Okul Kapısı Küçük Çocuğun Üzerine Düştü - Son Dakika
Güncel

Okul Kapısı Küçük Çocuğun Üzerine Düştü

Okul Kapısı Küçük Çocuğun Üzerine Düştü

Asarlık 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nun iddiaya göre yaklaşık 8 aydır tamir edilmeyen demir bahçe kapısı, 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un üzerine düştü.

20.04.2011 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen İlçesi'ndeki Asarlık 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nun iddiaya göre yaklaşık 8 aydır tamir edilmeyen demir bahçe kapısı, 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un üzerine düştü. Kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde tedaviye alınan küçük çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Olay, dün (Salı) akşam saatlerinde, Menemen Asarlık 75'inci Yıl İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Okul bahçesinin önünde oynayan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un üzerine, raydan çıkan demir okul kapısı düştü. Oğlunun yaralandığını duyup okulun önüne koşan 7 çocuk babası Şevket Yavuz, kapı altında kalıp yaralanan küçük Mehmet Ali'yi, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Mehmet Ali, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'ne sevkedildi. Oğlunun başına gelenlerden dolayı çok üzgün olduğunu belirten baba Şevket Yavuz, kapının raydan çıkmasını engelleyen demirin yaklaşık 8 ay önce kırıldığını iddia ederek, "Kapıyı tamir eden olmadı. Bu yüzden kapı raydan çıkınca oğlumun üzerine düşmüş. Bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

UMUTLA BEKLİYORLAR

Demir kapısının altında kalarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un, tedavisinin devam ederken, hastane önünde oğlundan gelecek olan umutlu haberi bekleyen baba Şevket Yavuz, "Oğlum 10 liralık bir demir parçasının aylarca onarılmaması nedeniyle şimdi ölümle pençeleşiyor. Beni bırakıp gidiyor. Dava açsam ne olacak. Suçlular cezasız kalacak" dedi. Bu arada hastaneden Mehmet Ali Yavuz hakkında ayrıntılı bilgi alamadıklarının söyleyen aile üyeleri, grev yapan sağlık personeli ile kısa süreli gerginlik yaşadı.

BAŞHEKİM YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Ailenin tepkilerinin ardından açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Metin Manisalı, "Yoğun bakım ünitesinde görevli doktorlarla yaptığım görüşmede, bana beyninde ciddi hasar olduğunu söylediler. Ciddi bir ödem var, beyin dokusunda şişme var. Allahtan umut kesilmez demek istiyorum ama çocuğumuzun durumu çok da içaçıcı değil. İyileşmesi durumunda bile ciddi hasar kalacaktır. Elimizden gelen tüm müdahaleyi yapıyoruz. Şu an beyin ölümü gerçekleşmedi ama bu yöne bir gidiş olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

Manisalı ayrıca, Mehmet Ali Yavuz'un yaralanmasının toplumsal bir olay olduğunu, küçük önlemlerle giderilebilecek sorunun üzücü bir sonuca neden olduğunu, toplum olarak bilinçlenmemiz gerektiğini dile getirdi. Küçük çocuğun öldüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Kapısı Küçük Çocuğun Üzerine Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement