Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında Edirne il geneli okullarda Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

21.09.2021 15:34  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması

EDİRNE - Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında Edirne il geneli okullarda Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne'de okul ve kurumlarda yüz yüze eğitim faaliyetlerinin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" doğrultusunda yürütüldüğünü söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Tüm okullarda yeterli sayıda maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilerek okullarımıza dağıtıldığını ifade etti.

"Tüm okullarımız 'Okulum Temiz' belgesini almıştır"

Okul girişlerinde, derslik ve ortak alanlarda maske kutuları ve el antiseptikleri bulunduğunu belirten Dr. Arpacı, "Okula giriş-çıkış, ders ve teneffüslerde sosyal mesafenin korunması için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz tarafından süreç titizlikle yürütülmektedir. Sınıfların ve kapalı alanların havalandırılması düzenli olarak sağlanmakta, kontrol ve denetimleri yapılmaktadır. Tüm okullarımız 'Okulum Temiz' belgesini almıştır. Okullarımızda Kovid-19 vakası çıkması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili uygulama rehberi hazırlanmış olup okullarda vaka çıktığı takdirde işlemler bu rehber doğrultusunda yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

"MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulama yapılıyor"

Öğretmen, öğrenci ve personelin risk durumları MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulandığını söyleyen Dr. Arpacı, Aynı zamanda vaka, temaslı ve yakın temaslı bilgileri ile test sonuçlarının okul müdürlerine SMS olarak iletilerek gerekli tedbirlerin rehber doğrultusunda alındığını aktardı.

Sürecin "sınıf bazlı" ve "vaka bazlı" yönetildiğini hatırlatan Dr. Arpacı, "Okul öncesi eğitim kurumunda tek vaka çıkması durumunda; 1-12. sınıflarda ise aynı sınıfta ilk vakadan sonra 10 gün içinde ikinci vaka çıkması durumunda 14 günlük sınıf karantinası uygulanmaktadır. Sınıf karantinası uygulanan öğrencilerimizin eğitimine dijital platform üzerinden canlı derslerle devam edilmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe müdürlükleri ve okullarla vaka durumu ve alınacak tedbirler doğrultusunda koordinasyon halinde bulunduklarını söyleyen Dr. Arpacı, Güvenli Okul Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile okul, çevre ve trafik güvenliği konularında gerekli iş birliğinin sağlandığına değindi.

Yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin okulların açılmasından ve yüz yüze eğitime geçilmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Dr. Arpacı, yapılan değerlendirme toplantılarında tüm paydaşların beklentisinin tam gün ve yüz yüze eğitime devam edilmesi yönünde olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

"Aşılamaya gösterilen hassasiyet en büyük avantajlardan birisidir"

Valilik koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber veli ve uygun yaş gurubu öğrencilerin aşı uygulamasının daha da yaygınlaştırılabilmesi için gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ve yapılmaya da kesintisiz devam edildiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, vatandaşların aşılamaya gösterdiği hassasiyetin Kovid-19 sürecinde en büyük avantajlardan birisi olduğunu vurguladı.

Şüpheli bir durumda İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde sürecin yayınlanan rehbere göre ivedilikle yürütülmekte olduğunu vurgulayan Selvi, Bu kapsamda "tüm pozitif ve yakın temaslı vakalarda" filyasyon çalışmasının titizlikle uygulandığını açıkladı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm Dr. Mustafa Talha Sütçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Selma Heves, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Nail Yılmaz Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ali Kaya katıldı.

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü\'nden yüz yüze eğitim açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement