Öldüğü Yola Savcılık İncelemesi - Son Dakika
Güncel

Öldüğü Yola Savcılık İncelemesi

Öldüğü Yola Savcılık İncelemesi

İncelemeler Sırasında Heyetin Kullandığı Araçta Kıvırcık Ali'nin Türküleri Çaldı

02.02.2011 06:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncelemeler sırasında heyetin kullandığı araçta Kıvırcık Ali'nin türküleri çaldı

Kıvırcık Ali olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz'in geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği Tepecik yolu üzerinde keşif yapıldı. Savcı ve heyetin rapor hazırlarken kullandıkları resmi araçta hayatını kaybeden Özütemiz'in CD'sini dinledikleri görüldü.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Hasan Emiroğlu ve bilirkişiden oluşan heyet, öğle saatlerinde kazanın yaşandığı noktaya gelerek incelemelerde bulundu. Savcı ve beraberindeki heyet yol ve kenardaki bankette metre ile ölçümler yaparken, olay yeri ve çevresinin fotoğraflarını çekti. Heyetin incelemeleri sırasında Ali Özütemiz'in oğlu Eren Özütemiz aile avukatı Rezan Epözdemir de hazır bulundu. İncelemenin sona ermesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eren Özütemiz, "Gerekirse bütün işlerimi bırakıp bu işi sonuna kadar takip edeceğim. 2000 yılında da burada kaza olmuş ve 8 kişi ölmuş. Burada bir ihmal var. Burası diğer sürücüler tarafından 'Ölüm Yolu' olarak tanınıyor. Pazartesi günü askerliğimi yaptığım birliğe teslim olacağım. Daha sonra ise hava değişimi alarak buradaki davanın takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Avukat Epözdemir ise, bilirkişinin hazırlayacağı raporun ardından gerekli sonuç mahkeme tarafından verileceğini belirterek 'Amacımız bu davanın emsal oluşturması. Dava sonucunda lehimize bir karar çıkarsa, tazminat davası yönünde yasal bir girişimimiz olacak. Savcı da buradaki incelemeler sırasında gerçekten çok şaşırdı. Virajlı bir yol fakat burada hiçbir uyarıcı tabela yok.Yolda hızla ilerleyen kamyonlar sayın savcının da çok dikkatini çekti. Bütün ölümler erkendir ancak Ali Beyi çok erken ve bir ihmal neticesinde kaybettik. Süreci takip etmeye devam edeceğiz. İhmal olduğunu düşünüyoruz" dedi. Heyetin incelemeleri sırasında savcılık aracının şoförüne Eren Özütemiz'in hediye ettiği babasına ait CD'nin dinlendiği dikkati çekti.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

11 Ocak 2011?de İstanbul?da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ?Kıvırcık Ali? lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in ailesi, kazanın ihmaller zincirinin sonucunda meydana geldiğini iddia ederek avukat aracılığıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesinde bulunmuştu. Kaza yerinde hiçbir aydınlatma olmadığını, viraj, kaygan zemin vb hiçbir uyarı levhası bulunmamadığı belirtilen şikayet dilekçesinde, yolun karanlık ve viraj olması, zeminin çamur ve yapılan tuzlama çalışması ile birlikte normalin çok üstünde kaygan olması nedeniyle yolun dışına taşmış ve yolun sağ tarafında, park etmenin yasak olmasına rağmen, park halinde bırakılmış tır dorsesine çarparak takla atmasından dolayı karayolları ve belediye yetkilileri olmak üzere sorumlu kişilere 'Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme? suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldüğü Yola Savcılık İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde gerçekleşen antrenmanda futbolcular dar alan çalışması yaptı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a yeni dönemde başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement