Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde güvenlik ve denetim işlerinin İçişleri Bakanlığınca, servis araçlarının teknik niteliğinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımalarının Aile ve Sosyal...

24.10.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde güvenlik ve denetim işlerinin İçişleri Bakanlığınca, servis araçlarının teknik niteliğinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımalarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemlerinin, mülki amirlerin onayına tabi olmak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığınca yerine getirileceğini bildirdi.

Bakan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Muazzez Karaçay İlkokulu'nda "Okul Servis Araçları Yönetmeliği"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daha kaliteli bir eğitim için sadece okulda verilen eğitimin kaliteli olmasının yetmeyeceğini anlatan Yılmaz, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin evden okula, okuldan da eve götürülürken daha sağlıklı, güvenli ve iyi şartlarda taşınması kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsurlarıdır." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çıkarılan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında bugüne kadar yönetilen okul servis işleri ilgili bakanlıkların da katılımı ve katkısı ile yaşanan tecrübeler de dikkate alınarak, yeni bir anlayışla düzenleme yapıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, yönetmeliğin hazırlanmasında emeği geçen bakanlara ve bakanlık personeline teşekkür etti.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Okul servislerinde istenilen sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet seviyesinin yakalanabilmesi için bu alanda çalışan tüm kamu görevlilerinin uyum içinde olması, araçların teknik şartlarının iyileştirilmesi, servis personelinin eğitilmesi ve servis hizmeti denetimin de aksatılmadan yürütülmesi esastır. Bunu teminen yeni yönetmelikte, güvenlik ve denetim işleri İçişleri Bakanlığınca, servis araçlarının teknik niteliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri, mülki amirlerin onayına tabi olmak kaydıyla MEB tarafından yerine getirilecektir. İnanıyoruz ki yeni yönetmelik çerçevesinde verilecek hizmet daha iyi, daha güvenli ve sağlıklı olacaktır."

Bakan Yılmaz, sistemde eksiklikler ve kusurların olabileceğini belirterek, "Şöyle olsa daha iyi olurdu diyen velilerimiz ve milli eğitim ailemizin mensupları, temsilcileri de olabilir. Onlara da şunu söylüyoruz ki bu konuda eğer bir şikayet varsa, düzeltilmesi gereken bir husus varsa bizim 'MEBİM 147'den Bakanlığımıza bildirirlerse, biz de ilgili bakanlara aktararak, ortak aklı bulup geleceğe ilişkin evlatlarımıza daha iyi bir hizmet veririz." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan Bakanlar Yılmaz, Soylu, Arslan ve Kaya hazırlanan yönetmeliği imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement