Öldürülen Avukat Geredeli'nin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika
3.Sayfa

Öldürülen Avukat Geredeli'nin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Öldürülen Avukat Geredeli\'nin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Kocaeli'nde 2017 yılında bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukatın duruşmasında iddia makamı kasten öldürmek suçuyla yargılanan sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

19.02.2019 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde 2017 yılında bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukatın duruşmasında iddia makamı kasten öldürmek suçuyla yargılanan sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Olay 10 Ekim 2017 tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde meydana geldi. Fethiye Caddesi'nde bulunan bir hukuk bürosunda çalışan Avukat Mehmet Samim Geredeli, büroya gelen sanık Serhat Abdullah Sağ ve kardeşi Hakan Sağ tarafından silahlı saldırıya uğradı. Avukat Geredeli olay yerinde yaşamını yitirirken, kaçan sanıklar Serhat Abdullah Sağ, Hakan Sağ ve yanlarında bulunan çocuk yaştaki B.T.C. adlı şahıs gözaltına alındı. B.T.C. tutuksuz yargılanırken, iki sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci celsesi görülen duruşmada tutuklu sanıklar Serhat Abdullah Sağ ve Hakan Sağ hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan B.T.C. adlı şahıs duruşmaya gelmedi. Maktul Mehmet Samim Geredeli'nin vekilliğini Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir üstlendi. Duruşmaya Mehmet Samim Geredeli'nin meslektaşları da katıldı. Mehmet Samim Geredeli'nin vekilleri tutuklu sanıkların canavarca hislerle kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

İddia makamı suçu sabitledi

İddia makamı Avukat Mehmet Samim Geredeli'nin avukatlarının beyanını dinledi. Davanın ilk duruşmasında 1994-1995 yıllarında dedesinin arazisinde yapılan kamulaştırmayla ilgili dava sonrasında ödenmeyen paralarını geri almak için gittiğini ve isteği yerine gelmediği için Avukat Geredeli'yi öldürdüğünü itiraf eden sanık Serhat Abdullah Sağ ve olay anında yanında bulunan üvey kardeşi sanık Hakan Sağ söz almadı. Avukat beyanlarının ardından iddia makamı sanık Serhat Abdullah Sağ'ın yakın mesafeden 5 el ateş ederek Avukat Geredeli'yi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürdüğü ve ruhsatsız tabanca taşıdığı dosyada mevcut delillerden anlaşıldığından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını, sanık Hakan Sağ'ın faile cesaret verip suç işleme kararını kuvvetlendirerek kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek suçuna yardım eden sıfatı ile iştirak edip ruhsatsız tabanca taşıdığı gerekçesiyle cezalandırılmasını, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan B.T.C.'nin savunmasının aksini gösterir, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği anlaşıldığından beraatını istedi.

Sanık avukatı verilen mütalaayı kabul etmediklerini belirterek tutuksuz yargılanmalarını talep ederken, mahkeme heyeti sanık avukatının savunma yapmak için istediği sürenin verilmesini kabul ederek mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Öldürülen Avukat Geredeli'nin Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement