Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

Muğla'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okullarda öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

09.06.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okullarda öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Muğla merkez ve ilçelerinde, okul öncesi 13 bin 748, ilkokul 44 bin 497, ortaokul 49 bin 112, ortaöğretim 40 bin 200 olmak üzere toplam 147 bin 557 öğrenci karnelerini aldı.

Muğla'da 12 bin 82 öğretmenin görev yaptığı okullarda, ilkokuldan 10 bin 994, ortaokuldan 10 bin 992, orta öğretimden ise 9 bin 092 öğrenci mezun oldu.

Beldibi Mahallesi Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrencilere karnelerini ve bazı hediyeler verdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Çiçek, turizm bölgesinde yaşayan çocukların tatili en güzel şekilde değerlendirmesini istedi.

Öğrencilere hitaben konuşan Çiçek, "Karnenizdeki iyi notlarla övünün. Şimdi tatile giriyorsunuz. Bu tatilde sakın ha sakın evde kalmayın. Turizm bölgesinde yaşıyorsunuz, güzel yerlerdesiniz. Tatil yapmanın tadını çıkarın. Turistik yerler yanı başınızda. Gezin, inceleyin, tarihi yerleri gezin, kitap okuyun, araştırın." dedi.

Karnesinde zayıf not olan öğrencilerin anne babalarına da seslenen Çiçek, "Anne babalar hiç bir zaman çocuğunuzun başarısızlığından dolayı çocuğunuzu suçlamayın. Çünkü o eksiklik sizde de vardır. Karne, çocuğunuzun ne eksiği vardır onun göstergesidir. Çocuğunuzu neden başarısızsın diye kendisine demeyin. Çocuğunuza destek olun." diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, Türkiye'nin üreten gençlere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Törenin ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Bodrum'da 25 bin 215 öğrenci karne aldı

2016-2017 eğitim öğretim yılının son zilinin çalmasıyla Bodrum'da da karne töreni düzenlendi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini verdi.

Törende yaptığı konuşan Kaymakam Yılmaz, çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için mücadele ettiklerini söyledi.

Yılmaz, "Çocuklar bizim en değerli varlıklarımız. Onları hem vatana, millete hem de annelerine, babalarına hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için mücadele ediyoruz." dedi.

Ana sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları gösteriyi sunmasının ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement