Oldu Da Bitti Maşallah - Son Dakika
Güncel

Oldu Da Bitti Maşallah

Oldu Da Bitti Maşallah

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, torunlarının sünnet düğünü ile doğum gününü bir arada kutladı.

26.05.2013 03:09  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Anadolu Ajansı - Yıldız S. Aktaş) Ankara (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, torunlarının sünnet düğünü ile doğum gününü bir arada kutladı.

Arınç, Kronos Otel'de kızı Ayşenur ile damadı Ekrem Yeter'in çocukları 10 yaşındaki Mehmet Akif ile 4 yaşındaki Etka Şamil'in sünnet düğününe katıldı.

Arınç ve eşi Münevver Arınç'in davetlilerle tek tek ilgilendiği düğünde, Bülent Arınç'ın doğum günü dolayısıyla ailesinin hazırladığı sürpriz video gösterildi. Videoda aile üyeleri Arınç'ın doğum gününü kutladı.

Arınç, burada yaptığı konuşmada torunlarının mürüvvetini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, torunlarından birisinin isminin Mehmet Akif, diğerinin isminin ise Etka Şamil olduğunu belirtti.

Şeyh Şamil'in hayatının kendisi için örnek olduğunu söyleyen Arınç, her umreye gidişinde 'taşlardan birinin altında o vardır' diye ayrıca dua ettiğini bildirdi.

Arınç, onun ismini torunlarından birine vermekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Ankara'da birkaç gün önce öldürülen Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu Medet Ünlü'ye de Allah'tan rahmet dileyen Arınç, "Elbette o da Kafkasya'nın güzel bir çocuğuydu. İnançlı, imanlı bir insandı. Menfur bir suikasta kurban gitti. Cenab-ı Hak ona, ailesine ve tüm Çeçen halkına kahraman, inançlı kardeşlerimize sabır versin. Allah ona rahmet etsin" diye konuştu.

Ailesinin kendisi için hazırladığ video gösterisinden haberinin olmadığını söyleyen Arınç, 65 yaşında olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Eskiden emeklilik yaşı olarak gözümüzde büyüyen bir yaşa kavuşmuş olduk. Allah hayırlı ömür versin inşallah. Bugüne kadar hayatın güzel günlerini, zor günlerini, Allah razı olsun önce anne babamla sonra kıymetli eşimle, çocuklarımla göğüsledik. Güzel günlere kavuştuk. Sabır zamanında beraber sabrettik, üzüldüğümüz zaman birlikte üzüldük ama hiç kopmadık, yılmadık güzel günlerin geleceğini her zaman düşündük ve tahayyül ettik. Allah nasip etti, bugün de bir yaşımızı daha deviriyoruz. Allah bizlere de sizlere de hayırlı uzun ömürler versin."

Zeynep Reyhan ve Bülent adında iki torunu daha olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

"İnşallah yakın zamanda, herhalde onlara birer kardeş daha gelir. Onu da ümit ediyorum. Ben Başbakan gibi sayı vermekten yana değilim. Allah gönülleri kadar ve nasip olduğu kadar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Tabii son torunumun adı Bülent. 'Bülent' deyince aklıma şu geldi, Osmanlı'nın 'hasta adam' denilen veya 'ölecek' denilen günlerinde rivayet ediliyor ki Fransa'da toplanmışlar, Osmanlı ne zaman can verecek onu hesaplıyorlar. Birisi demiş ki 'Sultan Vahdettin'in yeni bir çocuğu oldu.' Öbürleri ismini ne koyduğu konusunda merakla sormuş. Birisi demiş ki 'ismi Osman.' Dövünmeye başlamışlar, 'Biz sonuna geldik zannederken onlar tekrar başa döndüler' demiş. Bu laftan kinaye nedir? Olaki şöyle düşünebilirler. Bu adamın üçüncü döneminin sonu, 2015'te 'eyvallah' diyecek. Belediye başkanlığına da niyeti yok. Bunu çok önceden açıkladı. Ama arkadan Bülent Arınç geliyor onu da unutmayın. Adıyla sanıyla Bülent Arınç geliyor. Biraz da bana benziyor. İnşallah bahtı da açık olsun. Yani bu adam nasıl olsa gidiyor diye sevinenler varsa bak Bülent Arınç geliyor. İnşallah ömrümüz olursa onların Türkiye'ye hizmet ettiğini göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği düğüne, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda davetli katıldı. TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Çelik, Arınç'ın torunu Bülent'i bir süre kucaklarına alarak sevdi.

Arınç'a torunları ve eşi Münevver Arınç, kendi fotoğraflarının yer aldığı iki tablo hediye etti. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da Arınç'ın doğum günü için "Kalbimin Sahibi Sensin" şarkısını söyledi.

Düğünde halk oyunları ekipleri gösteri sundu. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement