Yanıkağıl İlkokulu ve Ortaokuluna Bütçe Ayrılmadı - Son Dakika
Yerel

Yanıkağıl İlkokulu ve Ortaokuluna Bütçe Ayrılmadı

Yanıkağıl İlkokulu ve Ortaokuluna Bütçe Ayrılmadı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Yanıkağıl İlkokulu ve Ortakolu'nun yardım talepleri belediye bütçesinin yetersiz olması nedeniyle kabul edilmedi.

04.10.2013 15:36  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde Yanıkağıl İlkokulu ve Ortakolu'nun yardım talepleri belediye bütçesinin yetersiz olması nedeniyle kabul edilmedi. Meclis, okulun istediği malzemeleri belediyede mevcut olan malzemelerden karşılamaya ve okula bir projeksiyon cihazı ve yirmi tane sandalye göndermeye karar verdi.

Karaağaç Beldesi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci Oturumu'nu Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen bazı okulların yardım talepleri, komisyonca belediyenin bütçesinin yetersiz olması nedeniyle uygun görülmedi.

Bütün meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldığı toplantıda ilk olarak bir önceki oturumda İmar Komisyonu'na havale edilen Şefik Seren Gökkaya'nın beldedeki herhangi bir cadde ya da sokağa isminin verilmesine ilişikin talebi görüşüldü. 2009 yılında alınan kararla hayatta olan Belediye Başkanı ve diğer kişilerin isimleri cadde ve sokaklardan kaldırılmış ve yerine numara verilmişti. Bu çerçevede Şefik Seren Gökkaya'nın talebi de komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı red kararı meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı.

PAZAR YERİ DEĞİŞİYOR

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Pazar yeri ve Küçük Sanayi sitesinin yerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Komisyon, 279 adanın karşısında bulunan sabit pazar alanının yeşil alan ve otopark olarak değiştirilmesi, hali hazırda tören alanı olarak kullanılan ve imar planında otopark alanı olarak gösterilen alanın ise sabit pazar yeri alanı olarak imar planına işlenmesini uygun gördü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı. Tekirdağ çevre düzeni planında bölgede ve belde sınırları içerisinde küçük sanayi sitesi olarak belirlenen alanın hali hazırda kurulmuş olan Karaağaç Organize Sanayi sınırları içerisinde kaldığından çevre düzeni planına uygun diğer yerlerde yer bulunmadığından küçük sanayi sitesine ilişkin dilekçe komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı red kararı da mecliste oy birliği ile kabul edildi.

YARDIM TALEPLERİNE BÜTÇE ENGELİ

Toplantıda daha sonra Yanıkağıl İlkokulu ve Ortakolu'nun yardım talepleri görüşüldü. Belediye bütçesinin yetersiz olması nedeniyle uygun görülmedi. Okulun istediği malzemeler belediyede mevcut olan kürsü ve protokol malzemelerinden karşılanacak. Ayrıca ihtiyacı olan okula bir projeksiyon cihazı ve yirmi tane sandalye gönderilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bu yönde aldığı tavsiye niteliğindeki karar, Ercan Çelik'in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı. Tekirdağ İmam Hatip Orta Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Meral'in dilekçesi de bütçe komisyonunca uygun görülmedi. Bahçeağıl İlkokulu ve Ortaokulu'na 15 masa ile sıra alınması komisyonca uygun görüldü. Kapaklı İrfan Fatma Mandalı Okul Aile Birliği Genel Sekreteri İshak Şukla'nın vermiş olduğu dilekçe de komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı bu kararlar da mecliste oy birliği ile kabul edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yanıkağıl İlkokulu ve Ortaokuluna Bütçe Ayrılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement