Öldürülen Akademisyenler İçin Üniversite Öğrencileri Eylem Yaptı - Son Dakika
Yaşam

Öldürülen Akademisyenler İçin Üniversite Öğrencileri Eylem Yaptı

Öldürülen Akademisyenler İçin Üniversite Öğrencileri Eylem Yaptı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) üniversite öğrencileri, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıda vurularak öldürülen akademisyenler için eylem gerçekleştirdi.

11.04.2018 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) üniversite öğrencileri, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıda vurularak öldürülen akademisyenler için eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler, görevinden istifa eden ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen'e tepki göstererek bu kararla olayın kapatılmaya çalışıldığını belirtti.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi'nde 5 Nisan'da Volkan Bayar isimli araştırma görevlisi, 1 dekan yardımcısı, 2 öğretim görevlisi ve 1 fakülte sekreterine silahlı saldırıda bulunarak öldürmüştü. Olayın akabinde bugün ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen görevinden istifa etti. Rektör Gönen'in istifa haberini öğrenen üniversite öğrencileri, olayın üstünün kapatılmaya çalıştığı gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü önüne gelen yaklaşık 40 kadar öğrenci burada üniversite yönetimini protesto etti. Hazırladıkları afiş ve dövizlerle çeşitli sloganlar atan gençler, yapılan silahlı saldırının istifalarla üstünün kapatılamayacağını dile getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Anıl Ataş, öldürülen 4 üniversite personelinin ailelerinin acılarını paylaştıkları söyleyerek, "Bu olayın sorunlusu sadece bir kişi değil akademinin içinde bulunan ihbarcı kadrolar, yükseköğretim politikalarını belirleyenler OHAL ve KHK düzenidir. ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen istifa ederek bu olaydan sıyrılamaz. Bir iki göstermelik görevden alma, istifa ve soruşturma ile bu pisliği temizleyemezler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yapılan basın açıklamasının ardından kampüs içine girmeye çalışan öğrencilerle polis arasında kısa süreli tartışma çıkma çıktı. Daha sonra gençler dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Öldürülen Akademisyenler İçin Üniversite Öğrencileri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement