Okul Açılışında 'Siyasi Gerginlik' - Son Dakika
Güncel

Okul Açılışında 'Siyasi Gerginlik'

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde eğitim verecek Gümüş Koleji'nin açılışı sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ile Bozyazı Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Ballı arasında gerginlik yaşandı.

10.09.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde eğitim verecek Gümüş Koleji'nin açılışı sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ile Bozyazı Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Ballı arasında gerginlik yaşandı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende, mevcut Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikasını destekleyen konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, "Anamur'da daha önce bir özel okul açılırken, bir öğretmenim 'Benim sınıfım da okulum da bilgisayarlı' dedi. Yani argüman olarak bilgisayarı gösterdi. Ama şu anda Milli Eğitim, bilgi teknolojisini de açtı. Bütün sınıfları, Akıllı Tahta Fatih Projesi ile doldurdu. Bütün sınıflarımız eğitime o şekilde devam ediyor" diye konuştu. Dağıstan konuşmasının devamında, özel okulların yapılmasını ve bu okullara öğrenci gönderecek velilerin mevcut olmasını, Türkiye'de ekonominin iyiye gitmesine bağladı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN 'SİYASET YAPIYORSUN' TEPKİSİ

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ise konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'a tepki gösterdi. Emekli Edebiyat öğretmeni olan Belediye Başkanı Ballı, şöyle dedi:

"Şimdi biz siyasetçi olarak görülürüz. Söylediğimiz her şey siyasetçi ağzından çıkar gibi söylenir. Biz siyasetçi gibi konuşmayalım. Emekli öğretmen gibi konuşayım ben. Milli Eğitim Müdürüm zaten siyasetçi gibi konuştu. Ancak, şunu belirteyim; Böyle bahçesi olan, çocukların stresini atacağı ama sporla ama birbirini kovalayarak şu veya bu etkinlikle faaliyet göstereceği okullara hasret kaldık günümüzde. Memleketi yönetenler nasıl isterse öyle yönetsin. Necdet Sevinç; 'Memleketin geleceğini de memleketin nimetlerinden faydalananlar düşünsün' der . Ben de aynı görüşteyim. Ama şunu da herkes görsün. Bir apartman katına yapılmış falan lise başka bir apartman katına yapılmış feşmekan ilkokulu, buyurun cenaze namazına. TEOG'ta soruların kolaylaştırılarak 15 bin öğrencinin birinci gelmesi normal değil. Bu ne kardeşim ya?" diye konuştu.

Ballı'nın bu çıkışı üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağıstan, "Çok mu dokundu?" diyerek seslendi. Gerginlik daha fazla büyümedi.

Okulun açılışı, bu gergin konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar'ın duası ve protokolün kurdeleyi kesmesi ile gerçekleşti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Açılışında 'Siyasi Gerginlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement