Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir'i dünyaya tanıtacak - Son Dakika
Spor

Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir'i dünyaya tanıtacak

- Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir'i dünyaya tanıtacak Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, 10 yıl aradan sonra İzmir Büyükşehir Belediyespor ile buluştu.

30.07.2020 16:21  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir'i dünyaya tanıtacak

İZMİR - Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, 10 yıl aradan sonra İzmir Büyükşehir Belediye spor ile buluştu. Taha Akgül, 4 Ekim'de yapılacak olan Maraton İzmir'in tanıtımında rol oynayacak.

2009-2010 yılların arasında İzmir Büyükşehir Belediyespor'da mindere çıkan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, yaklaşık 10 yıl aranın ardından yeniden kulübüyle buluştu. Celal Atik Spor Salonu'nda ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yer alan Bornova Buz Sporları Salonu'nda çifte ziyaret yapan Taha Akgül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ile görüştü. Maraton İzmir geri sayım sayacı önünde poz veren milli güreşçi, 4 Ekim'de düzenlenecek maratona herkesi davet ederken, kendisinin de koşuya katılacağını açıkladı.

Taha Akgül: "İlerleyen yıllarda İzmir'e dönebilirim"

10 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altında olduğunu belirten milli güreşçi Taha Akgül, bu kulübün büyükler kategorisinde yarışmasında kendisine çok büyük katkısı olduğunu söyledi. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın pandemi nedeniyle 2021'e ertelenmesinin kendisi adına bir avantaj olduğunu ifade eden Akgül, "Omzumdan ciddi bir operasyon geçirdim ve altı aylık tedavi sürecim oldu. Olimpiyatlara sakatlığımdan dolayı katılamayacaktım" diye konuştu. Akgül ayrıca,"Gelecekte İzmir Büyükşehir Belediyespor içerisinde olmak isterim" vurgusu yaparak, "Ailem İzmir'de. Ben de şu an Ankara'da yaşıyorum. İlerleyen yıllarda buraya dönebilirim çünkü İzmir bizim yuvamız" ifadelerini kullandı.

Taha Akgül bir rol model

Taha Akgül'ü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, "Taha Akgül'ü çok iyi tanıyorum. Kişisel ve sporculuk özellikleri sayesinde diğer sporcular için rol model olacağına inanıyorum. Sadece güreş değil, tüm spor dallarıyla ilgilenenlere ilham kaynağı oluşturacak bir hikayesi var. Eğitimi ve sporu aynı anda birlikte götürmesi takdire şayan. Kendisi gibi sporcular yetiştirmek için Taha da bize destek olacak. Çocuklarımız, Taha'yı görünce ona özenecek ve daha çok motive olacaklar" şeklinde konuştu.

Maraton İzmir'in tanıtımında yer alacak

Taha Akgül'ün yıllar sonra Celal Atik Spor Salonu'nda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ise, "Ne mutlu bize ki bizden yetişen bir olimpiyat sporcumuz ve şampiyonumuz var. Biz de bundan çok gurur duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda şampiyon olarak onu tekrardan ağırlamak istiyoruz. Taha, her açıdan örnek ve gurur duyacağımız bir sporcu. Kendisini Maraton İzmir döneminde İzmir'de yeniden ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Taha Akgül, Maraton İzmir'in tanıtımında da inşallah bizlerle olacak" dedi.

Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir\'i dünyaya tanıtacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Olimpiyat şampiyon milli güreşçi Taha Akgül, Maraton İzmir'i dünyaya tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement