'Oku Avcılar'a Altın Karınca ödülü - Son Dakika
Güncel

'Oku Avcılar'a Altın Karınca ödülü

'Oku Avcılar'a Altın Karınca ödülü Bu yıl 8. düzenlenen Altın Karınca belediyecilik ödüllerinde Avcılar Belediyesi, 'Oku Avcılar' isimli dijital kütüphane projesiyle 'Akıllı Şehir Uygulamaları' dalında ödül aldı.

18.11.2020 15:46  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Oku Avcılar'a Altın Karınca ödülü

İSTANBUL - Bu yıl 8. düzenlenen Altın Karınca belediyecilik ödüllerinde Avcılar Belediyesi, 'Oku Avcılar' isimli dijital kütüphane projesiyle 'Akıllı Şehir Uygulamaları' dalında ödül aldı.

Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini arttıran projeler üretmelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen törende, Marmara Bölgesi'nde yer alan belediyelerin; kentsel planlamadan kültür sanata, sosyal hizmetlerden afet yönetimine kadar 10 ayrı kategoride projeleri değerlendirildi. Avcılar Belediyesi'ni ödülle buluşturan 'Oku Avcılar' projesi, Türkiye'de ilk defa binlerce kitaba aynı anda erişilebilme özelliği ile şimdiye kadar hayata geçirilen dijital kütüphaneler arasında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan halk kütüphanelerini dijital bir platforma taşıyan Oku Avcılar projemizle, hemşehrilerimiz yaşam boyu eğitimini destekleyen yerel ve kültürel mirasa geleneksel kütüphanelere oranla daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabiliyorlar. Komşularımız, araştırma yapabileceği, bilgiye ulaşabileceği ve en önemlisi de kitap okuyabileceği bu uygulamayla hızlı ve kolay bir erişim ağına sahip olacak" dedi.

Ödülü aldıktan sonra da konuşma yapan başkan Hançerli, "Eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği bizim en öncelikli konumuz. Buna yönelik çabamızı değerlendirip bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim. Aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

\'Oku Avcılar\'a Altın Karınca ödülü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Oku Avcılar'a Altın Karınca ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement