OKUMADAN İMZALADIĞI BELGEYLE KAYBETTİĞİ EVİNİ ALMAK İÇİN 17 YILDIR MÜCADELE VERİYOR - Son Dakika
Güncel

OKUMADAN İMZALADIĞI BELGEYLE KAYBETTİĞİ EVİNİ ALMAK İÇİN 17 YILDIR MÜCADELE VERİYOR

ISPARTA'da Hasan Gökcen (74), 17 yıl önce okumadan imzaladığını söylediği belge yüzünden ailesiyle oturduğu 4 katlı evi kaybettiğini söyledi.

02.06.2022 09:46  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'da Hasan Gökcen (74), 17 yıl önce okumadan imzaladığını söylediği belge yüzünden ailesiyle oturduğu 4 katlı evi kaybettiğini söyledi. Açtıkları tapu iptali davasının sonucunu beklediklerini söyleyen Gökcen, yaptığı bir hatanın bedelinin çok ağır ödetildiğini, hem evlerinden hem sağlıklarından olduklarını ifade etti.

Hasan Gökcen, 2005 yılında ticaret yaptığı mobilya imalatçısı T.A.'dan 1 yıllık malzeme alımı karşılığında 4 katlı evini teminat olarak gösterdi. O dönem Isparta Tapu Sicil Müdürlüğü'nde düzenlenen ipotek senedine imza atan Hasan Gökcen, yaklaşık bir hafta sonra imzaladığı belgenin iddiaya göre kendi bilgisi dışında doldurularak, yaklaşık 150 bin TL borçlu gibi gösterildiğini fark etti. T.A.'ya 67 bin liralık malzeme borcunu ödeyen Hasan Gökcen, 150 bin TL borçlu gösterildiği olayla ilgili savcılığa başvurdu. Bu dönemde benzer şikayetleri de değerlendiren Isparta Valiliği, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili müfettiş talebinde bulundu. Yapılan incelemede dönemin tapu müdürü ve 5 personeli hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda tapu müdürü görevinden uzaklaştırılırken, olayla ilgili ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Tapu müdürü ve 5 personel tutuksuz yargılandıkları davada çeşitli cezalara çarptırıldı ancak Yargıtay'a gönderilen dosya bugüne kadar karara bağlanmadı.

İBRANAME ALDI

Hasan Gökcen, soruşturma kapsamında açılan davaya kendisi de şikayetçi olarak dahil olmak istedi ancak kabul edilmedi. Süreç devam ederken, evinin icradan satılmasını önlemek isteyen Hasan Gökcen, borçlu gösterildiği T.A.'ya 2007 yılında 150 bin TL ödeme yapıp, imzalı ibraname aldı. O dönem T.A., iddiaya göre parayı almasına rağmen ibranamedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyleyerek, Hasan Gökcen hakkında suç duyurusunda bulundu. İmza üzerinde yapılan uzman incelemesinin birinde imzanın T.A.'ya ait olduğu, diğerinde T.A.'ya ait olmadığı belirtildi. Bunun üzerine Hasan Gökcen'e 'sahte evrak düzenlemek' suçundan ceza verildi.

11 ŞİKAYET DİLEKÇESİ SAYISIZ BAŞVURU

2008 yılında T.A.'nın başvurusu üzerine icra müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle Hasan Gökcen'in evi 123 bin TL bedelle satıldı. Ev bugüne kadar 3 kez el değiştirmesine rağmen aile, tapu iptal davası açtıkları gerekçesiyle evi tahliye etmeyi kabul etmedi. Hasan Gökcen, haklılığını kanıtlamak için 11 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık ticari bir olay olduğunu ve hukuk mahkemelerince görülmesi gerektiğini belirterek, suçlama hakkında 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı verdi.

2018 yılında Hasan Gökcen'in şikayetini değerlendiren bir savcı, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmak üzere iddianame hazırladı. İddianame kabul edildi. Yapılan duruşmada söz konusu ipotek işleminde atılan imzanın müştekiye ait olduğu ve tapu dairesinde imzalandığı, müştekinin hukuk mahkemelerinde bir sonuç alamadığı için bu yola başvurduğu kanaatine varılarak sanıklar hakkında beraat kararı verilip duruşma sonlandırıldı.

DAVAYI KAYBEDERLERSE ORTADA KALACAKLAR

Çaresiz kalan Hasan Gökcen ve ailesi Adalet Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda bakanlık ve kuruma şikayet dilekçesi gönderdi. 3 oğlu ve ailesiyle 4 katlı evde oturan Hasan Gökcen, tahliye edilme korkusu ile yaşıyor. Evin tahliyesi için görülecek davayı kaybetmeleri halinde 18 kişilik aile, ortada kalacak.

'PROSEDÜR BÖYLE İMZALA'

Mobilya ve züccaciye üzerine iş yeri bulunan Hasan Gökcen, o dönem kendisini mobilya imalatçısı olarak tanıtan T.A. ile ticari anlaşma yaptıklarını ve Hızırbey Mahallesi'nde bulunan 4 katlı evi ipotek verebileceğini söylediğini ifade ederek, "Şahıs ertesi gün tekrar gelerek ipotek işlemleri için tapuya başvuru yapacağını belirterek, benden 1 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik bilgilerimi aldı. Birkaç gün sonra imza için tapu müdürlüğüne çağrıldım. Müdürün odasında birbirine ataçla tutturulmuş en üstte 'resmi senet' yazan evrakla beraber bana 3 değişik kağıda imza attırdılar. Ben 'Bu senette bir şey yazmıyor' dediğimde o dönemin tapu müdürü 'Prosedür böyle, benden iyi mi bileceksin' diye baskı yapınca okumadan 3 evrakı da imzaladım. Daha sonraki gün T.A.'yı aradım ve telefonuma bakmayınca kuşkulandım. Tapu müdürü ile görüşmeye gittim. Benimle görüşmek istemeyince bir oyuna getirildiğimi anladım" dedi.

'ADALET İSTİYORUM'

Yaptığı bir hatanın bedelinin çok ağır ödetildiğini, ailece hem evlerinden hem sağlıklarından olduklarını dile getiren Gökcen, "Ben adalet istiyorum. Tapu müdürü ile iş birliği içerisinde kaybettiğimiz evimi geri istiyorum. Yetkililer bu konuyu araştırıp doğru karar verilsin istiyorum" diye konuştu.

'NE HUZURUMUZ KALDI NE SAĞLIĞIMIZ'

Eşi Fatma Gökcen ise 17 yıldır her kapı çaldığında icra memurları geldiğini sanarak korku ile yaşadığını anlattı. Fatma Gökcen, "Yalnız başıma evde kalamaz oldum. Sürekli panik atak yaşıyorum. Yalnız başıma odada namaz bile kılamıyorum. Sanki biri arkamdan gelip boğazımı sıkacakmış gibi hisse kapılıyorum. Ne huzurumuz kaldı ne sağlığımız. Bizi bu durumlara düşürenleri Allah'a havale ediyorum" dedi.

'ADALETTEN PAYIMIZA DÜŞENİ İSTİYORUZ'

Gökcen'in oğlu Mustafa Gökcen, babasının evrakı imzaladığı gün kendisinin de tapu dairesinde hazır bulunduğunu ve kesinlikle borç karşılığı değil, teminat için işlem yapıldığını, babasının anlattığı gibi tapu müdürünün telkini ile evrakın imzalandığını anlattı. Mustafa Gökcen, "Hukuki süreçte derdimizi kimseye anlatamadık ve ortada kaldık. Yargıtay'daki dosya 8 senedir çözüme kavuşturulmadı, öyle bekliyor. Bu dosya tapu müdürünün işlediği suçla alakalı, karar olmayınca yerel mahkeme de değerlendiremiyor. 18 kişilik 3 aile, biz nereye gidelim kardeşim? Türkiye bir hukuk devleti biz de hissemize düşen adaletten istiyor, yetkililerden sorunumuza çözüm bulmaları konusunda yardım bekliyoruz" diye konuştu.

'İNŞALLAH YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER'

Ailenin avukatlığını yapan Ertekin Kök süreci baştan beri takip ettiğini, ortada bariz bir hukuk hatası yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu ve benzer konulardan dolayı tapu çalışanları hakkında çete davası açılmış ve 8 yıldır Yargıtay'da beklemektedir. Şikayetçi olan Hasan Gökcen ne yazık ki bu dosyada 'müşteki' sıfatıyla kabul edilmemektedir. Olaydan çok kişi mağdur edildiği için 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'örgüt kurma' suçundan iddianame düzenlenmiş, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştır. Hasan Gökcen tüm duruşmalara katılmış ancak ne üzücüdür ki bu dosyada 'müşteki' sıfatıyla davaya dahil edilmemiştir. Hasan Gökcen'in mağduriyetini içeren davanın hala görülmekte olan dava ile birleştirilmesi taleplerimiz kabul edilmemiştir. Açtıkları tapu iptal ve tescil davaları da ceza mahkemesi sonucunu beklediğinden 2 ayrı ceza dosyasının birlikte değerlendirilmesi adalet gereğidir. İnşallah yanlış hesap Bağdat'tan döner."

OKUMADAN İMZALADIĞI BELGEYLE KAYBETTİĞİ EVİNİ ALMAK İÇİN 17 YILDIR MÜCADELE VERİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel OKUMADAN İMZALADIĞI BELGEYLE KAYBETTİĞİ EVİNİ ALMAK İÇİN 17 YILDIR MÜCADELE VERİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement