Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında Edirne il geneli okullarda Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

21.09.2021 15:34  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması

EDİRNE - Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında Edirne il geneli okullarda Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne'de okul ve kurumlarda yüz yüze eğitim faaliyetlerinin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" doğrultusunda yürütüldüğünü söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Tüm okullarda yeterli sayıda maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilerek okullarımıza dağıtıldığını ifade etti.

"Tüm okullarımız 'Okulum Temiz' belgesini almıştır"

Okul girişlerinde, derslik ve ortak alanlarda maske kutuları ve el antiseptikleri bulunduğunu belirten Dr. Arpacı, "Okula giriş-çıkış, ders ve teneffüslerde sosyal mesafenin korunması için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz tarafından süreç titizlikle yürütülmektedir. Sınıfların ve kapalı alanların havalandırılması düzenli olarak sağlanmakta, kontrol ve denetimleri yapılmaktadır. Tüm okullarımız 'Okulum Temiz' belgesini almıştır. Okullarımızda Kovid-19 vakası çıkması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili uygulama rehberi hazırlanmış olup okullarda vaka çıktığı takdirde işlemler bu rehber doğrultusunda yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

"MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulama yapılıyor"

Öğretmen, öğrenci ve personelin risk durumları MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulandığını söyleyen Dr. Arpacı, Aynı zamanda vaka, temaslı ve yakın temaslı bilgileri ile test sonuçlarının okul müdürlerine SMS olarak iletilerek gerekli tedbirlerin rehber doğrultusunda alındığını aktardı.

Sürecin "sınıf bazlı" ve "vaka bazlı" yönetildiğini hatırlatan Dr. Arpacı, "Okul öncesi eğitim kurumunda tek vaka çıkması durumunda; 1-12. sınıflarda ise aynı sınıfta ilk vakadan sonra 10 gün içinde ikinci vaka çıkması durumunda 14 günlük sınıf karantinası uygulanmaktadır. Sınıf karantinası uygulanan öğrencilerimizin eğitimine dijital platform üzerinden canlı derslerle devam edilmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe müdürlükleri ve okullarla vaka durumu ve alınacak tedbirler doğrultusunda koordinasyon halinde bulunduklarını söyleyen Dr. Arpacı, Güvenli Okul Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile okul, çevre ve trafik güvenliği konularında gerekli iş birliğinin sağlandığına değindi.

Yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin okulların açılmasından ve yüz yüze eğitime geçilmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Dr. Arpacı, yapılan değerlendirme toplantılarında tüm paydaşların beklentisinin tam gün ve yüz yüze eğitime devam edilmesi yönünde olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

"Aşılamaya gösterilen hassasiyet en büyük avantajlardan birisidir"

Valilik koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber veli ve uygun yaş gurubu öğrencilerin aşı uygulamasının daha da yaygınlaştırılabilmesi için gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ve yapılmaya da kesintisiz devam edildiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, vatandaşların aşılamaya gösterdiği hassasiyetin Kovid-19 sürecinde en büyük avantajlardan birisi olduğunu vurguladı.

Şüpheli bir durumda İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde sürecin yayınlanan rehbere göre ivedilikle yürütülmekte olduğunu vurgulayan Selvi, Bu kapsamda "tüm pozitif ve yakın temaslı vakalarda" filyasyon çalışmasının titizlikle uygulandığını açıkladı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm Dr. Mustafa Talha Sütçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Selma Heves, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Nail Yılmaz Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ali Kaya katıldı.

Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü\'nden yüz yüze eğitim açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yüz yüze eğitim açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.


Advertisement