Oktay Öztürk : CHP'nin Tavrını Fırsat Olarak Bekliyormuş Gibi Bir Tavır İçine Girdi - Son Dakika
Güncel

Oktay Öztürk : CHP'nin Tavrını Fırsat Olarak Bekliyormuş Gibi Bir Tavır İçine Girdi

Mhp'nin Anayasa Mutabakat Komisyonu üyesi Oktay Öztürk, "Meclis başkanının oturduğu koltukta bir anlamda görevi orada kriz çıkarsa o krizi yönetmek ve nihayete erdirmek ve yapının yoluna devam etmesini sağlamak.

17.02.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp'nin Anayasa Mutabakat Komisyonu üyesi Oktay Öztürk, "Meclis başkanının oturduğu koltukta bir anlamda görevi orada kriz çıkarsa o krizi yönetmek ve nihayete erdirmek ve yapının yoluna devam etmesini sağlamak. Şunu diyebilirdi: Toplantıyı sonlandırıyoruz. Konuyu kendi aranızda değerlendirin devam edelim diyebilirdi. Bizim gözlemimiz bu. Adeta sanki CHP'nin tavrını fırsat olarak bekliyormuş gibi bir tavır içine girdi yada biz öyle algıladık. CHP de bütün gayretiyle buna imkan tanıdı" dedi.

MHP'nin Anayasa Mutabakat Komisyonu üyeleri Oktay Öztürk, Kadir Koçdemir ve Mehmet Parsak TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Komisyonun dağıtıldığını ileri süren Oktay Öztürk bu durumun iki gerçeği gösterdiğini söyledi. Öztürk bu gerçeklerin 'İktidar partisi ve TBMM Başkanının esas niyeti anayasa ve uzlaşma olmayıp 'kişiye özel bir başkanlık'tır. Ana muhalefet partisi anayasa uzlaşma komisyonunu kuruluş amacına aykırı olarak usul ve isim belirleme aşamasında süreci kilitlemiştir. CHP'nin komisyonun adını değiştirme ısrarı süreci amacından saptırma mahiyetindedir" şeklinde olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı ve 2 partinin yetkililerinin gayret göstermesi gerektiğini söyleyen Oktay Öztürk şöyle dedi: "Meclis Başkanı ve 2 partinin bundan sonraki tavrı aynı zamanda bu anlaşmazlığın CHP'nin 7 Haziran sonrasının acısını çıkarma gayreti mi yoksa AKP'nin yeni bir ayak oyunu mu olduğu gayretini de gösterecektir. MHP bundan sonrada anayasanın yenilenmesi sürecinde milletimizin yanında iyi niyetli katkılarını sunmaya devam edecektir. Komisyonun çalışmasına devam etmesini istiyoruz."

"CHP, AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK İÇİN ELİNDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERİYOR"

Oktay Öztürk, "CHP komisyona katılmazsa MHP'nin tutumu ne olacak" sorusuna "Ana muhalefet partisinin olmadığı bir ortamda gerçek anlamda bir uzlaşmadan söz edilemez. Anayasa Uzlaşma Komisyonunu dağıtan iktidar ve ana muhalefet partisinin tekrar çalışmaya devam etme iradesini ortaya koymaları bir zorunluluktur. Komisyonunu devam etmesi için dağılmasına sebebiyet veren partiler genel başkanı meclis başkanı bir konuda bir araya gelerek uzlaşıp karar vermesi lazım. Masayı dağıtan bunlar. Masanın ömrünün devam edip etmeyeceğine de bunlar karar verecek. CHP, AKP'nin ekmeğine yağ sürmek için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Toplumun bütün katmanlarının katılımıyla anayasada köklü bir değişikliğin yapılmasıydı. Biz bunu bütün olarak ele alıyoruz. AKP'de başta bunu istemişti. Sonrasında kendi istediklerini Meclis gündemine getirmenin fırsatını yakalamış olacaklar. CHP'den bunların değirmenine su taşımış olacak. CHP, şu yada bu parti değil Mecliste bulunan bütün partilerin olması gerekir" diye yanıt verdi.

"CHP'NİN TAVRINI FIRSAT OLARAK BEKLİYORMUŞ GİBİ BİR TAVRI İÇİNE GİRDİ"

Komisyonun dağılmasına CHP'nin imkan tanıdığını belirten Oktay Öztürk şunları söyledi: Meclis başkanının oturduğu koltukta bir anlamda görevi orada kriz çıkarsa o krizi yönetmek ve nihayete erdirmek ve yapının yoluna devam etmesini sağlamak. Şunu diyebilirdi: Toplantıyı sonlandırıyoruz. Konuyu kendi aranızda değerlendirin devam edelim diyebilirdi. Bizim gözlemimiz bu. Adeta sanki CHP'nin tavrını fırsat olarak bekliyormuş gibi bir tavrı içine girdi yada biz öyle algıladık. CHP'de bütün gayretiyle buna imkan tanıdı" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oktay Öztürk : CHP'nin Tavrını Fırsat Olarak Bekliyormuş Gibi Bir Tavır İçine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement