Öksüzkaya: Müslümanlık Terörle Anılamaz - Son Dakika
Yerel

Öksüzkaya: Müslümanlık Terörle Anılamaz

Öksüzkaya: Müslümanlık Terörle Anılamaz

AK Parti Kayseri vekili Ahmet Öksüzkaya, Huffington Post ve The Guardian'ın başyazarı Wajahat Ali'ye röportaj verdi.

31.01.2013 11:00  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Huffington Post ve The Guardian gazetelerinin başyazarı Wajahat Ali'ye röportaj verdi.

TBMM'deki röportajda, Wajahat Ali'nin sorusu üzerine Öksüzkaya,

"Müslümanlık terörle asla bir arada zikredilemez. Gerçek Müslüman terörist olamaz, bir canı asla öldürmez. Ancak, bütün dünyada Müslümanlar'ı terörist gösterme çabaları vardır. Bu da bizim dünya medyasındaki zayıflığımızdan kaynaklanmaktadır. Dünyaca ünlü birtakım medya organlarının yaptığı haberler mutlak doğruymuş gibi algılanarak, 'Müslüman terörist' algısı oluşturulmaktadır" diye konuştu.

Öksüzkaya, Wajahat Ali-nin, "Sizce AK Parti iktidarı dönemindeki en önemli icraatlar nelerdir" diye sorması üzerine de " Türkiye'de 10 yıllık iktidarımız döneminde demokratikleşme, sağlık, eğitim, ulaştırma, yargı, ekonomi ve daha pek çok alanda çok önemli ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Yeni Anayasa çalışmamız devam etmektedir. Yeni sivil bir Anayasa ile Türkiye demokratikleşmede çok önemli bir mesafe almış olacaktır" dedi.

Wajahat Ali ise, "Maalesef küçük bir grup İslamofobi-yi hazırlayıp gündemde tutuyor. Benim Türkiye-ye ilk seyahatim. Burada en çok hoşuma giden konu; insanlar Müslümanlığı çok doğal ve fıtri yaşıyorlar, yaşamla İslamiyet iç içe geçmiş durumda. İslamiyet marjinal ve radikal tutumlara girmeden hayatın bir parçası gibi yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öksüzkaya: Müslümanlık Terörle Anılamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement