Olay Yeri İnceleme Malzemeleri Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Olay Yeri İnceleme Malzemeleri Tanıtıldı

Olay Yeri İnceleme Malzemeleri Tanıtıldı

Tokat Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri kullanılan malzemeleri tanıttı.

11.04.2013 14:50  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Müdürü Osman Balcı, "Türk Polis Teşkilatı olarak son yıllarda delilden sanığa gitme anlamında çok büyük çabalar sarf ediyoruz ve bu konuda çok büyük gelişmeler kaydettik. Şu anki olay yeri araçlarımız Türkiye'de ilk defa yeni dizaynı ile Tokat'ta polis teşkilatının hizmetine girmiştir" dedi.

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Yavuz Pirdak ise, kendilerine ait ekipmanları basın mensuplarına tanıttı. Pirdak, şüpheli paketler sırasında vatandaşları çevrede uzaklaştırmakta zorluk yaşadıklarını belirterek, "1 kilo değil, 500 gram değil, 100 gram değil, 1 gramlık bir patlayıcı elinizi bileğinizden koparıyor" dedi. Ardından ise ekiplerin hazırladığı şüpheli bir paketin ne kadar tehlikeli olduğu gösterildi. Pakete dokunarak patlamasını sağlayan yerel televizyon kanalı muhabiri Müge Kocaker büyük korku yaşadı.

KENDİ TASARLADIKLARI YELEK

Bu arada ekiplerin kendilerinin dizayn ettikleri yelek ve şapkaları da basın mensuplarına tanıttı. Kullanmış oldukları şapkanın üzerindeki logonun Tokat'a ait olduğunu söyleyen Pirdak, "Bunlar CİA ve ABD filmlerinde gördüğümüz yeleklere benzetilmiş olabilir. Özellikle olay yerine gittiğimizde vatandaşlarımız gelen personelimizin hangi birimde çalıştığını bilememektedir. O yüzden bu şekilde ayırıcı nitelikte bir yağmurluk dizayn ettik. Bu tamamen Tokat İl Emniyet Müdürlüğümüze has" diye konuştu.

MT,FY(EA/ESM) - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olay Yeri İnceleme Malzemeleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement