Okul Servisinde Unutulan Alperen'in Ölümü - Son Dakika
Güncel

Okul Servisinde Unutulan Alperen'in Ölümü

İzmir'de 3 yaşındaki Alperen Sakin'in, okul servis minibüsünde unutulması sonucu ölümünün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince hazırlanan ve dava dosyasına giren raporda anaokulunda çocuklar için ceza odaları bulunduğu, çocuklara şiddet uygulandığı, serviste kapasitesinin...

18.11.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 3 yaşındaki Alperen Sakin'in, okul servis minibüsünde unutulması sonucu ölümünün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince hazırlanan ve dava dosyasına giren raporda anaokulunda çocuklar için ceza odaları bulunduğu, çocuklara şiddet uygulandığı, serviste kapasitesinin üzerinde çocuk taşındığı iddialarına yer verildi.

Çiğli ilçesinde anaokulu servisinde unutulan Sakin'in ölümüne ilişkin, Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nda yaşananlarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince rapor hazırlandı.

Müfettişlerin tespitleri ve velilerin ifadelerinin bulunduğu rapor, 9 Kasım'da Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanan sanıkların dava dosyasına konuldu.

Raporda, anaokulundaki bazı öğrencilerin yaşları tutmadığı için kurallara aykırı olarak okula kabul edildikleri, resmi kayıtlarının yapılmadığı, okulun top havuzu odası, bodrum kattaki bölüm gibi alanların yaş gruplarına göre ceza odası amaçlı kullanıldığı, öğrencilerin bu bölgelere kapatıldıkları iddialarının yanı sıra bazı velilerin, çocuklarının kollarında morluklar ve diş izleri gördüklerine dair ifadelerine yer verildi.

Raporda tanık olarak ifadesi yer alan öğrenci velisi, ödedikleri aylık eğitim ücreti için kendisine belge verilmediğini, birkaç kez talep etmelerine rağmen belge düzenlenmediğini iddia etti.

Veli, kolunda morluklar oluşan çocuğunun karanlıktan korkmaya başladığını, tuvalete bile gitmek istemediğini, uykusundan sıçrayarak uyandığını ileri sürdü.

Bazı zamanlarda çocuğunu almaya taşıma kapasitesi az olan hafif ticari araçla gelindiğini, buna tepki gösterdiğini anlatan veli, çocukların adeta kargo dağıtır gibi alındığını, servis olarak kullanılan aracın da kapasitesinin üzerinde doldurulduğunu iddia etti.

Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören'in 3 yıldan 14 yıla kadar, servis ablası olarak çalıştırılan D.K. ile okul müdürü B.G'nin 3 yıldan 9 yıla kadar, usta öğretici A.G'nin 2 yıldan 5 yıla kadar, A.S'nin ise 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Servisinde Unutulan Alperen'in Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement