Okuma Yazma Seferberliği Meyvelerini Veriyor - Son Dakika
Güncel

Okuma Yazma Seferberliği Meyvelerini Veriyor

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, "Okuma yazma seferberliği kapsamında Edirne il merkezinde 51 kurs açtık ve toplamda 486 kişi okuma yazma öğrendi.

15.05.2018 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, "Okuma yazma seferberliği kapsamında Edirne il merkezinde 51 kurs açtık ve toplamda 486 kişi okuma yazma öğrendi." dedi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi tarafından 2017-2018 öğretim yılı sene sonu sergisi Ayşekadın'daki eğitim merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kozan, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan okuma yazma seferberliğinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Edirne'de okuma yazma bilmeyen vatandaşların başlatılan seferberlikten sonra daha çok ilgi gösterdiğini belirten Kozan, şunları kaydetti:

"Her yıl sene boyunca merkezimizde, mahallelerimizde, okullarda açtığımız okuma yazma kurslarımız Cumhurbaşkanımız ve değerli eşi Emin Erdoğan'ın himayelerinde çok farklı bir boyut kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen okuma yazma seferberliği kapsamında Edirne il merkezinde 51 kurs açtık ve toplamda 486 kişi okuma yazma öğrendi. Kursiyerlerimizden 144'ü erkek 342'si kadındır. Kurslarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bu seferberlik kapsamında daha birçok vatandaşımıza okuma yazma öğreteceğiz. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Bunun gerçekleşmesinin en güzel örneği hayat boyu öğrenme çalışmalarıdır. İnsan hayatının büyük bir kısmını oluşturan ve örgün eğitim dışında kalan bu alanın bir kısmı Halk Eğitim Merkezlerince doldurulmaktadır."

Konuşmaların ardından serginin açılışı, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve kursiyerler tarafından gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen Vali Özdemir, kursiyerlerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okuma Yazma Seferberliği Meyvelerini Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement