Semih Baskan: "Asansör kullanmayın"

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Baskan ise, "Konfüçyus'un dediği gibi 'Bin millik bir yol, tek bir adımla başlar.' Kampüsümüzün çevresini 2500 adımla dolaşabiliyorsunuz. Her gün 10 bin adım atarak daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz" dedi. Meme kanserinde de hareketliliğin çok önleyici olduğunun kanıtlandığını, yürümenin metabolizmayı uyardığını, kolesterol dengesini düzenlediğini, dayanıklılığı arttırdığını ve yorgunluğu önlediğini belirten Prof. Dr. Semih Baskan, yürümenin faydalarını şu şekilde sıraladı: "Kan akımını ve dolanımı arttırıyor. Kan ve beyin damarlarındaki tıkanıklığı önlüyor. Metabolizmayı hızlandırır. Kalp kası ve diğer kasları kuvvetlendirir. Kilo kontrolünü sağlar. Sindirimi kolaylaştırır. Solunum kapasitesini arttırır. Şeker, yüksek tansiyon gibi birçok hastalık için koruyucu ve tedavi edici rol oynar. Kemiklerin kuvvetlenmesini sağlar, osteoporozu engeller. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanma süresini geciktirir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okan Üniversitesi Çalışanları 2015 Yılına Daha Sağlıklı Adım Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement