Okullarda karne heyecanı - - Son Dakika
Güncel

Okullarda karne heyecanı -

Okullarda karne heyecanı -

Erzurum, Kars ve Iğdır'da yarı yıl tatili dolayısıyla düzenlenen törenlerde öğrenciler karne aldı.

25.01.2014 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Kars ve Iğdır'da yarı yıl tatili dolayısıyla düzenlenen törenlerde öğrenciler karne aldı.

Erzurum'da eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle bin 259 okulda düzenlenen törenle, 10 bin 251'i okul öncesi 175 bin 793 öğrenciye karne verildi. Karnelerini alan öğrenciler, sevincini velileriyle paylaştı.

Aziziye ilçesi Alaca Köyü Yunus Emre Yücelik İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge katıldı.

Sınıfları gezerek, öğrencilere karne dağıtan Vali Altıparmak ve beraberindekiler, çocuklara tatilde bol bol kitap okumaları, iyi dinlenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenerek, fotoğraf çektiren Altıparmak'a çocuklar karanfil hediye etti.

Vali Altıparmak ile protokol üyeleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, iş adamı Lütfi Yücelik tarafından aynı okul bünyesine yaptırılan Yunus Emre Yücelik Anasınıfı'nın açılışını yaparak, okulu gezdi.

Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, hoş bir seda bırakmanın çok kolay olmadığını belirterek, hoş seda bırakmanın biraz da nasip işi olduğunu söyledi.

İş adamı Lütfü Yücelik'ir örnek bir insan olduğunu ifade eden Altıparmak, "İnşallah daha fazlasını bekliyoruz. Yakında bir öğrenci yurdu yapacağına dair söz verdi. Üniversite öğrencileri için kız yurdu yapacağız. Aynı şekilde diğer hayırseverlerden de aynı desteği bekliyoruz" diye konuştu.

Alaca köyü dendiği zaman insanların yüreğinin sızladığını belirten Altıparmak, "Geçmişine döndüğümüz zaman yüzlerce şehidin olduğu, maalesef çarpışarak da eğil bir katliama kurban gitmiş olmaları, bir tuzağa düşürülmeleri daha da acı. Ama bu da bir kader, bir tarih" ifadelerini kullandı.

- Kars

Kars'ta okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 70 bin 653 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve kurum müdürleri TOKİ 30 Ekim İlköğretim Okulu'nda sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Tepe, öğrencilere karnelerinin hayırlı olmasını dileyerek, tatili iyi bir şekilde geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin tatilde de ders çalışması gerektiğine vurgu yapan Tepe, "Tatilinizi verimli şekilde geçirin, ders çalışmayı da ihmal etmeyin. Hepiniz gelecekte öğretmen, kaymakam, doktor, hemşire veya avukat olacaksınız. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz" dedi.

Vali Tepe ile emniyet müdürü Çakmak, karne alan öğrencilere çikolata da verdi.

- Iğdır

Iğdır'da eğitim-öğretim gören 52 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Vali Ahmet Pek, Merkez İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulunda düzenlenen törende, sınıfları dolaşarak öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Pek, öğrencilerin başarılı bir yarı yıl geçirdiğini bunda öğretmenlerin büyük desteğinin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Anne ve babalar öğrencilere karneleri yüzünden baskı uygulamamalı. Bugün Iğdır genelinde 52 bin öğrencimiz karne sevinci yaşadı. Biz de öğrencilerimizin bu sevincine ortak olduk. Bunun yanında öğrencilerimizle sohbet ettik. Öğrencilerimizin karnelerini inceledik. Hepsinin karnesi çok güzel notlarla dolu. Ben hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederim" diye konuştu.

karne heyecan

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayınlayan: Emine Konuk

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda karne heyecanı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement