Olimpiyat Görmeden Halteri Bırakamam" - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Görmeden Halteri Bırakamam"

Olimpiyat Görmeden Halteri Bırakamam"

Avrupa Halter Şampiyonası'nda koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazanan Sibel Şimşek, olimpiyatları görmeden halteri bırakmak istemediğini söyledi.

10.12.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın mensuplarına dünkü yarışmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan milli halterci, hedefinin ve hayalinin olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu belirterek, ''Olimpiyatları görmeden ölürsem gözlerim açık gider'' dedi.

Halterle 19 yıldır uğraştığını anlatan Şimşek, ''Hayalim, hedefim olimpiyat madalyası. Olimpiyatları görmeden bırakmak istemiyorum'' diye konuştu.

Doktoru halteri bırakmasını istedi

Avrupa şampiyonu halterci Sibel Şimşek, sakatlığı nedeniyle doktorunun halteri bırakması gerektiğini söylediğini, ancak kendisinin böyle bir niyeti olmadığını ifade etti.

Sakatlığının 1996 yılında nüksettiğini belirten milli sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Doktorumun 'yapma' demesine karşın haltere devam ediyorum. Vazgeçemedim. 1996 yılında ortaya çıkan sakatlığıma bir türlü doğru teşhis konamadı. Benim normalde ameliyat olmam gerekiyor, ancak ben bu spordan kopamıyorum. Olimpiyatlardan sonra 2013 yılında ameliyat olmayı düşünüyorum. Bunun öncesinde ise buradaki başarım bana moral oldu.''

Rakiplerine açık vermedi

Koparma ve silkmede toplam altı hakkı bulunmasına karşın bunların sadece yarısını kullanarak altın madalyaya ulaşan Şimşek, ''Rakiplerim Rus ve Kazak sporcular. Onların antrenörleri beni izledi. Onlara açık kapı bırakmak istemedim'' şeklinde konuştu.

Seyircilere mesaj

Müsabakaları izleyenlerin, Türk sporcuların podyuma çıktığında çok fazla konuştuğunu savunan Sibel Şimşek, ''Bunlar beni olumsuz etkiliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tribündekilere 'sussun' diyoruz, olmuyor. Konsantre bozuluyor. Lütfen bizlere yardımcı olsunlar'' ifadelerini kullandı.

''Kiloların altına girmeye korkuyorum''

Avrupa şampiyonu milli sporcu, bu şampiyona öncesindeki kampa ağlayarak gittiğini de söyleyerek, ''19 yıldır bu sporu yapıyorum, ancak sakatlığım nedeniyle üzerimde bir çekingenlik var. Bunu da her defasında hissediyorum. 13 yaşından bu yana ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum. Hocalarım beni kampa zorla götürdü. Kiloların altına girmeye korkuyorum'' diyerek, kamuoyunda fazla bilinmeyen bir özelliğini de açıkladı.

''Spor yöneticisi olmak istiyorum''

Şimşek, halteri bıraktıktan sonraki hedefinin spor yöneticiliği yapmak olduğunu söyledi.

Antrenör olup olamayacağı konusunda bir kararsızlığının olmadığını dile getiren Sibel Şimşek, ''Spor yöneticisi olmak istiyorum. Çünkü, bu konuda yöneticilerimizin sporla ilgili bilgilerinin eksik veya az olduğunu düşünüyorum. Bunun eğitimini de aldım'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Olimpiyat Görmeden Halteri Bırakamam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement