Öldürdüğü Cezaevi Arkadaşını Dereye Gömüp Üzerine Çam Diken Sanığa 17 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Öldürdüğü Cezaevi Arkadaşını Dereye Gömüp Üzerine Çam Diken Sanığa 17 Yıl Hapis

İnegöl'de 12 yıllık cezaevi arkadaşı Ali Kemal Güneş'i (28) kendisinden haraç istediği iddiasıyla öldürüp dere yatağına gömdükten sonra üzerine çam fidanı diktiği iddia edilen A.K., 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

06.01.2012 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 12 yıllık cezaevi arkadaşı Ali Kemal Güneş'i (28)kendisinden haraç istediği iddiasıyla öldürüp dere yatağına gömdükten sonra üzerine çam fidanı diktiği iddia edilen A.K. ile olaya karıştıkları öne sürülen 5 kişi, toplam 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar A.K. (33), F.T. (23), K.M. (35) ve M.K. (58) ile davanın tutuksuz sanıkları Y.N. ve İ.U. (32) son defa hakim karşısına çıktı. Son sözlerinde mahkemenin takdirine sığındıklarını ifade eden sanıklardan A.K'yi, mahkeme "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun tahrik altında işlenmesi ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 16 yıla indirildi.

Sanığa ayrıca "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi.

Diğer tutuklu sanıklardan F.T'ye "suç delillerini gizlemek ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan 4 yıl, K.M., M.K., Y.N. ve İ.U'ya ise "suçluyu kayırdıkları" iddiasıyla 3'er yıl hapis cezası verildi.

A.K., "O benim 12 yıllık arkadaşımdı. Onunla 2001 yılında 4 ay cezaevinde kalmıştık. Ben çıktıktan sonra o birkaç kez daha cezaevine girdi. Kendisine para yardımında bulunuyordum. Çıktıktan sonra benden para istemeyi sürdürdü. Birkaç kez verdim, vermediğim zaman beni tehdit etmeye başladı. Bir keresinde kız arkadaşımla gezerken otomobilimin önünü kesip silah zoruyla para istedi. Son zamanlarda işi tehdit ve şantaja vardırmıştı. Olay akşamı kendisi ile konuşmak istedim. F.T. ile birlikte onu otomobile alıp gezmeye çıktık. 'Niçin böyle davranıyorsun? Biz arkadaşız' dedim ancak bana, 'Sen beni tanımıyor musun? Ben haraç yiyorum. Para için adam vuruyorum, vermezsen seni kendime karı yaparım' dedi. Enseme silah dayadı. Ben de korktum. Gizlice belimdeki silahı çıkardım ve arka koltukta oturan maktule doğru ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Cesedi ise Saadet köyü yakınlarında bir dere yatağına attım. Cesedi atmadan önce arkadaşım K.M'yi de çağırdım ancak olaydan haberi yoktu. Cesedi görünce korktu, gitmek istedi. Ben de kendisine artık cesedi gördüğünü ve olaya dahil olduğunu söyleyip gömmekte yardımcı olmasını istedim. Üçümüz birlikte cesedi kayaların arasına gömdük" şeklinde konuşarak kendini savunmuştu.

- BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürdüğü Cezaevi Arkadaşını Dereye Gömüp Üzerine Çam Diken Sanığa 17 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement