Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

Amasya ve ilçelerinde okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 59 bin 139 öğrenci karne aldı.

09.06.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya ve ilçelerinde okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 59 bin 139 öğrenci karne aldı.

Amasya Valisi Salih Işık, Yavuz Selim ortaokulunda yapılan karne dağıtım törenininde yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi boyunca öğrencilere emek veren öğretmenleri, okul görevlilerini ve velileri tebrik etti.

Eğitimin anaokulundan başlayıp üniversiteye kadar uzanan uzun bir süreç olduğu ifade eden Işık, "Öğrencilerimiz tatil yapmayı hak ettiler. Onlara şimdiden iyi tatiller diliyorum. Umuyorum ki eğitim dönemi sonunda birçok öğrencimiz, başarı belgesi, takdir ve teşekkür belgesi almak suretiyle bir üst sınıfa geçtiler. Fakat buna rağmen çeşitli sebeplerle bazı öğrencilerimizin karnesinde düşük not olabilir. O çocuklarımızın ailelerine tavsiyem onları kesinlikle eleştirmemeleri, destek olmaları ve özgüvenlerini zedelememeleridir. Kesinlikle başarılı öğrencilerle mukayese etmemeleridir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okuldaki sınıfları gezen Vali Işık öğrencilerle bir süre sohbet ederek, karne dağıttı.

Karne dağıtım törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkezde 27 bin 318, Göynücek'te bin 411, Gümüşhacıköy'de 3 bin 281, Hamamözü'nde 448, Merzifon'da 12 bin 762, Suluova'da 9 bin 234, Taşova'da 4 bin 685 olmak üzere kent genelinde 59 bin 139 öğrenci karne aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement