Okulda Nikah Töreni - Son Dakika
Güncel

Okulda Nikah Töreni

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan 2 öğretmenin nikahları, okulda öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı bir törenle kıyıldı.

22.04.2014 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin Şemsettin Onay Lisesi’nde görev yapan Ankaralı bilgisayar öğretmeni Çağlar Volkan Yıldız ile Kuruköy İlköğretim Okulu’nda görev yapan Antalyalı İngilizce öğretmeni Zülal Zeytin ile hayatlarını birleştirdi. İlk atandıkları yer olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tanışan öğretmenler, nikahlarını da okulda öğrencilerin ve meslektaşlarının katıldığı renkli bir törenle kıydı. Okulun konferans salonunda yapılan törende nikah şahitliğini Şemsettin Onay Lisesi Müdürü Barış Doğan ve gelinin arkadaşı Ersin Baskın yaptı. Öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı nikah töreninin ardından nikah pastası kesilerek öğrenci ve öğretmenlere ikram edildi. Nikah törenine katılan okul müdürü ve bazı öğretmenler geline takı taktı.

Nikahın kıyılmasının ardından öğrenci ve öğretmenler okulun bahçesine Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekti. İlk olarak kurulan ses sisteminin ardından öğretmenler hep bir ağızdan seslendirdikleri şarkılar eşliğinde çekilen halaylar renkli görüntüler oluşturdu.

Çok mutlu olduğunu belirten damat Çağlar Volkan Yıldız, “Biz burada ufak bir nikah kıymak istedik, ama bizim oraları düşününce bu da bayağı bir düğün oldu. Biz zaten memleketlerimizde düğün yapacağız, ama burada arkadaşlarımızla, sevenlerimizle ve öğrencilerimizle bir kutlama yapalım dedik. Sağ olsunlar idarecilerimiz bize yardımcı oldu ve bu şekilde güzel bir organizasyon ayarladılar. Çok mutluyuz” dedi.

Yüksekova’da yaklaşık 5 yıl daha kalmayı planladıklarını belirten Yıldız, “İkimizin de ilk ataması Yüksekova’ya oldu. Şu ana kadar burada hiçbir sıkıntı çekmedik. Buradan memnunuz. Biz de buraya gelirken ön yargı ile geldik. Basında görüyoruz, kulaktan dolma bazı şeyler duyuyoruz, ama her zaman olduğu gibi bir şeyi yaşayıp görmeden karar vermemek lazım. Ben şahsen buraya gelirken ön yargılarımı bir kenara bıraktım. Sonuçta buraya devlet beni atamış, belli bir görev sürem var. Sağ olsunlar buradaki vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve buralı öğretmen arkadaşlarım her konuda yardım ettiler. Geldiğimiz ilk haftada neredeyse alıştık gibi bir şey oldu” dedi.

ERKAN ÇAPRAZ

Okulda Nikah Töreni
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okulda Nikah Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement