Öldürülen Kübra öğretmenin ailesi adalet istiyor - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Kübra öğretmenin ailesi adalet istiyor

Öldürülen Kübra öğretmenin ailesi adalet istiyor

MERSİN'de gemi mühendisi eski eşi Davut Demir (43) tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tabancayla vurularak öldürülen lise müdür yardımcısı Kübra Aşkın'ın (37) ailesi, katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

26.11.2019 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de gemi mühendisi eski eşi Davut Demir (43) tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tabancayla vurularak öldürülen lise müdür yardımcısı Kübra Aşkın'ın (37) ailesi, katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkemenin sanığa indirim uygulamaması gerektiğini söyleyen Kübra Aşkın'ın annesi Sebirhan Aşkın, "Ben kızlarımı tek başıma büyük bir zorlukla yetiştirdim. Adamın biri gelip, kızımı elimden aldı. Bu kişiye ceza indirimi uygulanmasın" dedi.

Mersin Çamlıbel Kız Meslek Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Kübra Aşkın, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde otomobiliyle evine dönerken 10 yıl evli kaldığı ve 2 yıl önce boşandığı eski eşi gemi mühendisi Davut Demir tarafından yolu kesildikten sonra, tabancayla 7 el ateş edilerek öldürüldü. Kaçan Demir, daha sonra polis merkezine giderek teslim oldu. Davut Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Davut Demir hakkında, 'Kasten öldürme' suçundan 'Müebbet hapis cezası istemiyle Mersin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Demir'in yargılaması sürerken, hayatının baharından toprağa verilen Kübra Aşkın'ın ailesi adalet arıyor. Önümüzdeki günlerde üçüncü kez hakim karşısına çıkacak olan sanık Davut Demir hakkında en ağır cezanın verilmesini isteyen Kübra'nın ablası Zehra Özsel, kardeşinin ölümünün ardından hayatlarının bir daha eskisi gibi olmadığını söyledi. Katil zanlısı eski kocanın, ağır tahrik indiriminden faydalanmaya çalıştığını belirten Zehra Özsel, olay olduğunda kendisine kız kardeşinin kaza yaptığını, ancak durumunun iyi olduğunu söylediklerini anlattı. Özsel, "Hastaneye gittiğimde kardeşimin öldüğünü öğrendim. Daha sonra hayatımız hiç eskisi gibi olmadı. Davut Demir, ceza indiriminden faydalanmak için çabalıyor. Kardeşime bir sürü iftira attı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın İçişleri Bakanımızdan adalet istiyoruz. Lütfen adalet sağlansın. Kadınları hayattan koparanlar, en ağır cezaları alsın" dedi.'İNDİRİM UYGULANIRSA KARDEŞİM BİR KEZ DAHA ÖLÜR'Ülkede çok fazla kadın cinayetinin yaşandığını söyleyen Özsel, "O kadar çok kadın cinayeti yaşanıyor ki. Bu tür olaylar acımızın katlanmasına neden oluyor. Öldürülen kadınların aileleri ile birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Ama bu süreçleri ağırlaştıran gelişmeler oluyor. Kadın cinayetlerinde ilginç gerekçelerle indirimlerin uygulandığını görüyoruz. Eğer kardeşimin davasında da bu tarz indirimler uygulanırsa, az ceza alırsa acımız katlanacak. Kardeşimi bir kez daha kaybedeceğiz. O nedenle zanlının en ağır cezası almasını istiyoruz. Kanun uygulayıcılarından bunu istiyoruz. Bize öyle şeyler söyleniyor, öyle sorular yönlendiriliyor ki, aileler olarak kendimizi bazen yalnız hissediyoruz. Biz acılı aileler, bu tür süreçlerde birbirimize destek oluyoruz ama keşke kanun uygulayıcılar, bize daha çok destek olsa" diye konuştu.'KIZIMDAN SONRA BİRÇOK KADIN ÖLDÜRÜLDÜ'Eşini genç yaşta kaybeden ve 3 kızını yalnız başına büyütmek zorunda kalan Sebirhan Aşkın da, "Ben kızlarımı tek başıma büyük bir zorlukla yetiştirdim. Adamın biri gelip, kızımı elimden aldı. Bu kişiye ceza indirimi uygulanmasın" dedi. Aşkın, "Bazen bu tür davalarda takım elbise giyen veya iyi eğitim alanların cezalarının bu özelliklerden dolayı hafifletildiğini duyuyoruz. Biz, hiçbir şekilde indirim uygulanmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı

Kızı Kübra Aşkın'ı anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Sebirhan Aşkın, "Kızım öldürüldükten sonra çok acılar yaşadım. O benim gülümdü. Ben ona bakmaya kıyamıyordum. Öyle güzeldi ki. Eski kocası, 'Sen yanımda olduğunda herkes sana bakıyor' diyormuş. Kızımı kıskanıyordu sürekli. Onda kibir, nefret vardı. Kızım çok iyi bir insandı" diye konuştu. Teyzelerinin, Kübra Aşkın'ın cenazesini gördükten sonra, 'Yüzünde beni varmış' dediklerini anlatan acılı anne Sebirhan Aşkın, "Kızımın yüzündekini ben sanmışlar. Ama ne beni, o kurşun, kurşun. Yavruma 7 tane kurşun sıkmış. Yeter artık, ana kuzuları ölmesin. Daha benimkinden sonra kaç kadın öldürüldü" diyerek, gözyaşı döktü.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Kübra öğretmenin ailesi adalet istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.

  • Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi
    12:23 Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi

    Mersin Uluslararası Limanı'nda (MIP), 2007'den bu yana 25 milyon TEU konteyner elleçleme yapıldığı açıklandı. Limanda gerçekleşen 25 milyonuncu TEU konteyner elleçleme törenle kutlandı. Liman Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, törende tüm paydaşlara teşekkür ederek daha iyi hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını belirtti. Törene, Mersin Limanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Bölge Müdürü Osman Göllüce, TCDD Mersin Limanı İşletme Müdürü Murat Birinci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, MIP Yönetim Kurulu Başkanı David Yang ve liman çalışanları katıldı.

  • Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    12:23 Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.


Advertisement