Son dakika Ösym haberleri, Ösym son dakika, son dakika Ösym

Son Dakika Ösym Haberleri

  • 21.03.2024 - 10:16 Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı AA
    Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 3 Mart 2024'te yapılan 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarına ÖSYM sitesinden erişilebiliyor.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 3 Mart 2024'te yapılan 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı.

    ÖSYM SİTESİNDEN SONUÇLAR ÖĞRENİLEBİLECEK

    ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

  • 01.02.2024 - 12:35 YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu Haberler.com
    YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu YKS başvuruları başladı! Tek oturum sınav ücreti 295 TL, üç oturum 885 TL oldu

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları başladı. Sınava başvuracaklar her oturum için 295 TL ödeme yapacak. 3 oturuma da katılacak adaylar 885 TL ödemek zorunda kalacak.

    ADAYLAR YKS İÇİN 8-9 HAZİRAN'DA TER DÖKECEK

    8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğle sonrası oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar sınava başvurularını 1-26 Şubat tarihleri arasında yapabilecek. Sınavın her oturumu için sınav ücreti 295 TL olarak belirlendi. Üç oturuma da katılacak adaylar 885 TL ödeyecek.

    Adaylar, başvurularını bugün saat 12.15'ten itibaren ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecekler.

    Devamını Oku

  • 19.08.2023 - 21:08 Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı SonDakika.com
    Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı Son dakika: 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

    ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

    YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

    Milyonlarca üniversiteli adayının merakla beklediği haber geldi. ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sitesinden görebilecek.

    ÖSYM'NİN SİTESİ AŞIRI YOĞUNLUKTAN ÇÖKTÜ

    Öte yandan sonuçların açıklanmasıyla birlikte çok sayıda kişi ÖSYM'nin sitesine girmeye başladı. Site, aşırı yoğunluktan dolayı çöktü.

    Son Dakika: YKS tercih sonuçları açıklandı

    YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

    Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.

    Devamını Oku

  • 27.07.2023 - 07:42 YKS Tercihleri Başladı Mı? SonDakika.com
    YKS Tercihleri Başladı Mı? 2023-2024 YKS tercih kılavuzuna göre YKS tercihleri bugün başladı. Adaylar, http://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden tercih işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Tercih işlemleri 8 Ağustos 2023 Salı günü sona erecek. Yerleştirme işlemlerinin ardından adaylar, ÖSYM internet sitesi üzerinden yerleştiği üniversite ve bölümü öğrenebilir. Kayıt işlemleri ise e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilir.

    YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI? Sorusu, konu hakkında en çok araştırılan sorular arasında bulunuyor. Birçok aday tercih işlemlerini gerçekleştirmek için tercih dönemine ilişkin detayları internet üzerinde sorgulatmaya devam ediyor. YKS kılavuzluda tercih döneminde merak edilen konular arasında yerini alıyor. Peki, YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI: YKS 2023 tercih dönemi ne zaman başlıyor? Tercih dönemi ne zaman başladı?

    YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

    2023-2024 YKS tercih kılavuzunda yer almakta olan bilgilere göre YKS tercihleri bugün başlıyor. Böylece YKS tercih işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar, bugün itibariyle http://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden tercih işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. 27 Temmuz 2023 Perşembe günü başlayan tercih işlemleri 8 Ağustos 2023 Salı günü sona erecek.

    Devamını Oku

  • 24.07.2023 - 10:39 Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları belli oldu SonDakika.com
    Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler tercih sonuçlarını MEB'in internet sitesinden öğrenebilecek.

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları ilan etti. Heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan öğrenciler, sonuçları "sonuc.meb.gov.tr" internet sitesinden görebilecek.

    Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,80 olarak gerçekleşti.

    DOLULUK ORANLARI

    Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde; Fen liselerindeki 40 bin 380 ve sosyal bilimler liselerindeki 10 bin 740 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerinde bulunan 71 bin 90 kontenjana 70 bin 944 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,79 oldu.

    Devamını Oku

  • 23.07.2023 - 10:45 KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? SonDakika.com
    KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KPSS sınav sonuçları, 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sınava 924 bin 168 aday başvurdu ve 572 bin 20 aday Eğitim Bilimleri oturumuna katıldı.

    KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu, sınavın başlaması ile birlikte merak edilenler arasında yer aldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu saat 10.15'te başladı. Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.45'te yapılacak. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuçları ne zaman duyuruluyor? KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi!

    KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. Sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak.

    Devamını Oku

  • 23.07.2023 - 10:20 KPSS Lisans sınavı başladı SonDakika.com
    KPSS Lisans sınavı başladı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu başladı. Sınavda adaylara 130 dakika süre verilecek. Nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Toplamda 924 bin aday sınava girecek. Sonuçlar 25 Ağustos'ta açıklanacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu saat 10.15'te başladı. Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.45'te yapılacak.

    130 DAKİKALARI VAR

    Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

    NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

    Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

    924 BİN ADAY GİRECEK

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin yaptığı açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168, Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 adayın başvurduğunu belirtti. Ersoy, "Sınavlar için 3 bin 576 bina, 70 bin 123 salon kullanacağız.

    Devamını Oku

  • 20.07.2023 - 07:19 YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri SonDakika.com
    YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri 3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM'nin internet adresinden açıklandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

    Yüz binlerce adayın katılımıyla 17-18 Haziran'da yapılan YKS'nin sonuçları ilan edildi. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabilecek olan adaylar, tercihlerini 27 Temmuz-8 Ağustos arasında yapacak.

    SONUÇLARI, TC KİMLİK VE ŞİFRE İLE ÖĞRENECEKLER

    YKS sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

    TERCİHLE 27 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

    YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

    Devamını Oku

  • 19.07.2023 - 08:39 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir? SonDakika.com
    YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TYT-AYT Sonuçları Ne Zaman Sorgulanabilir? YKS sonuçları ve TYT-AYT sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. TYT-AYT sonuçları ise henüz duyurulmadı. Sonuçları sorgulamak için öğrenciler, ÖSYM'nin internet sitesini kullanabilirler.

    YKS açıklandı mı 2023 ve YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak gündeme geliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ve TYT- AYT sınav sonuçları araştırılıyor. YKS açıklandı mı 2023 ve YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. YKS ne zaman açıklanacak 2023? TYT- AYT sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları sorgulama ekranı!

    YKS NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

    ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. ÖSYM daha önce sonuçları daha erken duyurduğu için öğrenciler haftanın başından beri araştırma yapıyor. Henüz sonuçların ÖSYM tarafından yayımlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Mevcut verilere göre, sonuçların 20 Temmuz'da erişime açılması bekleniyor.

    TYT- AYT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    YKS tercih süreci henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı. Ancak tercih sürecinin, "sonuc.osym.gov.

    Devamını Oku

  • 14.07.2023 - 09:42 YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır? SonDakika.com
    YKS Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanır? YKS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. YKS sınavı ise 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tercih süreci ise sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

    YKS sonuçları açıklandı mı? Son dakika! Üniversite sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2023 YKS üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı? soruları merak ediliyor. YKS sınavına giren adaylar sınava kısa süre kalmasıyla beraber YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Öğrencilerin gündeminde yer alan konu ile ilgili merak edilenler arasında YKS sınav sonuç tarihi yer alıyor. Arama motorlarında YKS sonuçları açıklandı mı? Son dakika! Üniversite sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2023 YKS üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı? soruları aratılıyor.

    YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

    YKS sınav sonuçları henüz açıklanmadı.

    YKS ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklayacak. TYT: 17 Haziran, AYT: 18 Haziran , YDT: 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

    Devamını Oku

  • 06.07.2023 - 10:48 KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı? SonDakika.com
    KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı? KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? araştırılıyor. Adaylar KPSS tercihlerini ne zaman yapacak ve nasıl yapılır merak ediliyor. KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Detaylar haberimizdedir… Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik' hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/1 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Adaylar tercihlerini, 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 6 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 13 Temmuz 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2023/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

    KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? araştırılıyor. Adaylar KPSS tercihlerini ne zaman yapacak ve nasıl yapılır merak ediliyor. KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? gündeme geliyor. KPSS 2023/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Detaylar haberimizdedir…

    KPSS 2023/1 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

    Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/1 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

    KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

    Adaylar tercihlerini, 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 6 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 13 Temmuz 2023 tarihinde saat 23.

    Devamını Oku

  • 22.06.2023 - 11:45 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 YKS Açıklandı Mı? SonDakika.com
    YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023 YKS Açıklandı Mı? ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündemde. 2023-YKS 1. Oturum (TYT), 2023-YKS 2. Oturum (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum (YDT) sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. YKS sonuçları sorgulama ekranı için haberimizi inceleyebilirsiniz.

    YKS açıklandı mı 2023 ve YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak gündeme geliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ve TYT- AYT sınav sonuçları araştırılıyor. YKS açıklandı mı 2023 ve YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. YKS AÇIKLANDI MI 2023? YKS (TYT- AYT) sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları sorgulama ekranı! Detaylar haberimizdedir…

    YKS AÇIKLANDI MI 2023?

    2023-YKS 1. Oturum (TYT), 2023-YKS 2. Oturum (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum (YDT) sınav sonuçları 20.07.2023 tarihinde ÖSYM'nin resmi sitesinden açıkandı.

    YKS (TYT- AYT) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklayacak. TYT: 17 Haziran, AYT: 18 Haziran , YDT: 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından YKS sonuçları 20 Temmuz'da adayların erişimine açıldı.

    Devamını Oku

  • 19.06.2023 - 15:57 YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu AA
    YKS sınavının tamamlanmasıyla birlikte, 45 gün dış dünyayla bağlantısını kesen 110 ÖSYM personeli aileleriyle buluştu YKS sınavı için soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulması amacıyla hazırlanan ÖSYM merkezindeki 110 personel, mayıs ayının ilk haftasından itibaren yaklaşık 1,5 ay boyunca dış dünya ile iletişim kurmadan çalıştı. Kapalı matbaa sürecinin tamamlanmasıyla birlikte personel aileleriyle buluştu. Kavuşma anı, Babalar Günü'ne denk geldi.

    2023-YKS soru kitapçıklarının basıldığı kapalı matbaa merkezinde görev alan ve 45 gün boyunca dış dünya ile iletişimi tamamen kesilen 110 personel, dün sınavın tamamladığı saat 17.46 itibarıyla ailelerine kavuştu.

    KALDIKLARI YERDE TEK BİR PENCERE BİLE YOK

    YKS hazırlık sürecinde, tek bir pencerenin dahi bulunmadığı, Faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan merkezdeki 110 personel, mayıs ayının ilk haftası itibarıyla çalışmalarına başladı ve yaklaşık 1,5 ay dışarı çıkmadı. Tüm temel ihtiyaçları bu merkezde karşılanan personel, aileleri de dahil olmak üzere 45 gün boyunca hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kurmadı.

    Devamını Oku

  • 19.06.2023 - 13:58 YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı 2023? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? TYT-AYT Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı! SonDakika.com
    YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı 2023? YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? TYT-AYT Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı! 17 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarına 18 Haziran 2023 tarihinde saat 18.00'den itibaren erişilebilecektir. YKS sınav sonuçları ise 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır. Detaylar haberimizdedir.

    YKS tercih kılavuzu açıklandı mı 2023? YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? TYT- AYT sınav sonuçları sorgulama ekranı! gündeme geliyor. YKS tercih kılavuzu açıklandı mı 2023? YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? TYT- AYT sınav sonuçları sorgulama ekranı! merak ediliyor. YKS tercih kılavuzu açıklandı mı 2023? YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? TYT- AYT sınav sonuçları sorgulama ekranı! Detaylar haberimizdedir…

    YKS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI MI 2023?

    17 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarına 18 Haziran 2023 tarihinde saat 18.00'den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

    Devamını Oku

  • 19.06.2023 - 08:58 YKS Türkçe Testinde Çıkan 'Eyfel Kulesi' Sorusu ve Cevabı SonDakika.com
    YKS Türkçe Testinde Çıkan 'Eyfel Kulesi' Sorusu ve Cevabı YKS sınavında TYT Türkçe Testinde çıkan 'eyfel kulesi' sorusu adaylar tarafından zorlanıldığı gündeme geldi. YKS 'eyfel kulesi' sorusu nedir, cevabı ne? Soruların cevapları ve çözümleri haberimizde yer alıyor.

    YKS sınavı geçtiğimiz hafta sonu milyonlarca öğrenci tarafından gerçekleştirildi. TYT Türkçe Testinde çıkan "eyfel kulesi" sorusu adaylar tarafından zorlanıldığı gündeme geldi. YKS "eyfel kulesi" sorusu nedir, cevabı ne? YKS "eyfel kulesi" sorusunun doğru cevabı ne, çözümü nasıl? sorularına yanıt aranıyor. YKS "eyfel kulesi" sorusu nedir, cevabı ne? YKS "eyfel kulesi" sorusunun doğru cevabı ne, çözümü nasıl? Detaylar haberimizdedir…

    YKS "EYFEL KULESI" SORUSU NEDİR, CEVABI NE?

    YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınav saati ve sınav süresi, 17 Haziran 2023 (Cumartesi), 10.15, 165 dakika süreyle gerçekleştirildi. Türkçe Testinde çıkan "eyfel kulesi" sorusu gündeme geliyor.

    YKS "EYFEL KULESI" SORUSUNUN DOĞRU CEVABI NE?

    TYT Türkçe Testinde çıkan "eyfel kulesi" sorusu cevabı merak ediliyor. 37. ve 38.bağlantılı soruların cevabı öğrenciler tarafından gündeme geliyor. Buna göre, 37. sorunun cevabı "E" ve 38.

    Devamını Oku

  • 19.06.2023 - 08:45 YKS 2023 Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı SonDakika.com
    YKS 2023 Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı ÖSYM tarafından düzenlenen YKS (TYT-AYT) sınavının kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Sınav sonuçları ise 20 Temmuz'da açıklanacak.

    YKS KİTAPÇIK 2023: YKS (TYT- AYT) cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soru ve cevapları 2023! konuları sıklıkla araştırılıyor. Üniversite sınavına giren adaylar ve sınavın bitmesini bekleyen veliler en az çocukları kadar heyecanlıydı. YKS KİTAPÇIK 2023: YKS (TYT- AYT) cevap anahtarı yayınlandı mı? YKS soru ve cevapları 2023! Detaylar haberimizdedir…

    YKS KİTAPÇIK 2023

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye genelinde yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumları gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından YKS 2023 kitapçığı yayınlandı.

    YKS (TYT- AYT) CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

    YKS (TYT- AYT) cevap anahtarı yayınlandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavı toplamada üç oturumdan oluyor. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi: 17 Haziran 2023 (Cumartesi), 10.

    Devamını Oku

  • 13.06.2023 - 16:15 YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı? SonDakika.com
    YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı? YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM giriş belgesi renksiz olur mu? YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

    ÖSYM sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı merak ediliyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemidir. Bu hafta sonu yapılacak YKS sınavı öncesi YSK sınav giriş belgelerini çıkartmayı düşünen üniversite adayları YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM giriş belgesi renksiz olur mu? YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? YKS giriş belgesi renkli mi olmalı? merak ediyor. İşte detaylar...

    YKS GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

    Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

    Devamını Oku

  • 10.06.2023 - 08:26 Bugün Hangi Sınav Var? 10 Haziran Cumartesi Günü Sınav Takvimi SonDakika.com
    Bugün Hangi Sınav Var? 10 Haziran Cumartesi Günü Sınav Takvimi Bugün hangi sınav var? 10 Haziran Cumartesi günü sadece Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/7 İngilizce) sınavı yapılacak. ÖSYM'nin takvimine göre bugün başka bir sınav bulunmamaktadır. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini Sınava Giriş Belgesi'nden öğrenebilirler.

    Bugün hangi sınav var? Sorusu, özellikle 10 Haziran Cumartesi gününün gelmesiyle beraber birçok kişinin merak ettiği konular arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu haberimizde merak edenler için Bugün hangi sınav var? Ve Bugün ne sınavı var? Sorularını yanıtlayacağız. Peki, Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 17 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak?

    BUGÜN HANGİ SINAV VAR?

    Takvime göre üniversite sınavı olarak da bilinen YKS, üç oturum şeklinde 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek. 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak TYT oturumu, saat 10.15'te başlayacak ve 13.00'te sona erecek. 18 Haziran Pazar günü düzenlenecek AYT oturumu, saat 10.15'te başlayacak ve 13.15'te bitecek. YKS'nin bugün saat 10.15'te yapılacak birinci oturumu TYT'ye 3 milyon 527 bin 466 aday katılacak.

    Devamını Oku

  • 05.06.2023 - 12:10 2023-DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? 2023-DUS Sonuç Sorgulama Ekranı! SonDakika.com
    2023-DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? 2023-DUS Sonuç Sorgulama Ekranı! ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DUS sonuçları ne zaman gerçekleştirecek merak ediliyor. DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? 2023-DUS sonuç sorgulama ekranı! konuları gündeme geliyor. Detaylar haberimizdedir…

    ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DUS sonuçları ne zaman gerçekleştirecek merak ediliyor. DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? 2023-DUS sonuç sorgulama ekranı! konuları gündeme geliyor. DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023-DUS 1.Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? 2023-DUS sonuç sorgulama ekranı! Detaylar haberimizdedir…

    DUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    4 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-DUS 1. Dönem) ile 2023 Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye TespitSınavı'nın (2023-STS Diş Hekimliği 1. Dönem), Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı'nın %10'u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

    2023-DUS 1.DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

    Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 4 Haziran 2023 tarihinde saat 15.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.

    Devamını Oku

  • 02.06.2023 - 10:56 TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! SonDakika.com
    TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! konuları sıkça araştırılıyor. 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih işlemleri ne zaman, tarihi belli oldu mu soruları merak ediliyor. Peki, TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı!

    Adaylar, 2023-TUS 1. Dönem tercihlerini bireysel olarak gerçekleştirmelidir. TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! konuları merak ediliyor. TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! sıkça araştırılıyor. TUS 1. dönem tercih başvurusu ne zaman? 2023-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır? TUS tercih başvuru ekranı! Detaylar haberimizdedir…

    TUS 1. DÖNEM TERCİH BAŞVURUSU NE ZAMAN?

    2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) tercih işlemleri, 01 - 08 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

    Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 01 Haziran 2023 tarihinde saat 16.40'tan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir. Tercih işlemleri, 08 Haziran 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

    2023-TUS 1.

    Devamını Oku

  • 26.05.2023 - 14:07 DGS BAŞVURU 2023: DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı! Haberler.com
    DGS BAŞVURU 2023: DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı! 2023 DGS başvuru tarihleri araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı için başvurular başladı mı ve nereden başvurulur merak ediliyor. DGS başvuru ekranı ve DGS 2023 başvuru konuları araştırılıyor. Peki, DGS 2023 başvuru! DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı!

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihleri ne zaman olacağı merak ediliyor. Adaylar, DGS başvuru başladı mı ve nereden başvurulur sorularını araştırıyor.DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur ve DGS başvuru ekranı gündeme geliyor. DGS BAŞVURU 2023: DGS başvuru başladı mı, nereden başvurulur? DGS başvuru ekranı! Detaylar haberimizdedir…

    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NE ZAMAN?

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecektir.

    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

    ÖSYM tarafından yapılan DGS başvuru tarihi 29 Mayıs 2023 ile 5 Haziran 2023 saat 23:59 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NASIL BAŞVURU YAPILIR?

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru için ÖSYM'nin kendi resmi sitesinden giriş yaparak gerçekleşiyor.

    Devamını Oku

  • 26.05.2023 - 11:20 DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuru nereden yapılır? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son? SonDakika.com
    DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuru nereden yapılır? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son? Üniversite eğitimine 2 yıllık olarak başlayan öğrencilerin DGS sınavı ile 4 yıllık üniversite eğitimine bağlama amacıyla girdiği DGS sınavının başvuru tarihleri merak ediliyor. Arama motorlarında ise DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son? soruları aratıldı.

    DGS başvuru başladı mı 2023? sorusu merak ediliyor. 2 yıllık üniversite okuyan öğrencilerin gündeminde yer almakta. Üniversite eğitimine 2 yıllık olarak başlayan öğrencilerin DGS sınavı ile 4 yıllık üniversite eğitimine bağlama amacıyla girdiği DGS sınavının 2023 yılındaki başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, DGS başvuru başladı mı 2023? DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ne zaman son? Detaylar haberimizde...

    DGS BAŞVURU BAŞLADI MI 2023?

    ÖSYM takvimine göre DGS sınavının başvuruları 26 Mayıs tarihinde başlayıp 5 Haziran'da sona eriyor.

    DGS BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

    DGS başvuruları, ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresi ile yapılmaktadır.

  • 25.11.2022 - 09:45 YKS seçim için konuşulan tarih ile çakışınca ÖSYM duyuruyu kaldırdı SonDakika.com
    YKS seçim için konuşulan tarih ile çakışınca ÖSYM duyuruyu kaldırdı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının 17-18 Haziran'da yapılacaktı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ve AK Parti kanadından seçim tarihi için daha önce 18 Haziran'ın dillendirilmesi kafaları karıştırdı. ÖSYM ise sınav takvimi duyurusunu siteden kaldırdı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, dün milyonlarca öğrencinin beklediği haberi duyurdu. ÖSYM'nin sitesinden yapılan duyuru ile 2023 sınav takvimi açıklandı.

    YKS İÇİN 17-18 HAZİRAN TARİHLERİ BELİRLENDİ

    Buna göre üniversite hayali kuran adayların, Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarına 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gireceği bildirildi. Açıklamada, "2023 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin 'ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi'ne, 24 Kasım 2022 günü saat 15.30'dan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecektir." denildi.

    Devamını Oku

  • 24.11.2022 - 15:47 2023 YKS oturumları 17-18 Haziran'da yapılacak SonDakika.com
    2023 YKS oturumları 17-18 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 17-18 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, milyonlarca öğrencinin beklediği haberi duyurdu. ÖSYM'nin sitesinden yapılan duyuru ile 2023 sınav takvimi açıklandı.

    YKS, 17-18 HAZİRAN'DA YAPILACAK

    Buna göre üniversite hayali kuran adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarına 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde girecek. Açıklamada, "2023 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin 'ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi'ne, 24 Kasım 2022 günü saat 15.30'dan itibaren ÖSYM'nininternet adresinden erişilebilecektir." denildi.

    Devamını Oku

  • 21.10.2022 - 14:41 KPSS sonuçları açıklandı! Shiftdelete
    KPSS sonuçları açıklandı! 18 Eylül'de yapılan ve merakla açıklanması beklenen KPSS 2022 sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç ekranı için işte detaylar...

    ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2022 açıklandı. 18 Eylül tarihinde yapılan sınavın son günlerde merakla ne zaman açıklanacağı bekleniyordu. 2022 KPSS'ye giren memur adayları, ÖSYM'nin resmi web sitesinden sonuçlara ulaşabilirler.

    KPSS 2022 açıklandı!

    Yeniden yapılması ve sınavda kopya çekildiği iddialarıyla Türkiye'nin gündemine oturan KPSS 2022 açıklandı. Sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen memur adayları aşağıda yer alan linke tıklayarak sınav sonuçlarına ulaşabilirler.

    https://sonuc.osym.gov.tr/



    Kamu Personeli Seçme Sınavı kısaca KPSS, ÖSYM tarafından yapılan ve Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılan bir sınavdır.

    Devamını Oku

  • 18.09.2022 - 07:39 İptal edilen KPSS, bugün tekrar yapılıyor! SonDakika.com
    İptal edilen KPSS, bugün tekrar yapılıyor! ÖSYM tarafından soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS oturumları bugün tekrar yapılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu 14.45'te başlayacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda 30'un üzerinde sorunun bir yayınevinin deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. İddialar üzerine Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DDK'ya verdiği talimatın ardından aynı gece ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Hemen ardından da KPSS iptal edildi.

    İLK OTURUM BUGÜN YENİDEN YAPILACAK

    İptal edilen oturumlardan ilk bugün yapılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu 14.45'te başlayacak. Genel Yetenek testinde adaylara 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusu yöneltilecek. Genel Kültür testinde 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 Güncel Bilgiler sorusu bulunacak. 120 soru için adayların 130 dakikası olacak. Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru için 100 dakika süre verilecek.

    Devamını Oku

  • 17.08.2022 - 20:50 KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi? SonDakika.com
    KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi? Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından KYK kredi ve burs ücretlerini araştırmaya başlayan üniversite adayları "KYK kredi ve bursu ne kadar oldu, zam geldi mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi?

    Her yıl zamlı ödenen KYK kredi-burs ve yurt ücretleri bu yıl ne kadar olacak merak ediliyor. Bu kapsamda ''KYK kredi - burs ve yurt ücretleri ne kadar oldu, zam geldi mi?'' sorularına yanıt aranıyor. Peki, KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK bursuna 2022 - 2023 zam geldi mi? İşte detaylar haberimizde...

    KYK BURSU NE KADAR OLDU 2022-2023?

    2022 yılında KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL alıyor.

    Geçtiğimiz yıl yani 2021'de KYK kredi-burs ücretleri; lisans 650 lira, yüksek lisans 1300 lira, doktora ise 1950 lira olarak düzenlenmişti.

    KYK KREDİ-BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    2022-2023 eğitim öğretim dönemi için KYK kredi burs ve yurt başvurularının, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Eylül ayında başlaması bekleniyor. 2021-2022 yurt başvuruları, 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden başlamıştı.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 16:25 MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para? SonDakika.com
    MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para? Sınavlarda görev alan yetkili personellere ödenecek olan ücretler oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para?

    MEB Sınav görevli ücretleri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çoğu zaman farklılık gösteren ücretlerin 2022 yılındaki miktarı oldukça merak edilen konular arasında yerini alıyor. Özellikle görevli kişiler tarafından merak edilmekte olan MEB Sınav görevli ücretleri ne kadar? Sınavda yer alan görevli ücretleri kaç para? Sorularını sizler için yanıtladık. İşte detaylar.

    MEB SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

    2022 Temmuz-Aralık ÖSYM sınav görevi ücreti belli oldu. En son KPSS 2022 GKYK- eğitim bilimleri oturumları için açılan başvurularda öğretmenlerin alacakları ücret belli oldu. DGS sınav görevlisi olarak görev yapanlara ÖSYM tarafından 340.05 TL yatılırdı. Fakat bu durum değişkenlik gösterebilmektedir. Belirtilen rakamlar tahmini olabilmektedir.

    MEB SINAV GÖREVLİ NASIL OLUNUR?

    Öncelikle bir üniversite veya MEB personeli olmanız gerekiyor.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 10:21 YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu? SonDakika.com
    YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu? YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte birçok adayın merak ettiği sorular arasında yer alan YKS 2022 taban puanları açıklandı mı? Sorusu birçok kişi tarafından sorulmakta. Peki YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu?

    Taban puanları açıklandı mı? Sorusu, sınava giren birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler tarafından üniversitelerin taban puanları, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar gibi detaylar merak edilmekte. Peki YKS 2022 Taban puanları açıklandı mı? 2022 YKS Taban puanları ve üniversite sıralamaları belli oldu mu? Sorularını sizler için yanıtladık. İşte detaylar.

    YKS 2022 TABAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

    Geçtiğimiz saatlerde ÖSYM tarafından YKS 2022 taban puanları açıklanmış durumda. Daha önce yayınlanan taban puanlar ile çok büyük farklar olmadığı düşünülmekte. YKS 2022 taban puanları öğrenmek isteyenler ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) Yükseköğretim kurumları ve kontenjanları kılavuzuna ÖSYM sitesinden ulaşabilirler.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 10:18 Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli? SonDakika.com
    Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli? 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli?

    Üniversite kayıt için gerekli belgeler merak ediliyor. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıt için gerekli belgeler! Üniversite kayıt için ne gerekli? İşte detaylar...

    ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

    2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğretim kurumu ve bölümüne yerleşen adaylar, üniversiteye kayıt hakkı kazanacak. YÖK açıklamasına göre üniversite kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Üniversite kayıt için gerekli belgeleri yerleştiğiniz üniversitelerin internet sitelerinden veya telefon ile arayarak öğrenebilirsiniz.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 10:04 "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ne demek? SonDakika.com
    'Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz' ne demek? 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklanırken bazı adaylar "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ifadesi ile karşılaştı. Peki, "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ne demek?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2022- YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Peki, "Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz" ne demek?

    "BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞEMEDİNİZ" NE DEMEK?

    Sonuç sayfasına bakan adaylar Bir Yükseköğretim Programına Yerleşemediniz sonucu ile karşılaştı. Bu ifade adayın tercihlerinden birine yerleşemediğini gösteren açıklamadır.

  • 15.08.2022 - 09:58 Üniversite kayıtları online oluyor mu? SonDakika.com
    Üniversite kayıtları online oluyor mu? 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıtları online oluyor mu?

    Üniversite kayıtları online oluyor mu? 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kurumlarımızın kontenjanlarının %99'u doldu. Sonuçlara göre puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti." dedi. Peki, Üniversite kayıtları online oluyor mu? İşte detaylar...

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI ONLİNE OLUYOR MU?

    2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğretim kurumu ve bölümüne yerleşen adaylar, üniversiteye kayıt hakkı kazanacak. YÖK açıklamasına göre üniversite kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleşemeyenler kayıt döneminden sonra yayınlanacak ek tercih kılavuzu ile 2. tercih hakkını kullanabilecekler.

    TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

    Adaylar sınav sonuçlarını, T.C.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 09:21 Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir? SonDakika.com
    Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir? YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok öğrencinin merak ettiği sorulardan bir tanesi de Üniversite kayıtları online oluyor mu? Sorusu oldu. Peki Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir?

    YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrencinin merak ettiği konulardan birisi de Üniversite kayıtları online oluyor mu? Sorusu oluyor. Günümüzde birçok işlemin internet üzerine taşınması ile gündelik hayatımızda yaptığımız işlemleri kolay ve pratik şekilde halledebiliyoruz. ÖSYM işlemlerini internet üzerinden halledebilmek birçok kişinin kullandığı yollardan bir tanesi. Peki Üniversite kayıtları online oluyor mu? Üniversitelerde online kayıt yapmak mümkün mü? Üniversite elektronik kayıt nedir?

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI ONLİNE OLUYOR MU?

    Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte birçok kişi yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmak için interneti tercih ediyor. Günümüzde birçok işlemin internet üzerinden yapılması, insanların alışkanlıklarını bir hayli değiştirdi. Üniversitelerde ise internet üzerinden kayıt yapmak mümkün. Bu sayede tercih yapan kişiler, üniversiteye gitmeden, internet üzerinden online kayıt yapabileceklerdir.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 08:54 ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor? SonDakika.com
    ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor? YKS tercihlerinin açıklanmasının ardından sonuçların yer aldığı sitelere şuanlık giriş yapılamıyor. ÖSYM çöktü diyemeyiz aslında site erişime açık. Fakat çok yoğunluk olduğundan şuanda giriş yapılamıyor.ÖSYM çöktü mü? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor?

    2020 YKS tercihlerinni açıklanmasının ardından milyonlar sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sitesine akın etti. Yoğunluk sonucu site çökmesi yaşandı. Peki sonuçları öğrenmek için alternatif yöntem var mı? ÖSYM (AİS) sitesi sınav sonucu sorgulama ekranı neden açılmıyor? ÖSYM çöktü mü?

    ÖSYM ÇÖKTÜ MÜ?

    YKS tercihlerinin açıklanmasının ardından sonuçların yer aldığı sitelere şuanlık giriş yapılamıyor. ÖSYM çöktü diyemeyiz aslında site erişime açık. Fakat çok yoğunluk olduğundan şuanda giriş yapılamıyor.

    ÖSYM (AİS - SONUÇ) SORGULAMA EKRANI NEDEN AÇILMIYOR?

    Yoğunluktan dolayı http://sonuc.osym.gov.tr/ ve https://ais.osym.gov.tr/ siteleri açılmıyor. Fakat en kısa zamanda tekrar aktif hale gelecektir.

    YKS SONUÇ EKRANI AÇMAK İÇİN ALTERNATİF YÖNTEMLER

    Sınav sonuçlarını hızlı şekilde öğrenmek için bazı alternatif yöntemler mevcuttur:

    - Sonuç ekranını farklı tarayıcıdan açın.

    - Siteyi sürekli yenileyin.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 08:40 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı mı 2022? SonDakika.com
    2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı mı 2022? Son Dakika: YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? sorusu tüm adayların gündeminde yer almakta. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM ile YKS tercihleri yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 AİS ÖSYM ile YKS tercihleri ve üniversite tercihleri sorgulama ekranı! 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı 2022? Nereye yerleştim? Yerleştirme sonuçlarına nasıl bakabilirim? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama! İşte detaylar haberi

    Son Dakika: Milyonlarca adayın beklediği YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda üniversite tercihlerinin ne zaman açıklanacağı açıklandı? Peki, 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama linki! YKS sonuçları açıklandı 2022? Nereye yerleştim? Yerleştirme sonuçlarına nasıl bakabilirim? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama!

    2022 YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA LİNKİ!

    2022-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

    Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir.

    Devamını Oku

  • 15.08.2022 - 08:34 ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum! ÖSYM şifremi unuttum, ne yapabilirim? SonDakika.com
    ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum! ÖSYM şifremi unuttum, ne yapabilirim? Öğrenciler ÖSYM şifresini unuttuğu için sisteme giriş yapamıyor. Bu haberimizde ÖSYM şifremi unuttum ne yapacağım? ÖSYM şifremi unuttum, güvenlik sorusunu hatırlamıyorum ne yapacağım sorularını cevaplayacağız. Detaylar haberimizde… Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

    YKS'nin açıklanması ile birlikte milyonlarca üniversite öğrencisi adayı ÖSYM'nin internet sitesine giriş yaptı. ÖSYM şifresini unuttum, ne yapabilirim? ÖSYM şifremi unuttum ve güvenlik sorusunu hatırlayamıyorum." sorularının cevabı haberimizde…

    ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPABİLİRİM?

    ÖSYM şifresini unutanlar, e-devlet vasıtasıyla sisteme giriş yapabilmektedirler. Yine de ÖSYM şifresi alarak sisteme giriş yapmak isterseniz, sisteme giriş kısmında "şifremi unuttum"u seçebilirsiniz. Açılan ekranda TC kimlik numaranızı ve güvenlik numarasını yazın ve ileri butonuna tıklayın. İleri dedikten sonra açılan sayfada kimlik bilgilerinizi kontrol edin. Ayrıca nüfus cüzdanı seri numarasını eksiksiz bir şekilde girin. Güvenlik sorusu kısmında ise şifrenizi oluşturma aşamasında girdiğiniz yanıtı girmenizi gerekir.

    Devamını Oku

  • 18.06.2022 - 11:58 Barajsız ilk üniversite sınavı! Yeni uygulama ile bir net yapan aday da tercih yapabilecek Haberler.com
    Barajsız ilk üniversite sınavı! Yeni uygulama ile bir net yapan aday da tercih yapabilecek YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bu sabah 10.15'te başlayıp 13.00 itibarıyla sonlandı. 3 milyondan fazla adayın katıldığı TYT, barajın kaldırılmasının ardından yapılan ilk sınav olma özelliği taşırken; artık sınava giren ve 1 net yapan tüm adaylar üniversite tercihi yapabilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, 3 milyon 234 bin 409 aday ile rekor başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı.

    120 SORUYU 165 DAKİKADA YANITLAYACAKLAR

    3 milyondan fazla adayın ter döktüğü TYT'de adaylara, soruları yanıtlamaları için geçen yıllara göre 30 dakika ek süre verilecek. TYT adaylarının Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere 120 soru için 165 dakika süreleri olacak.

    HEYECAN YARIN DA SÜRECEK

    Yarın da sınav heyecanı devam edecek. Pazar günü gerçekleştirilecek olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları ile sınav maratonu sona erecek. Sonuçların ise 20 Temmuz'da açıklanacağı tahmin ediliyor.

    Devamını Oku

  • 27.12.2021 - 15:44 Son Dakika: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Haberler.com
    Son Dakika: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Son dakika: Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, ağırlığı hemşirelerden oluşan 20 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını duyurmuştu. Yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin resmi hesabından bakabiliyor.

    Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı. Adaylar, başvuruların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlenmişti. Meraklı bekleyiş bugün son buldu.

    SONUÇLAR BUGÜN AÇIKLANDI

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Açıklamada "16-22 Aralık 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2021/10 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 27 Aralık 2021 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir" denildi.

    Devamını Oku

  • 28.07.2021 - 10:33 Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü taban puanları 2021! Haberler.com
    Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü taban puanları 2021! 26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. 2021 YKS tercih! YKS tercih robotu sorgulama! Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü

    Son dakika! ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden açıkladı. 2021 YKS tercih! YKS tercih robotu sorgulama! Adalet bölümü kapandı mı? Adalet bölümü taban puanları 2021!

    ADALET BÖLÜMÜ KAPANDI MI?

    YÖK'ün konuya ilişkin resmi yazısında, "26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarının kapatılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

    Devamını Oku

  • 26.07.2021 - 10:01 KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Haberler.com
    KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak? KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri sınavı, 1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak. KPSS giriş belgeleri! KPSS giriş! KPSS 2021! KPSS giriş yerleri! KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

    KPSS sınavına kısa süre kalması ile birlikte adaylar, KPSS sınav yerleri açıklandı mı? KPSS lisans giriş yerleri ne zaman açıklanacak? sorularını araştırıyor.

    KPSS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

    İlk sınavın 1 Ağustos tarihinde yapılması ile birlikte adaylar, KPSS giriş yerlerini merak ediyor. Henüz KPSS sınav giriş yerleri belli olmadı. 7 gün önceden sınav giriş yerlerinin paylaşılması bekleniyor.

    KPSS NE ZAMAN 2021?

    KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri sınavı, 1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak. Binlerce adayın başvurduğu sınav saat 10.15'te yapılacak. KPSS Alan Bilgisi sınavı, 7 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. KPSS Alan Bilgisi ikinci sınav, 8 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacak.9 Tem 2021 tarihinde yapılacak.

  • 27.04.2021 - 01:55 ÖSYM sınavları ve ALES ertelendi mi? Cevap İçişleri Bakanlığı genelgesinden geldi Haberler.com
    ÖSYM sınavları ve ALES ertelendi mi? Cevap İçişleri Bakanlığı genelgesinden geldi Türkiye'de artan vakalar ve vefatların ardından 17 günlük tam kapanmaya geçildi. Bu kapsamda online eğitime geçilirken ÖSYM'nin yaptığı sınavların ertelenip ertelenmediği merak konusu oldu. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde ÖSYM sınavları ve ALES'e girecekler sokak kısıtlamasından muaf tutuldu. Bu kararla sınavların ertelenmediği netleşti.

    Akşam gerçekleşen Kabine toplantısının ardından tam kapanmaya karar verildi. 17 Mayıs'a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağında ÖSYM'nin yapacağı sınavların durumu belli oldu.

    İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre sokağa çıkma yasağından muaf olanlar bölümünde ÖSYM'nin yapacağı sınavlar ertelenmedi. Sınavlara katılacak öğrenciler sınav giriş belgeleri ile birlikte sokağa çıkma çıkma yasağından muaf olacak.

    ALES'E GİRECEK ÖĞRENCİLER KISITLAMADAN MUAF

    2 Mayıs 2021 pazar günü ALES'e girecek öğrenciler yasaktan muaf olacak.

    İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde ÖSYM'nın yapacağı sınavları ilgilendiren bölüm şöyle:

    "ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri kısıtlamadan muaf tutulacak."

  • 24.03.2016 - 16:07 Denizlili Öğretmen Haklı Çıktı, Ygs'de Soru İptal Edildi DHA
    Denizlili Öğretmen Haklı Çıktı, Ygs'de Soru İptal Edildi Ösym, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Denizlili matematik öğretmeni Ali Kurt'un yaptığı itirazı kabul etti ve sorunun iptaline karar verdi.

    Ösym, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Denizlili matematik öğretmeni Ali Kurt'un yaptığı itirazı kabul etti ve sorunun iptaline karar verdi. Ali Kurt, "Sorunun iptal edilmesine sevindim. ÖSYM ve Bilim Kurulu'na öğrencilerin haklarının iade edilmesi nedeniyle teşekkür ederim. Öğrencilerin hakkı korunduğu için mutluyum" dedi.

    13 Mart Pazar günü 2 milyonu aşkın öğrencinin geleceğini belirlemek için girdiği YGS'de Denizli'de Ali Kurt Temel Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Ali Kurt, fizik bölümündeki iki soruyla ilgili tartışmaların ardından matematik bölümünde de ÖSYM'nin açıkladığı sıralamaya göre 15'inci sorunun hatalı olduğu iddia etmişti. Ali Kurt, sorunun bilimsel gerçekliği olmadığını öne sürerek iptal edilmesi için sınavın ardından ÖSYM'ye başvuruda bulundu. Kurt, "Matematik testinin 15'nci sorusunda tanım kümesinde problem var. Tanım kümesinin tam sayılardan oluştuğu belirtilmektedir.

    Devamını Oku

  • 01.02.2016 - 13:41 YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı Haberler.Com
    YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2016-YDS İlkbahar Dönemi başvuruları 3 Şubat Çarşamba günü başlıyor.

    YDS sınavı başvuruları, YDS başvuru tarih aralığı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2016-YDS İlkbahar Dönemi başvuruları Çarşamba günü başlıyor. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2016-YDS İlkbahar Dönemi başvuruları 3 Şubat 2016 Çarşamba günü başlayacak. 27 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan 2016 yılının ill YDS'sinin başvuruları 3 Şubat 2016 tarihinde başlacak ve başvurular 15 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek. Yabancı Dil Sınavına girmek isteyen adayların, ÖSYM'ni web sayfasına giriş yapıp Aday İşlemleri bölümünde başvurularını yapabilecek ve istemeleri halinde yine ÖSYM web sayfası üzerinden sınav ücretlerini de ödeyebilecekler. Ösym bu sene bir yeniliğe de imza attı ve sınav sonuçlarını açıklamayı da bir takvime bağladı. ÖSYM'nin takvimine göre 2016 YDS İlkbahar dönemi sınavının sonuçları ise 14 Nisan 2016 tarihined açıklanacak.

  • 12.10.2015 - 15:36 ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri Haberler.Com
    ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri ÖSYS / YGS başvuru ve sınav tarihi 2016 işlemleri. Seçmve ve Yerleştirme Sisteminin ilk adımı YGS başvuruları ve sınav tarihi ile ilgili detaylı bilgilendirme haberler.com adresinde.

    Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının başvuru, sınav tarihi ve sonuç açıklama tarihi Ösym syfasında yayımlamdı.ÖSYM 2016 takviminde ilk kez sonuç açıklama tarihi de yer alıyor. 2016 YGS sınav tarihi, başvuru ve sonuç açıklama tarihi haberimizin devamında...

    Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) 2016

    Sınav Tarihi: 13.03.2016

    Başvuru Tarihleri: 06.01.2016 - 20.01.2016

    Sonuç Açıklama Tarihi: 25.03.

    Devamını Oku

  • 09.07.2015 - 14:12 Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası Haberler.Com
    Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası üzerinden işlemler alınmaya başlandı. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvurular 23.07.2015 tarihinde gün bitimine kadar devam edecek. Ösym yds başvuru işlemleri için detaylı bilgilendirme haberler.com adresinde.

    Ösym yds başvuruları başladı, yds başvuru sayfası üzerinden işlemler alınmaya başlandı. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvurular 23.07.2015 tarihinde gün bitimine kadar devam edecek. Ösym yds başvuru işlemleri için detaylı bilgilendirme haberler.com adresinde.

    Ais.osym.gov.tr üzerinden YDS başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bugünden itibaren YDS sonbahar dönemi kayıtları başladı. ÖSYM yaptığı duyuruyla birlikte YDS başvurularının başladığını ve gerekli şartları açıkladı. Peki YDS başvuru bilgileri neler? Ais.osym.gov.tr üzerinden YDS başvurusu gerçekleştirmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

    ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015 YDS sonbahar dönemi 13 Eylül 2015'te uygulanacak. Sınava başvurular, bugünden itibaren 23 Temmuz 2015'e kadar yapılacak. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyecekler.

    Kılavuz ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.

    Devamını Oku

  • 06.07.2015 - 16:22 Üniversite Adaylarına Tercih Uyarısı DHA
    Üniversite Adaylarına Tercih Uyarısı Ösym tarafından yapılan sınavların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okumak isteyen öğrenciler için tercih dönemi başladı.

    Ösym tarafından yapılan sınavların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okumak isteyen öğrenciler için tercih dönemi başladı. Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Okan Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 'Üniversite Tercih Dönemi' seminerine üniversiteye girmeye aday öğrenciler ile veliler katıldı. Seminerde, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini kaydeden Okan Üniversitesi Eğitim Danışmanı Servet Gülsüm Şirin, arkadaş ve popülerlik etkisinden kaçınılmasını gerektiğini söyledi. Popüler olan meslek dallarını seçen öğrencilerin iş ararken zorlanacaklarını ifade eden Şirin, Gastronomi ve mutfak sanatları gibi yeni dallara yönelmenin daha akılcı bir tercih olacağını belirtti. Tercih yapacak öğrencilerin öncelikle okuyacakları kent ve üniversite hakkında bilgi sahibi olmasının faydalı olacağını vurgulayan Şirin, başarı sırası aralığının önceki yıllara göre daha geniş tutulmasını üniversiteye yerleşmede fayda sağlayacağını söyledi. - Gaziantep

  • 17.03.2015 - 11:12 ÖSYM'den, YGS Sorularını Paylaşanlar Hakkında Yasal İşlem AA
    ÖSYM'den, YGS Sorularını Paylaşanlar Hakkında Yasal İşlem ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na ilişkin sosyal medya hesaplarından soruları paylaşanlar hakkında yasal işlem başlattı.

    ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ilişkin sosyal medya hesaplarından soruları paylaşanlar hakkında yasal işlem başlattı.

    ÖSYM, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:

    "ÖSYM'nin izni alınmaksızın ve soru kitapçığı üzerindeki ibareyle açık bir biçimde yasaklanmasına rağmen, 2015-YGS Matematik soruları, aday olarak giren bir yayınevi sahibi tarafından sınavdan sonra el yazısı ile sosyal medyada paylaşılmaktadır. Söz konusu yayınevi ve benzer paylaşımlar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Sınavdan sonra vaki olan bu türden paylaşımlar sınav güvenliğine asla zarar verecek nitelikte değildir. Adaylara ve kamu oyuna duyurulur."

    KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

    ÖSYM, Twitter üzerinden gece de açıklama yaptı.

    Devamını Oku

  • 26.11.2014 - 11:27 KPSS-2014/2 Tercih ve Atama Sonuçları - Ösym Haberler.Com
    KPSS-2014/2 Tercih ve Atama Sonuçları - Ösym ÖSYM'den 2014 KPSS/2 tercih dönemi devam ediyor. KPSS tercihleri 17-26 Kasım arasında yapılacak. 2014/2 tercih ve atama sonuçları

    17 Kasımda başlayan KPSS tercihleri 2014/2 KPSS yerleştirmeleri 26 Kasım 2014 akşam saat 23.59'da sona eriyor. KPSS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler... 2014 KPSS puanıyla yapılan ikinci yerleştirmeler devam ediyor.
    Bu puanla 2015 Haziran (büyük alım), 2015 Kasım (düşük alım) ve 2016 Haziran (büyük alım)olmak üzere üç merkezi yerleştirme daha yapılacaktır.


    KPSS YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

    KPSS yerleştirme sisteminde aslolan puandır. Sistem en yüksek puanlı adaydan başlayarak yerleştirmeye başlar ve sırayla diğer adayların tercihlerini inceleyerek yerleştirir. Yüksek puanlı aday tercihleri arasında yer alan boş bir kontenjana yerleşmeden sistem bir sonraki adayın tercihlerini incelemeye almaz. Ayrıca adayın tercih listesindeki kontenjanlar dolu ise onu rastgele başka boş bir kadroya yerleştirmez.
    Daha önce duyurulan tercih takvimine göre KPSS tercihleri başladı ve KPSS boş kontenjanlar ile tercih kılavuzu yayınlandı.

    Devamını Oku

  • 13.10.2014 - 15:55 Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı AA
    Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı Bilgisayar üzerinden yapılan e YDS'ye girecek adaylar için hazırlanan deneme sınavına, ÖSYM'nin internet sayfasındaki bağlantıdan ulaşılabilecek.

    ÖSYM, bilgisayar üzerinden yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e–YDS) girecek adaylar için deneme sınavı hazırladı.

    ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan duyuruda, e-YDS'nin ilk uygulamasının 20 Eylül 2014'de yapıldığı anımsatıldı.

    e-YDS'nin 2014 yılı için diğer uygulamalarının, 19 Ekim 2014, 15 Kasım 2014 ve 20 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacağının bildirildiği duyuruda, "e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir" ifadesine yer verildi.

    Adaylar, deneme e-sınav uygulamasına ÖSYM'nin internet sayfasıdaki bağlantıdan ulaşılabilecek. - Ankara

  • 13.10.2014 - 11:30 Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı AA
    Ösym, E-Yds İçin Deneme Sınavı Hazırladı Bilgisayar üzerinden yapılan e YDS'ye girecek adaylar için hazırlanan deneme sınavına, ÖSYM'nin internet sayfasındaki bağlantıdan ulaşılabilecek.

    ÖSYM, bilgisayar üzerinden yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e–YDS) girecek adaylar için deneme sınavı hazırladı. ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan duyuruda, e-YDS'nin ilk uygulamasının 20 Eylül 2014'de yapıldığı anımsatıldı.   e-YDS'nin 2014 yılı için diğer uygulamalarının, 19 Ekim 2014, 15 Kasım 2014 ve 20 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacağının bildirildiği duyuruda, "e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir" ifadesine yer verildi.  Adaylar, deneme e-sınav uygulamasına ÖSYM'nin internet sayfasıdaki bağlantıdan ulaşılabilecek. - Ankara

  • 11.09.2014 - 09:24 Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi ANKA
    Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

    ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

    ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Eylül 2014 Pazar günü ÖSYM tarafından yapılan 2014-YDS Sonbahar Dönemi sınavına toplam 182 bin 887 adayın başvurduğu kaydedildi. Sınavın 41 merkezde İngilizce, Almanca Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde düzenlendiği ve sınavın herhangi bir sorun olmaksızın başarılı bir şekilde tamamlandığı aktarıldı.

    Devamını Oku

  • 10.09.2014 - 09:16 Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi ANKA
    Ösym: Yds'de Kopya Çekilmedi ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

    ÖSYM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan YDS'de kopya çekildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, "Haberde söz konusu olan sınav binasında sınav sırasında herhangi bir kopya girişimi veya benzeri bir olumsuzluk söz konusu olmadığı gibi sınavın yürütülmesi ve sınav evrakının ÖSYM'den sınav merkezlerine oradan da tekrar ÖSYM merkezine iletilmesinde tüm süreç tamamı ile izlenerek ve kontrol altında sorunsuz yürütülmüştür" açıklamasında bulundu.

    ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Eylül 2014 Pazar günü ÖSYM tarafından yapılan 2014-YDS Sonbahar Dönemi sınavına toplam 182 bin 887 adayın başvurduğu kaydedildi. Sınavın 41 merkezde İngilizce, Almanca Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde düzenlendiği ve sınavın herhangi bir sorun olmaksızın başarılı bir şekilde tamamlandığı aktarıldı.

    Devamını Oku

  • 14.07.2014 - 15:01 Ösym: "Tercih Süresi Uzatılmayacak" İHA
    Ösym: 'Tercih Süresi Uzatılmayacak' Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014-ÖSYS tercih işlemlerinin, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona ereceğini belirterek tercih sürelerin uzatılmayacağını açıkladı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 7 Temmuz 2014 tarihinde başlayan 2014-ÖSYS tercih işlemlerinin, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59'da sona ereceğini belirterek tercih sürelerin uzatılmayacağını açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, tercih işlemlerinin 7 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59'da sona ereceği hatırlatılarak "Adayların olumsuz durumlar ile karşılaşmamaları için, tercih yapacakları üniversite ve bölümlere karar verip bir an önce tercihlerini tamamlamaları önerilmektedir. Tercih süresi uzatılmayacaktır" denildi. Adayların tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https: //ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendilerinin yapacakları vurgulanarak " Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır" ifadesi kullanıldı.

    Devamını Oku

  • 10.07.2014 - 12:49 Ösym, Tercih Yapacak Üniversite Adaylarını Uyardı ANKA
    Ösym, Tercih Yapacak Üniversite Adaylarını Uyardı ÖSYM, 2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri hususunda tercih yapacak adayları uyardı.

    ÖSYM, 2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri hususunda tercih yapacak adayları uyardı.

    ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, ÖSYM, 2014-ÖSYS tercih seçiminde tercih robotu adı altında tercih destek hizmeti verdiğini iddia eden bazı İnternet sitelerinin, adayların TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini almak suretiyle adayların güvenlik ve gizliliğini tehdit edecek girişimlerde bulunabilecekleri bildirildi.

    Adayların, bu sitelerde yaptıkları paylaşımlar ile tüm kimlik bilgilerinin bu türden sitelerin eline geçmesine izin verildiği ve her türlü potansiyelin kötü kullanıma imkan sağlandığı ifade edilen duyuruda şöyle denildi:

    "Adayların tercihlerinde, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve tercih desteği.

    Devamını Oku

  • 28.06.2014 - 07:46 2014 LYS Sonuçları Belli Oldu DHA
    2014 LYS Sonuçları Belli Oldu ÖSYM, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçları saat 01.30'da belli oldu.

    Ösym, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları saat 01.30'da açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, sonuçların 6 günde açıklandığı ve adayların internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabileceği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: "14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan 2014-LYS sonuçları, 28 Haziran 2014 tarihinde saat 01.30'da açıklanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarını https: //sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir." - Ankara

  • 02.05.2014 - 21:42 Ösym: Öğretmenlik ve Din Hizmetlerinde Görev Almak İsteyenlerin de KPSS'ye Başvuru Yapmaları... ANKA
    Ösym: Öğretmenlik ve Din Hizmetlerinde Görev Almak İsteyenlerin de KPSS'ye Başvuru Yapmaları... ÖSYM, bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS'ye başvuru yapmalarının gerektiğini açıkladı.

    ÖSYM, bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS'ye başvuru yapmalarının gerektiğini açıkladı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) lisans düzeyinde, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacağı hatırlatıldı. 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'nin (DHBT) ise 18 Ekim'de yapılacağı belirtilen açıklamada, 2014-KPSS'ye lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adayların başvurabilecekleri belirtildi.

    Devamını Oku

  • 21.11.2013 - 17:05 Ösym, Yerleştirme Puan Kitabını Yayımladı AA
    Ösym, Yerleştirme Puan Kitabını Yayımladı ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları ile ÖSYS ve Ağırlıklı ÖSYS Puanlarının Dağılımları kitabı yayımlandı

    ÖSYM, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirmedeki en küçük ve en büyük puanlarını içeren kitabı yayımladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, "2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları ile ÖSYS ve Ağırlıklı ÖSYS Puanlarının Dağılımları " adlı kitaba, http: //www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. - Ankara

  • 03.11.2013 - 15:13 Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı ANKA
    Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, açık uçlu sorularla deneme sınavı yaptı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, açık uçlu sorularla deneme sınavı yaptı. Açık uçlu sorularla sınavın ülke genelinde uygulanabilirliğinin irdeleneceğini dikkat çeken ÖSYM, bu uygulama ile ileriye yönelik bir yol haritasının oluşturulacağını da vurguladı.

    ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, ölçme kalitesini artırmayı, sınava giren tüm adaylara sadece bilgisinin karşılığını vermeyi, hak ve adalet ölçüsünde sınav yapmayı gaye edinen ÖSYM'de başlayan değişim sürecinin sürdüğü kaydedildi. Yenilikçi olmanın, sınav sisteminin, ölçme ve değerlendirme işleminin bilimsel yöntemlerle sürekli iyileştirilmesini sağlamanın Merkezin temel değerleri arasında olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda; Merkezimiz sınavlarında açık uçlu soru kullanabilmek amacıyla, ilgili teknolojileri edinmek, öğrenmek, geliştirmek ve bu alandaki kurumsal yetkinliğini görebilmek amacıyla yaklaşık 9 ay önce Açık Uçlu Sorularla Sınav Projesi başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

    Devamını Oku

  • 03.11.2013 - 14:26 Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı AA
    Ösym, Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Yaptı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı: "Sınavda 30 açık uçlu ve 30 çoktan seçmeli olmak üzere 60 soru yer almıştır. Adaylara 120 dakika cevaplama süresi verilmiştir" "Bu sınavda açı...

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  (ÖSYM) Başkanlığı, açık uçlu sorularla deneme sınavı yapıldığını bildirdi. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, ölçme kalitesini artırmayı, sınava giren tüm adaylara sadece bilgisinin karşılığını vermeyi, hak ve adalet ölçüsünde sınav yapmayı gaye edinen ÖSYM'de başlayan değişim sürecinin sürdüğü belirtildi. Yenilikçi olmanın, sınav sisteminin, ölçme ve değerlendirme işleminin bilimsel yöntemlerle sürekli iyileştirilmesini sağlamanın Merkez'in temel değerleri arasında olduğuna işaret edilen açıklamada, bu kapsamda ÖSYM'nin sınavlarında açık uçlu soru kullanabilmek amacıyla, ilgili teknolojileri edinmek, öğrenmek, geliştirmek ve bu alandaki kurumsal yetkinliği görebilmek için yaklaşık 9 ay önce Açık Uçlu Sorularla Sınav Projesi'nin başlatıldığı kaydedildi.

    Devamını Oku

  • 06.09.2013 - 20:16 Ösym, Yds Sorularının Yüzde 10'unu Yayımladı AA
    Ösym, Yds Sorularının Yüzde 10'unu Yayımladı YDS sorularının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)  sonbahar dönemine ait temel soru kitapçığını yayımlandı. ÖSYM, YDS sonbahar dönemine ilişkin sınavda yer alan testlerdeki sorularının yüzde 10'unu oluşturan "Temel Soru Kitapçığı"nı adayların incelemesi amacıyla internet sitesinden yayımladı. "Temel Soru Kitapçığı" basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek. - Ankara

  • 30.08.2013 - 11:55 Ösym, Kural Dışına Çıkan 173 Kişiyi Kameralarda Yakaladı AA
    Ösym, Kural Dışına Çıkan 173 Kişiyi Kameralarda Yakaladı Geçen yıl ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda 28 bin 577 salon kamerayla kaydedildi ve kural dışı davranışta bulunan 173 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

    YILDIZ AKTAŞ - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM),  geçen yılki sınavlarında 28 bin 577 salon kamerayla takip edildi ve bu salonlardaki 173 adayın sınavı geçersiz sayıldı.  ÖSYM'nin 2012 Faaliyet Raporu'na göre, yapılan 42 sınava 9 milyon 666 bin 619 kişi girdi.  Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS 1-2-3-4-5) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) gibi sınavlar için alınan ücretler ÖSYM'nin parasal kaynağını oluşturdu.  Başkanlık, geçen yıl 290 milyon lira bütçe öngörülmüş olmasına rağmen 327 milyon 325 bin 456 lira gelir elde etti.

    Devamını Oku

  • 29.08.2013 - 23:29 Ösym, 2014 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı İHA
    Ösym, 2014 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2014 yılı sınav takvimini açıkladı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2014 yılı sınav takvimini açıkladı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı 2014 YGS, 23 Mart 2014 tarihinde yapılacak. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran 2014'te gerçekleştirilecek.

    Devamını Oku

  • 19.08.2013 - 13:53 Ösym, 39 Uzman Alacak AA
    Ösym, 39 Uzman Alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 39 sözleşmeli uzman alınacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 39 sözleşmeli uzman alınacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 657 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümlerine bağlı kalmaksızın, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sigortalı olarak 39 sözleşmeli uzman personel alınacak.  Giriş sınavı sözlü usulüyle 10 Eylül'de Ankara'da yapılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara, sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; Başkanlığın internet sayfasında (http//www.osym@gov.tr) ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek. - Ankara

  • 12.06.2013 - 15:02 Ösym'den Lys Açıklaması ANKA
    Ösym'den Lys Açıklaması ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı."

    ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı" olduğunu belirtti ÖSYM, "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin iddiaların "gerçek dışı" olduğunu belirtti. ÖSYM'den yapılan açıklamada, medyada "LYS için giriş bedelini zamanında yatırdıkları halde bazı adayların başvurularını yapamadıkları"na ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. ÖSYM sisteminde yapılan her işlemin kaydının tutulduğu ve saklandığı, konuya ilişkin talepler üzerine ilgili kayıtların incelendiği kaydedilen açıklamada, sınava katılacak tüm adayların başvurularını 22-29 Nisan tarihleri arasında ÖSYM sistemi üzerinden sorunsuz biçimde yaptığı iddia edildi. Sistemden kaynaklanan herhangi bir sorunun söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "2013 LYS başvuruları 22 Nisan-29 Nisan tarihleri arasında yapılmış ve sonlanmıştır.

    Devamını Oku

  • 16.05.2013 - 10:31 Ösym, 18 İlde Temsilcilik Açacak AA
    Ösym, 18 İlde Temsilcilik Açacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin, 18 ilde temsilcilik açmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin, 18 ilde temsilcilik açmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaizantep, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve İstanbul'un Avrupa ile Anadolu yakasında ÖSYM'nin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı temsilciliği kurulacak. - ANKARA

  • 03.05.2013 - 12:59 Ösym: Lys'ye Neden Başvurmadın? EgitimNerede.com
    Ösym: Lys'ye Neden Başvurmadın? ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakkı kazandığı halde başvuru yapmayan adaylara tele anket yöntemiyle neden başvuru yapmadıklarını soracak.

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular 29 Nisan'da sona erdi. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 ve üzeri puan alarak LYS'ye girme hakkı kazanan 1 milyon 232 bin 681 adaydan 851 bin 131'i LYS'ye başvurdu. Başvuran adayların 472 bin 683'ü işlemlerini, internet üzerinden bireysel olarak, 378 bin 448'i başvuru merkezleri aracılığıyla yaptırdı. LYS-1'e (Matematik) 646 bin 186, LYS-2'ye (Fen Bilimleri) 332 bin 285, LYS-3'e (edebiyat-çoğrafya) 649 bin 700, LYS-4'e (sosyal bilimler) 349 bin 714, LYS-5'e (yabancı dil) ise 53 bin 308 aday başvuruda bulundu. LYS'ye girme hakkı olmasına rağmen başvurmayan aday sayısı 381 bin 550 oldu. Bu adaylardan, 4 bin 717'si para yatırdığı halde başvurusunu tamamlamadı. ÖSYM, LYS'ye başvurmayanlar arasından rastgele örneklem yoluyla seçeceği bazı adaylara çağrı merkezi yoluyla tele anket yapacak.

    Devamını Oku

  • 25.04.2013 - 15:00 'Ösym Sınav Yükünün Altından Kalkamıyor' EgitimNerede.com
    'Ösym Sınav Yükünün Altından Kalkamıyor' Kamuda işe başlamak için ön şart olarak aranan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'de sistem değişikliği yaşanması adayları çileden çıkardı.

    ÖSYM'nin Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki konu dağılımlarını güncellemesi eğitimcisinden öğrencisine bir çok kesimde tepkiyle karşılandı. KPSS'YE 3 ay gibi kısa bir süre kala yapılan değişiklikle birlikte adaylar bütün çalışma planlarını değiştirmek zorunda kaldı. Eğitim Uzmanı Abbas Güçlü, 'Güçlü Gündem' köşesinde KPSS adaylarına kulak verirdi. ÖSYM'nin sınav yükünün fazla olduğunu dile getiren güçlü, sürekli değiştirilen sınav sistemleri içinde öğrencilerin başarlı olmasının ne kadar zor olduğunu da sözlerine ekledi. Adayların sınav hakkındaki endişelerini değerlendiren Güçlü, durumun netleşmesi için sınavların yapılması gerektiğinin de altını çizdi. İşte Eğitim Uzmanı Abbas Güçlü'nün KPSS'de yapılan değişiklik ile ilgili yorumu Açıklaması

  • 01.04.2013 - 12:08 Ösym Başkanı Ygs'yi Değerlendirecek ANKA
    Ösym Başkanı Ygs'yi Değerlendirecek Ösym Başkanı Prof.Dr.Ali Demir, basın toplantısında, Ygs ve son günlerdeki Ösym ile ilgili gelişmeleri değerlendirecek.

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bugün saat 15.00'te Bilkent Otel'de düzenleyeceği basın toplantısında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve son günlerdeki ÖSYM ile ilgili gelişmeleri değerlendirecek. - Ankara

  • 25.02.2013 - 15:49 "Ösym Durum Analizi ve İstişare Toplantısı" AA
    'Ösym Durum Analizi ve İstişare Toplantısı' Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖK'ün kontörlü altında."

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖK'ün kontörlü altında. YÖK'ün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden zorunlu olmayan veya farklı bir müfredat alanlara 5 felsefe sorusu sorulsun' diye karar alındı. Bu kararı, 24 Mart'ta yapılacak sınavda uygulayacağız" dedi. ÖSYM Başkanı Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen, "ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı"na katıldı. Demir, burada yaptığı konuşmada, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ni almak zorunda olmayan veya farklı müfredatla alan öğrencilerin, 2013-YGS Sosyal Bilimler testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulmasına ve söz konusu öğrencilere felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verdiğini hatırlattı.

    Devamını Oku

  • 15.02.2013 - 18:09 Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(2/son) ANKA
    Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(2/son) ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı.

    ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilere mahsus olmak üzere, 2013-YGS Sosyal Bilimler Testi'nde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından bu öğrencilerin muaf tutulacağı bildirildi. Söz konusu öğrencilere YGS'de, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanından 5 soru sorulacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "2013-YGS Sosyal Bilimler Testi'nde toplam 45 soru bulunacaktır. Tüm 2013-YGS adayları ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır. Tüm adaylar soru kitapçığında yer alan ilk 35 sorunun tamamını cevaplayacaklardır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan tüm adaylar Sosyal Bilimler Testi'nin ilk 40 sorusunu cevaplandırmakla yükümlüdür. Bu durumdaki adaylar 41., 42., 43., 44..

    Devamını Oku

  • 15.02.2013 - 18:02 Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(1) ANKA
    Ösym: Din Dersinden Muaf Olanlara Felsefe Sorusu Sorulacak(1) ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı.(AYÇ/OE).

    ÖSYM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilere YGS'de din dersi yerine Felsefe sorusu sorulacağını açıkladı.(ANKA/DEVAM) (AYÇ/OE) - Ankara

  • 24.01.2013 - 15:41 Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak ANKA
    Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu"...

    ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu. ÖSYM'nin bugün bir gazetede yayımlanan "Mahsur Kaldık Kurtar Ali Hoca" başlıklı haber üzerine yaptığı açıklamada, "2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari illerimizde yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığı bilgisi Merkezimize başvurular devam ederken ulaşmıştır.

    Devamını Oku

  • 11.01.2013 - 18:24 Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın Haberler.Com
    Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın Öğretmenlik Alan Sınavına hazırlanan adayların kafa karışıklığı sürüyor.

    Öğretmenlik alan sınavı nasıl uygulanacak? Alan sınavı kimler başvurabilecek?Alan sınavı ne zaman yapılacak? Sınavda kaç soru sorulacak?Alan sınavı puan hesaplaması nasıl olacak? MEB ve ÖSYM tarafından 2013 kamu personeli seçme sınavında ilk kez uygulanacak KPSS öğretmenlik alan bilgisi testi uygulaması hakkında birçok açıklama yapıldı. Yapılan tüm açıklamalara rağmen, sınava hazırlanan adayların kafasında 2013 KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı için büyük soru işaretleri var. sitesinde yer alan bilgilere göre; KPSS uzmanları öğretmenlik alan sınavı hakkındaki gelişmeleri şu şekilde özetliyor; Alan sınavına girecek öğretmen adayları 120 Genel Yetenek-Genel Kültür, 80 Eğitim Bilimleri ve 50 Alan sınavı olmak üzere toplam 250 soruya cevap verecek. Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları ise, Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testini çözecek.

    Devamını Oku

  • 04.01.2013 - 20:18 Ösym, Artık Üds ve KPDS Yapmayacak AA
    Ösym, Artık Üds ve KPDS Yapmayacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak sadece Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'nı (YDS) yapacağını, ÜDS ve KPDS gibi diğer yabancı dil seviye belirleme...

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak sadece Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'nı (YDS) yapacağını, ÜDS ve KPDS gibi diğer yabancı dil seviye belirleme sınavlarını yapmayacağını bildirdi. ÖSYM'den yapılan açıklamada, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatılarak, yönetmelik gereği; ÖSYM tarafından bazı dillerde yılda iki kez olmak YDS'nin yapılacağı ifade edildi. Sınavın ilk uygulamasının 7 Nisan 2013 tarihinde yapılmasının planlandığının kaydedildiği açıklamada, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak sadece YDS'nin yapılacağı, ÜDS ve KPDS gibi diğer yabancı dil seviye belirleme sınavlarının yapılmayacağı bildirildi.

    Devamını Oku

  • 22.12.2012 - 14:23 "Ösym Durum Analizi Toplantısı" AA
    'Ösym Durum Analizi Toplantısı' Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof.Dr.(LYS-4) 8 soru yöneltileceğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu soruların sayısının artmasına yönelik bir çalışmamız yok" dedi."ÖSYM Durum Analizi Toplantısı" için Sakarya...

    Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, din ve ahlak bilgisi dersinden adaylara Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) 5 ve Lisansüstü Yerleştirme Sınavı'nda (LYS-4) 8 soru yöneltileceğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu soruların sayısının artmasına yönelik bir çalışmamız yok" dedi. "ÖSYM Durum Analizi Toplantısı" için Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) gelen Demir, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adaylara din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yöneltilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine Demir, alınan kararı uygulayacaklarını belirterek, 2013 ÖSYS kılavuzunun YÖK Genel Kurulu'nun kararı doğrultusunda hazırlandığını, içerik hakkında YÖK'ün yetkili olduğunu, ÖSYM'nin de uygulayıcı kurum olduğunu bildirdi. YÖK'ün takdir ettiği uygulamaları gerçekleştirmek durumunda olduklarını anlatan Demir, "YGS'de 5, LYS-4'te de 8 soru din kültürü ve ahlak bilgisinden sorulacak.

    Devamını Oku

  • 07.12.2012 - 09:04 Ösym, Özel Güvenlik Hizmeti İhalesini İptal Etti AA
    Ösym, Özel Güvenlik Hizmeti İhalesini İptal Etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, özel güvenlik hizmeti için yapılacak ihaleyi iptal etti.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, özel güvenlik hizmeti için yapılacak ihaleyi iptal etti. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 6114 sayılı Kanun ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Sınav Hizmetlerine Yönelik Mal ve Hizmet Alımları Yönetmeliği'nin 24. maddesine göre bugün saat 10.30'da açık ihale usulü ile yapılacak olan "ÖSYM Merkez ve Hizmet Binaları için Özel Güvenlik Hizmet Alımı İşi" ihalesi, "5188 sayılı Yasa kapsamında hizmetin niteliğinin değişmesi" nedeniyle iptal edildi. Muhabir: Yıldız Aktaş Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

  • 29.11.2012 - 10:44 Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak ANKA
    Ösym 36 Uzman Yardımcısı Alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ÖSYM yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak sınavla; hukuk ve bilgisayar mühendisliği mezunu 4'er, biyoloji ve maliye bölümlerden 3'er, tarih, İngilizce, kamu yönetimi, grafik, işletme, iletişim mezunu 2'şer, psikoloji, Almanca, Fransızca, Arapça, iktisat, elektrik-elektronik mühendisliği, istatistik, bilgi ve belge yönetimi, endüstri mühendisliği ve matematik bölümünden 1'er olmak üzere toplam 36 ÖSYM uzman yardımcısı alacak. Yazılı sınav, 29 Aralık Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, "www.osym.gov.tr" internet sayfasında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

    Devamını Oku

  • 16.11.2012 - 12:09 KPSS Şebekesine 6 Tutuklama DHA
    KPSS Şebekesine 6 Tutuklama İzmir Emniyet Müdürlüğü Temmuz ayında Ösym'nin düzenlediği LYS, UDS, KPDS ve özellikle de KPSS sınavlarında usulsüzlük yapıldığını tespit edince harekete geçti.

    İzmir merkezli, terör örgütü PKK'nın sözde KCK yapılanması altında 'Joker' adı verilen kişilerin, başkalarının yerine KPSS'ye girmesini sağlayan şebekeye yönelik düzenlenen ikinci operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 19 kişiden 6'sı tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin, 5'ten fazla sınava giren 'jokerler' olduğu belirtildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen Temmuz ayında ÖSYM'nin düzenlediği LYS, UDS, KPDS ve özellikle de KPSS sınavlarında usulsüzlük yapıldığını tespit edince harekete geçti. KPSS'nin yapıldığı saatlerde, İzmir'in de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen operasyonun ilk ayağında 34 kişi yakalanırken, 21'i tutuklandı. Soruşturma kapsamında, 'Joker' adı verilen şebeke elemanlarının, para karşılığında ve sahte belgelerle yerlerine sınava girdikleri terör örgütü PKK sempatizanlarının devletin bakanlıklar dahil önemli birimlerine girmelerini sağladıkları saptandı.

    Devamını Oku

  • 16.09.2012 - 12:21 KPSS Adaylarına İl Dışı Sürprizi DHA
    KPSS Adaylarına İl Dışı Sürprizi Ösym, 23 Eylül'de yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içen Adapazarı'ndan başvuran Aykut Turhan ve Muhammet Diler'e, sınav yeri olarak İstanbul'daki iki okulu bildirdi.

    Ösym, 23 Eylül'de yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içen Adapazarı'ndan başvuran Aykut Turhan ve Muhammet Diler'e, sınav yeri olarak İstanbul'daki iki okulu bildirdi. Adapazarı'nda oturan ve sınava İstanbul'da girmek zorunda kalacaklarını öğrenice şoke olan Turhan ve Diler, Sakarya'da KPSS sınavına girecek çok sayıda kişinin aynı durumda olduğu belirtti. Memur olabilmek için, 23 Eylül de yapılacak olanKPPSS'ye hazırlanan Aykut Turhan ve Muhammet Diler, sınav yerini öğrenmek için ÖSYM'nin internet sitesine girdiklerinde şoke oldular. ÖSYM, Adapazarı'nda yaşayan Aykut Turhan ve Muhammet Diler'in sınava İstanbul'daki okullarda girmelerini uygun gördü. Daha girdiği KPSS'ye bu yıl yeniden hazırlandığını belirten Aykut Turhan, sınav yerinin İstanbul çıkması karşısında şaşırdığını kaydederek şöyle konuştu: "Ben bir yıldan fazla zamandır KPSS için çalışıyorum. Dün internetten sınava giriş belgemin çıktısını aldım.

    Devamını Oku

  • 06.09.2012 - 13:46 Chp'li Sarı: "Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı" ANKA
    Chp'li Sarı: 'Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı' CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Hükümet tarafından derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Hükümet tarafından derhal görevden alınması gerektiğini belirtti. Sarı yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM'nin artık çocukların, gençlerin geleceğini tehdit eden bir "kriz üretim merkezi"ne dönüştüğünü ifade ederek, "Hiç bir kurum görev alanı ile ilgili konularda amacına aykırı sonuç doğuran ve varlık nedeni ile çelişen bu kadar yıkıcı bir etki yapamaz" dedi. ÖSYM'nin yeni başkanı döneminde yapılanları "hata" olarak nitelemenin, durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirten Sarı, "Olan biteni en iyi tanımlayan ifade, "sistematik beceriksizlik'tir" dedi.

    Devamını Oku

Advertisement