"Öldü" Denilen Mihraç Ural'ın Twitter Hesabından Atılan Mesaj Kafaları Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

"Öldü" Denilen Mihraç Ural'ın Twitter Hesabından Atılan Mesaj Kafaları Karıştırdı

Mukaveme Suriyyi örgütü lideri ve Reyhanlı katliamı sanıklarından Mihraç Ural'ın sosyal medya hesabından mesaj atılınca kafalar karıştı. Ural'ın öldüğü açıklanmıştı.

08.04.2016 10:36  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öldürüldüğü iddia edilen Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütünün eli kanlı lideri Mihraç Ural'ın Twitter hesabından atılan "Yalan ve kurgularınızın sevincini kursağınızda bırakacağım" mesajı kafaları karıştırdı.

Al Jazeera Arapça 29 Mart'ta Ahrar'uş Şam sözcülerinden birine dayandırdığı haberinde Mihraç Ural'ın öldürüldüğünü iddia etmiş, Anadolu Ajansı da istihbarat yetkililerini kaynak gösterip Ural'ın öldürüldüğünün teyit edildiğini ve Lazkiye'ye gömüldüğünü aktarmıştı.

YAŞADIĞINA DAİR KUŞKULAR ARTTI

Ancak Mihraç Ural'ın bugün resmi Twitter hesabından atılan 'sevincinizi kursağınızda bırakacağım' mesajı, kendisinin yaşadığına dair kuşkuları arttırdı.

BİR YAZILDI BİR SİLİNDİ

Sosyal medyayı çok sık kullanan Ural'ın hesabından "Yalan ve kurgularınızın sevincini kursağınızda bırakacağım" yazıldı. Ancak bu mesaj sabaha karşı silindi ve yerine "MUKAVEME SURİYİ'den AÇIKLAMA: 'Hiçbir dost kaygıya kapılmasın. Uygun koşulda en geniş açıklama yapılacaktır..!'' yazıldı.

Hesabın başka bir kişi tarafından kullanıldığı da değerlendiriliyor.

"ÖRGÜTTE ERKEN KALKAN TWEET ATIYOR"

Tweet'lerin silinmesi Mihraç Ural hesabını takip edenler arasında şaşkınlık yarattı. Bazı takipçiler "Örgütte erken kalkan Twit atıyor" yorumunda bulunurken, bazıları da kullanılan üslubun Ural'a ait olmadığını, mesajların sahte olabileceğini belirtti.

27 MART'TAN BERİ HABER ALINMIYOR

Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütü, Ural'dan 27 Mart'tan beri haber alamadıklarını ve kendisiyle irtibatlarının kesildiğini ancak ölüp ölmediğine dair herhangi bir bilgiyi teyit edemediklerini açıklamıştı.

Önceki gün ise Ural'ın yönettiği Suriye Mukavemeti – Liva İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi ilk defa bir açıklama yaparak Ali Keyyali kod adlı Mihraç Ural'dan 27 Mart gününden beri haber alamadıklarını ve irtibatın kesildiğini duyurdu. Örgüt açıklamasında "Onunla olan iletişim kanalları da kapanmış bulunmaktadır" dedi. Ural'ın ölüp olmediğine dair herhangi bir bilginin teyit edilmediğini de açıklayan örgüt, saldırılarının devam edeceğini de duyurdu.

REYHANLI'NIN SORUMLUSU

Terörist Mihraç Ural, 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sorumlu tutuluyor. Ural'ın Lazkiye'ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı, Suriye'deki bir çok katliamın da sorumlusu olduğu da ifade ediliyor. Ural, Twitter'dan paylaştığı son mesajında, "Suriye ordusu muzafzafer Tedmur özgür" demişti. 1980'in Mayıs ayında Suriye vatandaşı olan Ural, Hafız Esad'ın akrabası ve Cemil Esad'ın sekreteri Malak Fadal ile evliydi.

"Öldü" Denilen Mihraç Ural\'ın Twitter Hesabından Atılan Mesaj Kafaları Karıştırdı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 'Öldü' Denilen Mihraç Ural'ın Twitter Hesabından Atılan Mesaj Kafaları Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Suri: Adamın öldüğü falan yok el kaide ve suudi medyasının mide bulandırıcı haberleri sadece 9 6 Yanıtla
  • Tomris Hatun: hepinizi cehenneme gönderecez hain pislikler 8 1 Yanıtla
  • TÜRK: Ne yani başkası hesabına girip algı yaratmaya çalışmış olamaz mı mihraç ural öldü boşuna heveslenmesin vatan hainleri 0 5 Yanıtla
  • akp vatandas: ALLAHIM ZALIMLERI HAK ETIYINDEN DAHAFAZLA AZAB VER ALLAHIM CAHILLERE AKIL ZIHNIYET VER AMIN 1 3 Yanıtla
  • Fhuud: Bu habercilerin karektersizligi .hangisi doğru lan 3 0 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: AKP Niye çatlasın ki Kına Var Hemi de Yemen Kınası Çok Güzel tutuyor İstersen Göndereyim formülüde Biracıcık Kireçili Evlerin Yanından Geçerken Sürtün Birazda Kına Çok İyi Gelir Çok güzelde tutar hani (Uyumsuz Dedi ) 1 1 Yanıtla
  • salih: kapatması ayşeye müjde 2 0 Yanıtla
  • H: Toprak kabul etmemiş Nalet herifi geri çıkmıııış 1 1 Yanıtla
  • selo: oldu diolar hep yalan cikio anlamadik gitti 1 0 Yanıtla
  • VATANSEVER: BEBEK KATİLİ MİHRAÇ...SIRA SANADA GELECEK 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement