Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yozgat'ta açılış ve temel atma töreninde konuştu: (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yozgat'ta açılış ve temel atma töreninde konuştu: (2)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin topyekun kalkınma hamlesi işte böyle 973 ilçe ve 81 il, her bir beldede yerelden kalkınmayla ilerliyor.

16.07.2022 14:42  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, " Türkiye'nin topyekun kalkınma hamlesi işte böyle 973 ilçe ve 81 il, her bir beldede yerelden kalkınmayla ilerliyor." dedi.

Oktay, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kente yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Yatırımların ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Oktay, "250 dönüm arazide 250 bin adet lavanta barındıran lavanta adası, bölgede sosyal hayata, turizme ve işlenen lavanta ürünleriyle de ekonomiye katkı sağlıyor olacak inşallah. Bugün resmen başladı. İçerisinde bilim merkezi bulunan Türkiye'nin tek millet bahçesi, yeşil koridorumuzun çalışmaları da tamamlandı. Biraz önce de bilim merkezimizi gördük. Bu vesileyle millet bahçesini fiili kullanıma sunuyoruz. Buranın resmi açılışını Yozgat'a geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanı'mız yapsın, ona bırakalım." diye konuştu.

Oktay, bölgenin doğasına değer katan bir başka projenin Çekerek Rafting Parkuru olduğunu dile getirerek, " İç Anadolu Bölgesi'nin tek rafting parkuru olan tesis, su sporları kamp yerleşkesini, karavan ve çadır park alanlarını ve bungalov evleri de içinde barındırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu, bir kalkınma yolculuğu"

Dünya Rafting Turnuvası'nın açılışını gerçekleştireceklerini dile getiren Oktay, şunları kaydetti:

"Yarın da Gençlik ve Spor Bakanı'mızla müsabakaları izleyeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanından su sporu severleri Yozgat'a, bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum. Parkurun bölgeye kazandırılmasına büyük katkı veren Türkiye Rafting Federasyonuna teşekkür ediyorum. Temiz enerji elde edilecek biyogaz tesisi, barajın su kalitesini koruyacak atık su arıtma tesisi, su ürünleri ihracatını artıracak yeni alabalık ve somon üretim tesisleri, Çekerek'te yerelden kalkınma adımlarının diğer yansımalarını oluşturuyor. Bir ekosistem oluşturuyoruz burada. Bu, bir kalkınma yolculuğu. Bunlarla birlikte şehir meydanı sokak sağlıklaştırma çalışmaları, spor kompleksi ve donatı alanları ile yapımında sona gelinen Cumhuriyet İlkokulu, altyapı ve üstyapı anlamında bölgenin çehresini değiştirmiştir."

Oktay, Yozgat'taki yatırımların hızlı şekilde hayata geçmesinde payı olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, DSİ, TOKİ ve Orman Genel Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

"Turizm aksını hareketlendirmiş oluyoruz"

Bölgedeki turizm potansiyelinin büyüdüğüne ve turizm koridorunun da genişlediğine dikkati çeken Oktay, "Her yıl on binlerce turistin adresi olan Çorum-Boğazkale-Hattuşaş'tan başlayarak Yozgat boyunca o aksı düşündüğümüzde, Aydıncık'ta Kümbet Ovası yani turizmini kastediyorum, Kazankaya Kanyonu, Çekerek'te lavanta adası, rafting parkuru, millet bahçesi, Tokat'ta Ballıca Mağarası, Kadışehri meyve bahçeleri, Sorgun ve Saraykent termal su kaynakları, Sarıkaya'da Roma hamamı ile buradan Kapadokya'ya, Kayseri'ye veya Yozgat merkeze kadar uzanan bir turizm aksını hareketlendirmiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Oktay, bu turizm alanında bulunan Tavium Antik Kenti'nde yine Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Yozgat Müzesi ile ortaklaşa kazı çalışmalarını da başlattıkların anlattı.

Yerelden kalkınmanın, üretimin yanında turizm ile kültürel ve sportif projelerle de desteklendiğini dile getiren Oktay, Yozgat'ın iki taraftan üretim koridoruyla sarıldığını söyledi.

Boğazlıyan OSB'de 6 farklı sektörde 9 yatırımın temellerinin atılacağını anlatan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, ilk etapta bin kişilik ek istihdam ve yüksek teknolojili üretimin bölgeye gelmesi demek. Yatırımlar filizlendikçe burada oluşan katma değer, Yenifakılı, Çandır, Çayıralan ve Sarıkaya'ya yayılacak. O bölgenin kalkınmasını sağlayarak istihdam sorununu kökten çözecektir. Birazdan Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlanarak yatırımların temel atma törenine şahitlik edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde de Bozok OSB'de de yükselen yeni yatırımlara hep birlikte şahitlik edeceğiz. Havalimanı ve hızlı trenin hayata geçmesiyle Sorgun ve Yozgat arasında kalan Bozok OSB, çevre illerden de yatırım alan ciddi bir cazibe merkezine dönüşecektir."

Oktay, bunların sadece kuruldukları bölgeyi değil, çevre illeri ve ilçeleri de kapsayacak etkiye sahip projeler olduğunun altını çizerek, "Bu çalışmalar eş güdümün, gönül birliğinin ve azmimizin sonucudur. İstenildiğinde 'kaynaklar, imkanlar kısıtlı' denilen bir bölgenin kendi bahtını nasıl değiştirebileceğini gösteren bir model olmuştur burası." dedi.

Yozgat'ta termal kaynakların jeotermal tarım ile değerlendirilmesi ve bölgede bu kapsamda bir endüstriyel alan oluşturulmasıyla ilgili çok ciddi çalışmaları başlattıklarını anlatan Oktay, eğitim alanında çalışmaların da devam edeceğini vurguladı.

"Cumhuriyet'in 100. yılına atılım ve şahlanış içinde gireceğiz"

Oktay, güçlerini milletten aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin topyekun kalkınma hamlesi işte böyle 973 ilçe ve 81 il, her bir beldede yerelden kalkınmayla adım adım ilerliyor. İhracat rekorlarımız, büyüme rakamlarımız, turizm gelirlerimiz ve tarımda rekoltemiz ülkemizin dört bir yanından sizler gibi inanmış, azmetmiş milletimizin emekleriyle yükseliyor. Bölgesel farklılıkları ortadan kaldıran, yerelden kalkınmaya, gelişmeye destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerin desteğiyle, dualarıyla Cumhuriyet'in 100. yılına atılım ve şahlanış içinde gireceğiz."

Konuşmanın ardından Oktay, video konferansla Boğazlıyan OSB'nin temel atma törenini takip etti.

Daha sonra Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile protokol üyeleri, Çekerek Bilim Merkezi ile Yozgat'a yapılan yatırımların açılışı için kurdele kesti.

Törene Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonunda Türk Yıldızları gösteri sundu.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yozgat\'ta açılış ve temel atma töreninde konuştu: (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yozgat'ta açılış ve temel atma töreninde konuştu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.


Advertisement