Okula Uyum Haftası Başladı - Son Dakika
Güncel

Okula Uyum Haftası Başladı

Okula Uyum Haftası Başladı

Edirne'de yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler için okula uyum haftası başladı.

11.09.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler için okula uyum haftası başladı.

Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu'nda ana sınıfına başlayan Ceren Ergün, mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Kıyafetlerini günler öncesinden hazırladığını anlatan Ergün, bir an önce derslerine girmek istediğini ifade etti.

Baba Cumhur Ergün ise okulun ilk günü kızının yanında olmak için birlikte geldiklerini söyledi. Okulun kızını mutlu ettiğini anlatan Ergün, "Hazırlık sürecimiz çok heyecanlıydı. Kahvaltıdan tutun da giyinmesine kadar bu sabah çok heyecanlıydık." dedi.

Ana sınıfına başlayan Serra Uysal da okula geldiği için mutlu olduğunu ve gelecekte öğretmen olmayı hayal ettiğini aktardı.

-Okula uyum haftası

Okula uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanıyor.

Son yıllarda beşinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulamaya bu yıl dokuzuncu sınıf öğrencileri de eklendi. Hafta boyunca öğrencilerin okula daha kolay uyum sağlamaları amacıyla "çocuk-aile-öğretmen tanışma programları", "okul ve eğitim ortamını tanıma", "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenlenecek. Bugün başlayan uyum haftası 15 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okula Uyum Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement