Öldürülen Kadının Kızı: Sanık Annemi Daha Önce de Ölümle Tehdit Etmiş - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Kadının Kızı: Sanık Annemi Daha Önce de Ölümle Tehdit Etmiş

Öldürülen Kadının Kızı: Sanık Annemi Daha Önce de Ölümle Tehdit Etmiş

KONYA'da Azeri uyruklu sevgilisi Saire Yükselir'i (50) tabancayla vurarak öldüren galerici Rahim Aracı'nın (41), 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

28.03.2019 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA'da Azeri uyruklu sevgilisi Saire Yükselir'i (50) tabancayla vurarak öldüren galerici Rahim Aracı'nın (41), 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren Saire Yükselir'in kızı Günay Yükselir, olay tarihinden önce annesiyle konuştuğunda Rahim Aracı'nın kendisini ölümle tehdit ettiğini söylediğini ileri sürdü.

Olay, geçen yıl 24 Temmuz günü merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Galericiler Sitesi'nde meydana geldi. Daha önce eşinden boşanan 2'si kız, 4 çocuk annesi Saire Yükselir, 23 Temmuz günü evli ve 3 çocuk babası sevgilisi Rahim Aracı'nın iş yerine gitti. Burada, Yükselir ve Aracı arasında tartışma çıktı. İhbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Çift, şikayetçi olmadıklarını söyleyerek barıştı.

Bir gün sonra Rahim Aracı, ciple iş yerine gelirken yanındaki Saire Yükselir'e iddiaya göre tabancayla 8 el ateş etti. Yükselir'i araçtan atan Rahim Aracı, olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralanan Saire Yükselir, gelen polis ekiplerine "Beni Rahim vurdu" dedi. Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Yükselir, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

ÖZEL EKİP YAKALADI

Olayın ardından özel ekip kuran Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Rahim Aracı'nın peşine düştü. Polis, Aracı'nın irtibatlı olduğu arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Acar'ın Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir pansiyonda kaldığı belirleyen ekipler, adrese operasyon düzenledi. Rahmi Acar, 25 gün sonra yakalandı. Aracı ile birlikte avukatı Selahattin Eyyubi G. ile arkadaşı Erol G. de gözaltın alındı.

AVUKATI KAÇMASINI SAĞLADI İDDİASI

Konya Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Rahim Aracı'nın cinayeti işledikten sonra, Konya Barosu'na kayıtlı avukatı Selahattin Eyyubi G. (37) ile buluştuğu belirlendi. Eyyubi G.'nin Aracı'ya cep telefonunu kırıp atmasını, sim kartını kullanmaması yönünde uyarıda bulunduğu, bir gece Konya'da sakladıktan sonra Eskişehir'e gitmesine yardımcı olduğu ileri sürüldü. Eskişehir'de bir süre kalan Rahim Aracı'nın, daha sonra Antalya'ya giderek her gün ayrı bir pansiyonda kaldığı saptandı. Aracı'nın ölen Suriye uyruklu bir kişinin adına cep telefonu hattı aldığı, bu hat üzerinden görüşmeleri yaptığı öne sürüldü. Rahim Aracı'nın Kurban Bayramı için ülkelerine geçen Suriyeli mültecilerin arasına karışıp, yurt dışına kaçmayı planladığı iddia edildi.

VÜCUDUNDAN 8 KURŞUN ÇIKAN KADININ KENDİSİNİ VURDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Saire Yükselir'in daha önce 150 bin liraya satın aldığı dairede Rahim Aracı'nın babasının oturduğu, daireyi satışa çıkarınca ikili arasında olay günü tartışma çıktığı ileri sürüldü. Rahim Aracı'nın ifadesinde, "Ben ateş etmedim. Tartıştık, Saire tabancayı görünce elimden alıp, kendi kendini vurdu. Korktum, onu arabadan atıp kaçtım" dediği belirtildi.

Rahim Aracı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, avukatı Selahattin Eyyubi G. ile Erol G. adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

YARGILANMALARINA BAŞLANDI

Rahim Aracı'nın 'kasten öldürme' suçundan Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Rahim Aracı gelmezken, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanan avukatı Selahattin Eyyubi ve Erol G. ile Arıcı'nın kaçmasına yardımcı olduğu ileri sürülen ve dosyaya sonradan eklenen Ali Dalkıç ve taraf avukatları katıldı.

ANNEMİ ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

Duruşmada müşteki olarak dinlenen  Saire Yükselir'in kızı Günay Yükselir (28), Rahim Aracı'nın olaydan önce annesini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Yükselir, "Son 5 yıldır annem Rahim ile birlikte yaşıyordu. Olay gerçekleşmeden önceki günlerde annem ile bir araya geldiğimizde, Rahim'in kendisini ölümle tehdit ettiğini, Rahim'e 150 bin lira değerinde 3 aracı sermaye olarak verdiğini söylemişti.  Rahim Aracı'dan şikayetçiyim" dedi.

MESSENGER'DAN İLETİŞİME GEÇMİŞ

Başka bir suçtan cezaevinde tutuklu bulunan, Rahim Aracı'nın kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla 'suçluyu kayırma' suçundan yargılanan Ali Dalkıç (33) ise şunları söyledi:

"Rahim Aracı, dayım olur. Olaydan bir iki gün önce başka bir cinayet olayına karışmak zorunda kaldım. Bu olayda yaralandığım için hastanede tedavi gördüm. Eve gittiğimde Rahim Aracı bana Messenger ile ulaştı. Babasının ev taşıyacağını söyleyip Erol G.'den 5 bin lira alarak babasına götürmemi istedi. Babası, bu paranın yetmeyeceğini söyleyince Erol G.'den bin 750 lira daha alıp babasına teslim ettim. Rahim Aracı bir süre sonra bana yine Messenger üzerinden ulaştı. Bir süre Selahattin Eyyübi G.'nin evinde kaldığını, sonrasında Konya dışına çıktığını, aranmakta olduğunu avukatlık yapan Selahattin Eyyübi G.'ye ile iletişime geçip ondan alacağım kimlik bilgilerini kendisine ulaştırmamı istedi. Messenger'dan Selahattin ile iletişe geçtim. Onun bana verdiği kimlik bilgilerini Rahim Aracı'ya ulaştırdım. Suç işleme kastı ile hareket etmedim."

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Tutuksuz yargılanan avukat Selahattin Eyyübi G. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Selahattin Eyyübi G., "Avukatlık görevimi ifa ederken yapmış olduğum faaliyetler nedeniyle hakkımda Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni olmadan tahkikat başlatılmasını ve dava açılmasını kabul etmiyorum. Sanık Ali Dalkıç'ın beyanları doğru değildir. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

BENİ ARAYIP, 'SAİRE'Yİ VURDUM' DEDİ

Tutuksuz yargılanan sanık Erol G. de, Rahim Aracı'nın kendisini cep telefonundan arayarak Saire'yi vurduğunu söylediğini belirtti.  Erol G.,"Rahim benim arkadaşım olur. Olay tarihinde beni cep telefonumdan aradı. Saire Yükselir'i vurduğunu söyledi. Babasının ev taşıyacağını söyleyip Ali Dalkıç aracılığıyla para göndermemi rica etti. Ben de önce 5 bin, sonra bin 750 lira para verdim" dedi.

Duruşma ertelendi.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Kadının Kızı: Sanık Annemi Daha Önce de Ölümle Tehdit Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement