Ölen Solistin Hayalini Arkadaşları Gerçekleştirecek - Son Dakika
Yerel

Ölen Solistin Hayalini Arkadaşları Gerçekleştirecek

Denizli'de dün çalıştığı tekstil fabrikasında elektrik akımına kapılarak, hayatını kaybeden, bir müzik grubunun solisti Halil Erten'in albüm yapma hayalini arkadaşları gerçekleştirecek.

09.09.2011 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de dün çalıştığı tekstil fabrikasında elektrik akımına kapılarak, hayatını kaybeden, bir müzik grubunun solisti Halil Erten'in albüm yapma hayalini arkadaşları gerçekleştirecek.

Grubunun bas gitaristi Zekeriya Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, grubun kurucusu ve solistini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Müzik uğraşlarının büyük mücadelelere ve emeğe dayandığını dile getiren Karataş, gruplarını imkansızlıklar içinde kurduklarını ve hayal ettikleri yere gelebilmek için çabaladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çok büyük hayallerimiz vardı. Bunları gerçekleştirmek için dişimizden tırnağımızdan artırdığımızı bir köşeye koyuyorduk. Gideceğimiz yere yürüyerek gidiyor, dolmuş parasını biriktiriyorduk. Halil'in evinde bir hayal odamız vardı. Burada ileride yapmamız gerekenleri hayal ediyorduk. Kurduğumuz en büyük hayallerden biri albüm çıkarmaktı. Bu hayalimizi gerçekleştirmek üzereydik ki en yakınımızı kaybettik. Ama bu albümü çıkartacağız. Halil'in anısını albümle yaşatacağız. Onun gölgesi albümümüze yansıyacak. "

Karataş, albümde yer vermeyi düşündükleri en önemli parçanın, dinleyicilerin tepkisi ölçmek için internete koydukları "Gitme" adlı şarkı olduğunu belirterek, yitirdikleri arkadaşları Halil Erten'e ait olan şarkının öyküsünü şöyle anlattı:

"Denizli'de Recep Yazıcıoğlu Parkında albümle ilgili çalışırken kendisinden müzik kursu isteyen bir kızla tanıştı Halil. Ona aşık oldu, evleneceklerdi. Ama kız daha sonra okumak için Denizli'den ayrılma kararı aldı. Bir gün, Halil gece beni aradı. 'Çok güzel bir şarkı yazdım' diye okudu. Şarkının adına da sevgilisine 'Gitme' demek için bu ismi verdi. Bu şarkının tutup tutmadığına bakmak için de internete verdik. Şarkı herkesten büyük beğeni topladı. "

Halil Erten'in babası Ali Ertekin ise oğlunun müzikle uğraşmasına karşı çıktığını, ancak onun gizli gizli bu uğraşını sürdürdüğünü dile getirerek,

"Oğlum İstanbul'da, Denizli'de televizyonlara çıkmış ama benim haberim yoktu. Fabrikada çalışıyor, akşamları da odasında müzikle uğraşıyordu. Ama bir kez bile şarkı söylediğini duymadım" dedi.

Erten, bu arada oğlunun elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği iş yeri hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını söyledi.

Halil Erten (28), dün, görev yaptığı tekstil fabrikasında otomobil yıkadığı sırada, kompresörlü makinenin kablosunun suya temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölen Solistin Hayalini Arkadaşları Gerçekleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement