Okuluna varabilmek için her gün 50 kilometre yol yürüyor - Son Dakika
Yaşam

Okuluna varabilmek için her gün 50 kilometre yol yürüyor

Okuluna varabilmek için her gün 50 kilometre yol yürüyor

Pandemi dolayısıyla taşımalı eğitimin olmaması sebebi ile Tekman'da ikamet eden öğrenci Niyazi Tepeli, haftanın beş günü eğitiminden geri kalmamak için 25 kilometre uzaklıktaki okuluna yürüyerek gidip geliyor.

08.10.2020 14:11  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Tekman İlçesinde yaşayan 12. sınıf öğrencisi Niyazi Tepeli, pandemi döneminde taşımalı eğitim sisteminin olmaması nedeniyle 25 kilometre uzaklıktaki okuluna yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyor.

GÜNDE 50 KİLOMETRE YOL GİDİYOR

Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Niyazi Tepeli, "Her gün sabahları erkenden kalkıp eğitim için 25 kilometre uzaklıktaki okuluma gidiyorum. Akşamları ise yine 25 kilometre yolu yürüyerek evime geliyorum. Taşıma olmadığı için eğitimim için günlük 50 kilometre yol gidip geliyorum. Korona nedeni ile araçlar yolda beni almıyor. Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere tüm yetkililerden bu soruna çare bulmalarını istiyorum. Bizler doğuda yaşadığımız için şartlar çok zor. Önümüz de kış. Batıdaki öğrencilerle aynı şartlarda sınavlara giriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Okuluna varabilmek için her gün 50 kilometre yol yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • itfaye: Bu nasil bir Duygu sömürüsü simdi ne yapalim arabami alalim.belediyye otobüsmü tahsis ettirelim 1 kisi icin. gittigi yerde kalsin hafta sonu gelsin arkadas baska derdimiz yokmu simdi. 10 13 Yanıtla CAHIL: O 1 BİRÖĞRENCİ İCİN BİLE OTOBUS GIDICEK ONLARDA INSAN BASKA DERDIN BU 6 1 ganimet : kendi çocuğun aynı durumda kalsa nerde bu devlet nerde bu yetkililer diye üstünü başını parçalamasını gayet gibi bilirsin. hadsiz. konu insan sağlık ve eğitim ise gerisi teferruattır. japonlar okula gidip gelen bir kişi için demir yolu yaptırım onun eğitim almasını sağlamıştır. acaba onlarmı salakl yoksa senmi salaksın ahmak 3 1
  • Ok: Okula gidebilmek için 2.5 veya 3 saat yürümesi gerekiyor bu kişinin ve eve dönmesi içinde öyle. Pek inandırıcı değil yani. Eğer öyleysede babası nasıl yapmasını biliyorsa bisiklet almayıda bilmeli. Yapmak kolay, yok öyle saldım çayıra mevlam kayıra. Çocuk yaparken düşünmeli düşüncesiz geleceği düşünmeyen veli hiç çocuk yapmasın bu kadar basit!! 10 10 Yanıtla abdurrahman: benim evim ile iş yerimin arası 10 kilometre yol yarım saatimi alıyor. akşam dönüşte yarım saat etti mi sana 1 saat? bisikletle o yol eğer sürücü profesyonel değilse 2.5 saati epey geçer. kaldı ki ben profesyonel sürücüyüm. ben 50 kilometreyi soluksuz sabit hızda 2.5 saatte giderim. yürüyerek 24 saati bulur. yalan başka bir şey değil geçecekler o işi 7 1
  • sen de okumayıver: bu kadar adam okumuş prof olmuş nolmuş? o yolu topuklayana kadar çıraklık yap, ustalık diploması benden. bakan napacak sana? araba mı alcak? 5 11 Yanıtla
  • abdurrahman: 50 kilometreyi kaç saatte yürüyormuş? bırakın bu işleri 13 2 Yanıtla
  • eğitim şart : ama her koşulda da değil. sen de prof olma da bi işin ustası ol. şart mı herkes prof olacak? daha kahve oyunlarına, kağıtlara bi çözüm bulamadılar senin arabanı kim tedarik edecek? 0 14 Yanıtla
  • turan: vandaki çocuklarda lastik ayakkabılarla çamurlu yollarda yaz kış her gün 5 km sultanımızın ahlat sarayından geçiyor 8 3 Yanıtla
  • yalaaannn: Haber fazlasıyla aşırı yalan gibi, genç 25 km de hiçmi bir müslümana rastlamıyor ki , yol güzergahında araçla ... Tek o mu yaşıyor ....... 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement