"Okula Başlama Yaşıyla İlgili Politika Değişikliği Yok" - Son Dakika
Güncel

"Okula Başlama Yaşıyla İlgili Politika Değişikliği Yok"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Tekin: "Yeni düzenlemeyle, okula başlama yaşı ile ilgili herhangi bir yenilik ya da değişiklik söz konusu değil. Bu konuda bir politika değişikliği gündemimizde yok" "Sadece geçen yıl sağlık raporu beyan ederek çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin sağlık merkezleri önündeki yığılmalarının önüne geçmek amacıyla bir kolaylaştırma yapıldı"

15.08.2013 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIZ AKTAŞ - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe ilişkin "Yeni düzenlemeyle, okula başlama yaşı ile ilgili herhangi bir yenilik ya da değişiklik söz konusu değil. Bu konuda bir politika değişikliği gündemimizde yok" dedi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle, yaşça okula kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirileceğini veya kayıtları bir yıl erteleneceğini vurguladı.

Okula başlama yaşıyla ilgili uygulanmakta olan modelde herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Tekin, "Sadece geçen yıl sağlık raporu beyan ederek çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin, sağlık merkezleri önündeki yığılmalarının önüne geçmek amacıyla bir kolaylaştırma yapıldı. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi okula başlama yaşı 60 ay" diye konuştu.

Çocuğu 60-66 ay arasında olan velilerinin talep etmesi üzerine okula kayıt yapılabileceğinin altını çizen Tekin,  geçen yılki verilerden hareketle böyle bir karar alındığını söyledi.

Tekin, "60 aylık çocukların okula başlamasıyla ilgili kamuoyunda çok önemli bir kabül söz konusu. Düzenlemenin ilk kez uygulandığı 2012-2013 eğitim-öğretim yılında toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuk içinde sadece 79 bin 565 öğrenci sağlık raporu aldı. Sağlık kurulu raporu alan çocukların 59 bin 889'ü 66-67-68 aylık olanlar. Yeni düzenlemeyle okula başlama yaşıyla ilgili herhangi bir yenilik ya da değişiklik söz konusu değil. Bu konuda bir politika değişikliği gündemimizde yok" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Okula Başlama Yaşıyla İlgili Politika Değişikliği Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement