"Okula uyum eğitimi" başladı - - Son Dakika
Güncel

"Okula uyum eğitimi" başladı -

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı.

08.09.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı.

Bu kapsamda, Çankaya İlkokulu'na da minik öğrenciler anne ve babalarıyla geldi.

Okul bahçesinde yapılan törenin ardından öğretmenleriyle sınıflarına geçen ve ilk kez sıralarla buluşan 1. sınıf öğrencilerinin heyecanı yüzlerine yansıdı.

Öğrencilerden Ahmet Cüceoğlu, okula başladığı için çok sevindiğini belirterek, hiç korkmadığını "Sonra yine eve döneceğim" sözleriyle ifade etti.

Ayşenaz Aksoy da okula isteyerek geldiğini ama kreşini özlediğini söyledi. Okulu sevdiğini söyleyen Aksoy, eve gidince anne ve babasına yaptığı her şeyi anlatacağını bildirdi.

Halide Edip Adıvar Ortaokulu'nda da öğrenci, veli ve öğretmenlerin telaşı vardı.

Okula bir hafta önce başlayan ortaokul 5. sınıf öğrencisi Lina Hiçyılmaz, "Okul böyle başlamasaydı tanışmamız uzun sürebilirdi. Bir hafta önce başlaması bizim için daha iyi" dedi.

Umut Barış İnce ise, uyum haftasının "iyi bir şey" olduğunu söyleyerek, "Bazı çocuklar gelmediği için biz çok kaynaşacağız, onlar kaynaşamayacak" ifadesini kullandı.

Öte yandan veliler ve öğretmenler de uyum programına destek verdi.

-Okula uyum eğitimi

Programı kapsamında, farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda "hoşgeldin" karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş kaynaşma etkinlikleri ve okul kuralları tanıtımı gibi çeşitli etkinlik yapılacak.

Yeni eğitim öğretim yılına bir hafta önce okula başlayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul öğrencilerinin okula uyum eğitimleri ise 12 Eylül Cuma sona erecek.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin, alışkın olduğu ev ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişlerinde okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, oyun, drama ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren okullar açılmadan bir hafta önce uyum programı uygulaması yapılıyor.

"Okula uyum eğitimi" başladı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Okula uyum eğitimi' başladı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement