Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat (2) - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat (2)

Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç'in davasında karar çıktı.

19.10.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç'in davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ı "Kasten adam öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz yargılanan 6 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan ve maktul Marko İvkoviç'in ablası Bojana Jankelic ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Bojana Jankelic'in Avukatı Rufayi Taştan, sanıklar hakkında haksız tahrik hükmünün uygulanmamasını istedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini istediler.

BİR SANIK 25 YIL CEZA ALDI 6 SANIK BERAAT ETTİ

Ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Aradan sonra tarafları duruşma salonuna alan mahkeme, kararını sanıkların yüzüne okudu. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ı önce "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "İyi halden" de bu cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme, "Kasten adam öldürme" suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan'ın ise beraatlerine karar verdi.

BOJANA JANKELİC: BEKLENTİM MÜEBBETTİ

Kardeşi Marko İvkoviç'in öldürülmesi sonrası Bakırköy Adalet Sarayı'nda görülen tüm duruşmalara müşteki sıfatı ile katılan ablası Bojana Jankelic, karar sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sanığa verilen cezanın yeterli olmadığını belirten Jankelic, "Sadece duygularımla hareket etmiyorum, istediğim müebbet. Yanında suç iştirakinde bulunanlara da gereken cezanın verilmesini temenni ederdim. Beklentim müebbetti. Bundan sonraki aşama için avukatlarım karar verecek. Genç bir kişinin, genç bir insanın, kardeşimin, 25 yaşındaki bir kişinin hayatı, yaşam hakkı elinden alındı" dedi.  Jankelic, "Bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Asla" diye yanıtladı.

AVUKAT TAŞTAN: KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

Avukat Rufayi Taştan ise karardan çok memnun kalmadığını belirterek, "Öncelikle müebbet cezasından indirim beklemiyorduk. Diğer sanıklar hakkında cezalandırılmayı bekliyorduk, o yönüyle biraz hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Temyize gideceğiz. Ülkemizde böyle bir olayın yaşanması çok büyük talihsizlik, uluslararası camiada rezil olmuş durumdayız. Bugün Avrupa spor müsabakalarında şaibeli ülke haline geldik. Daha önce İngiliz taraftar olayında da ülkemizde böyle bir hadise yaşanmıştı. Dolayısı ile uluslararası imaj noktasında ciddi darbe almış bulunmaktayız. Tabii ailenin beklentisini tam karşılayamadı. Geride yalnız başına kalmış bir anne ve bir kız kardeş var. Kız kardeş bu hadisenin üzüntüsüyle çocuğunu kaybetti" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement