Okula Öyle Bir Anıt Diktiler Ki... - Son Dakika
Eğitim

Okula Öyle Bir Anıt Diktiler Ki...

Okula Öyle Bir Anıt Diktiler Ki...

Silifke Endüstri Meslek Lisesinde motosiklet kazalarını önlemek için okul bahçesine kaza yapmış motosikletten anıt diktiler.

17.05.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında iki öğrencisini motosiklet kazasında kaybeden Silifke Endüstri Meslek Lisesi, motosiklet kazalarına karşı farkındalık oluşturmak ve kask takımını yaygınlaştırmak amacıyla kazaları önleme ekibi oluşturup, okulun bahçesine kaza yapmış bir motosiklet anıtı yaptılar.

Okul bahçesinde yapılan kazalı motosiklet anıtının açılışı ise Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ve okul idaresi tarafından yapıldı. Ehliyeti olan öğrencilere de kask dağıtan okul yönetimi, öğrencilerden motosiklet sürerken dikkatli olmalarını ve mutlaka kask takmalarını istedi.

Okul Müdürü Celalettin Kara, "Öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için emniyet müdürlüğü ile protokol imzaladık. Protokol dahilinde Emniyet Müdürlüğü öğrencilere seminerler verip, denetimler yaptılar. Motosiklet kazalarında okulumuzdan 2010 yılında Cevat Kolcu, 2012 yılında Kemal Güngör ve Mustafa Saydan isimli öğrencilerimiz vefat etmiş, 2013 yılında 2 motosiklet kazasında Vahap Yavuz ve Samet Köroğlu isimli öğrencilerimiz yaralanmıştır. 2011-2013 yılları arasında motosiklet kazalarından dolayı 50 öğrenci yaralanmış 3 öğrenci de hayatını kaybetmiştir. Amacımız yaşanan yaralamalı ve ölümlü kazaları en aza indirmektir" dedi.

Yaşanan kazaları dikkate alarak okul bahçesinde yapılan bu anıtın çok anlam taşıdığını söyleyen Kaymakam Fatih Damatlar, "Biz hiç kimseye motosiklet kullanmasın demiyoruz. Motosiklet kullananlardan sadece kask takmalarını ve trafikte dikkatli olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın güvenliği açısından farkındalılık yaratmaya çalışan Endüstri Meslek Lisesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Okula Öyle Bir Anıt Diktiler Ki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement