Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat

Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç'in davasında karar çıktı.

19.10.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç'in davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ı "Kasten adam öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz yargılanan 6 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan ve maktul Marko İvkoviç'in ablası Bojana Jankelic ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Bojana Jankelic'in Avukatı Rufayi Taştan, sanıklar hakkında haksız tahrik hükmünün uygulanmamasını istedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini istediler.

BİR SANIK 25 YIL CEZA ALDI 6 SANIK BERAAT ETTİ

Ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Aradan sonra tarafları duruşma salonuna alan mahkeme, kararını sanıkların yüzüne okudu. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ı önce "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "İyi halden" de bu cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme, "Kasten adam öldürme" suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan'ın ise beraatlerine karar verdi.

BOJANA JANKELİC: BEKLENTİM MÜEBBETTİ

Kardeşi Marko İvkoviç'in öldürülmesi sonrası Bakırköy Adalet Sarayı'nda görülen tüm duruşmalara müşteki sıfatı ile katılan ablası Bojana Jankelic, karar sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sanığa verilen cezanın yeterli olmadığını belirten Jankelic, "Sadece duygularımla hareket etmiyorum, istediğim müebbet. Yanında suç iştirakinde bulunanlara da gereken cezanın verilmesini temenni ederdim. Beklentim müebbetti. Bundan sonraki aşama için avukatlarım karar verecek. Genç bir kişinin, genç bir insanın, kardeşimin, 25 yaşındaki bir kişinin hayatı, yaşam hakkı elinden alındı" dedi. Jankelic, "Bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Asla" diye yanıtladı.

AVUKAT TAŞTAN: KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

Avukat Rufayi Taştan ise karardan çok memnun kalmadığını belirterek, "Öncelikle müebbet cezasından indirim beklemiyorduk. Diğer sanıklar hakkında cezalandırılmayı bekliyorduk, o yönüyle biraz hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Temyize gideceğiz. Ülkemizde böyle bir olayın yaşanması çok büyük talihsizlik, uluslararası camiada rezil olmuş durumdayız. Bugün Avrupa spor müsabakalarında şaibeli ülke haline geldik. Daha önce İngiliz taraftar olayında da ülkemizde böyle bir hadise yaşanmıştı. Dolayısı ile uluslararası imaj noktasında ciddi darbe almış bulunmaktayız. Tabii ailenin beklentisini tam karşılayamadı. Geride yalnız başına kalmış bir anne ve bir kız kardeş var. Kız kardeş bu hadisenin üzüntüsüyle çocuğunu kaybetti" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Sırp Taraftar Davasında Karar Çıktı: 1 Kişiye 25 Yıl, 6 Kişiye Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement