Okulun Müzeye Çevrilmek İstenmesine Velilerden Tepki - Son Dakika
Yerel

Okulun Müzeye Çevrilmek İstenmesine Velilerden Tepki

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Malhatun İlkokulu'nun yıkılarak yerine müze yapılacağını belirten öğrenci velileri, karara tepki gösterdiler.

10.02.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Malhatun İlkokulu'nun yıkılarak yerine müze yapılacağını belirten öğrenci velileri, karara tepki gösterdiler.

Okul önünde toplanan veliler adına bir açıklama yapan okul aile birliği başkanı Sevgi Mete, okul binasının Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından kapatılarak müze yapılmak için yıkılmak istendiğini, başka okullara aktarılacak yüzlerce öğrencinin dönem arasında mağdur edileceğini kaydetti. Öğrencilerin bir kısmının Kurtuluş İlkokulu'na bir kısmının ise Cengiz Topel İlköğretim Okulu'na gönderilmek istendiğini anlatan Sevgi Mete, "Okulların açılmasına günler kala alınan karar, yetkililerin eğitime verdikleri önemi gözler önüne seriyor. 4+4+4 dönüşümü ile öğrenci sayısı azaltılan okulumuz kapatılarak tarihi Odunpazarı evleri bölgesinde ranta kurban ediliyor" dedi.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Sevgi Mete, açıklamasını "Eskişehir kültür başkenti ise, kültürlü olmanın kriteri okul yıkıp, müze yapmak mıdır? Bunun yerine okulu restore etseniz, kültür başkentine daha çok yakışmaz mı? Okulumuz 1925 yılında yapılmış tarihi dokusu ile geleneği olan bir okuldur. Yıllarca okulumuzun elden geçirilmesini istedik. Yıllardır okula bir çivi bile çakmayan bu anlayıştan derhal vazgeçilerek, eğitim ve öğretime devam edilmesini istiyoruz. Yüzlerce öğrenci evlerinden uzaktaki okullara dönem ortasında gitmeye zorlanıyor ve mağdur ediliyor. Öğrencilerimiz gittikleri okullarda daha kalabalık sınıflarda eğitim görmek zorunda kalacaklar, sınıf öğretmenlerinden de uzaklaşacaklar, ulaşım başta olmak üzere birçok mağduriyet yaşayacaklar. Malhatun öğrenci ve velileri olarak yetkililere sesleniyoruz. Bize rağmen çocuklarımızın geleceği ile oynamanıza izin vermeyeceğiz. Konu ile ilgili her türlü yasal ve hukuksal girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz, derhal bu yanlıştan vazgeçin" şeklinde sürdürdü. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulun Müzeye Çevrilmek İstenmesine Velilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement