Okul Sütü Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Okul Sütü Dağıtımı Yapıldı

Okul Sütü Dağıtımı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü Programı” kapsamında Behzat Ecemiş İlkokulunda süt dağıtım töreni düzenlendi.

10.02.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü Programı" kapsamında Behzat Ecemiş İlkokulunda süt dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Niğde İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, tarım müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, sütün çocukların zihinsel ve fizyolojik gelişimi açısından çok önemli bir gıda olduğunu söyledi.

Karaca: "Bakanlığımızın yürüttüğü süt dağıtım projesini çok anlamlı çok değerli buluyorum. Çocuklarımızda süt kültürünün gelişmesi ve süt içme alışkanlığı için bu çok önemli" dedi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise Niğde'de 309 ana sınıfı ve 174 ilkokulda toplam 31 bin 509 öğrenciye süt dağıtımı yapılacağını kaydetti.

Yaşar törende yaptığı konuşmada şunları dedi: "Öğrencilerimiz başarılarını arttırmak yarınlara onları daha iyi hazırlamak birçok projeler var. Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ve Milli eğitim bakanlığımızın işbirliği ile okullara süt dağıtım projesinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamda ülke genelinde 30 bin okulumuzda 6,5 milyon öğrencimize, Niğde'de ise 17 tane bağımsız anaokuluna, 292 anasınıfına ve 174 ilkokulumuz olmak üzere 31 bin 509 öğrencimize süt dağıtımı yapacağız".

Projenin amacının çocukların süt alışkanlığını kazandırarak dengeli beslenmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Yaşar, "Bu projemiz haftanın üç günü devam edecek. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtımı yapılacak. Bu projenin ilimize öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte süt içerek, sütün faydalarını anlattılar. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okul Sütü Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement