Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayenesi - Son Dakika
Yerel

Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayenesi

Kayseri'de geçen yıl Ölçüler ve Ayar Kanununa aykırı davranan 44 işyerine 86 bin 236 lira idari para cezası uygulandı.

12.01.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de geçen yıl Ölçüler ve Ayar Kanununa aykırı davranan 44 işyerine 86 bin 236 lira idari para cezası uygulandı.

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, yaptığı açıklamada, her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun kullanımının sağlaması, muayenesi ve damgalanmasının İl Müdürlüklerince yürütüldüğünü anımsattı.

Geçen yıl akaryakıt ve LPG sayaçları, baskül, terazi, hassas terazi, elektrik ve su sayaçları gibi 20 bin 698 adet ölçü aletinin muayenesini yaptıklarını belirten Akçadırcı, şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl 20 bin 698 adet ölçü aletinin muayenesi yapıldı, 20 bin 675 ölçü aleti damgalandı, 23 adedi ise damgalanmayarak reddedildi. Ölçüler ve Ayar Kanununa aykırı davranan 44 işyerine 86 bin 236 lira idari para cezası uygulandı. Bu kanun hükümlerine göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunludur. Ölçü ve ölçü aletlerinin 2012 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 1 Ocak tarihinde başlamış olup, 29 Şubat Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecektir. Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullananlara 1.358 lira idari para cezası uygulanmaktadır. Piyasada güvenin sağlanması, haksız kazancın önüne geçilmesi, tüketicilerimizin ödedikleri paranın karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları bakımından denetimlerimiz kesintisiz ve etkin bir şekilde devam edecektir. Tüketiciler mağduriyetleri halinde her türlü şikayetlerini ALO 175 Tüketici Bilgilendirme Hattına ve İl Müdürlüğümüze bizzat bildirebilirler."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayenesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement